Къде в Бургас? (59)

• 120 081
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Бургас
Имах предвид наистина пътя през Г. Езерово, който се откланя директно от магистралата, много преди Бургас. Но и другият е вариант, който не минава през центъра.

# 1 831
  • Бургас/Пз
Здравейте,  знаете ли дали има автобус от Бургас за Аквапарка в Поморие? В сайта на аквапарка пише,  че има безплатен транспорт,  но доколкото разбирам, той е само от Поморие. Ако някой има повече информация, моля да сподели.

# 1 832
  • Бургас
Ани, не съм на 100% сигурна дали шма официални спирки или е въпрос на договорка с шофьора, но може да хванеш автобус от Бургас до Поморие/Сл.бряг/Несебър ш да следеш на къмпинг Европа или веднага след кръговото. И двете са еднакво близо до аквапарка.

# 1 833
  • Бургас
Скоро пътувах до Поморие /линия Бургас-Поморие/ и автобусът спря точно срещу Аквапарка, пред един голям хотел, бяга ми името му сега. Не знам дали има регламентирана спирка или слизащите там са се договорили с шофьора.

# 1 834
Слизате на Сънсет, Аквапаркът е техен и е отсреща. Спирката е регламентирана, но шофьорите по линията спират, ако имат слизащи. 17 г. пътувам Бургас-Поморие и обратно, освен разписанията покрай ковид няма промени.
И да напомня, че разписанията можете да проверявате на сайта на Бургасбус.

# 1 835
  • Бургас/Пз
Благодаря ви. Значи вариантът с градския транспорт ще се ползва. Просто някой ми беше казал преди време, че има специален автобус на Сънсет Аквопарк,  но изобщо няма да го търся него.

# 1 836
Здравейте, може ли да споделите информация/впечатления за квартал Рудник? Интересува ме доколко е уреден откъм водопровод/канализация, чист въздух? Има ли голям брой ромско население там? Медицински център? Транспортна свързаност с Бургас?
Предварително благодаря на отзовалите се.

# 1 837
  • Бургас
Има доста ромско население. Засичала съм автобуса , който е за там /6 май беше/- пълен е наистина с мургавелковци. Може да му видите разписанието на сайта на Бургасбус. Друго не знам.

# 1 838
  • Бургас
Пълно е с роми. МЦ няма. Има и училище начално за двата квартала - Рудник и Черно море. Учат само ромски деца.
Ако нямате малки деца - ок. Ако имате - не разчитай на градски транспорт. Рудник си е едно село. Водопровод има, канализация частично. Има един комплекс с нови къщи, там май са на септични ями. Въздухът е относително чист.

# 1 839
Благодаря ви за информацията. Явно Рудник и Черно море са с преобладаващо ромско население. Кое населено място в близост до Бургас тогава е без този проблем? Търсим си къща с чист въздух, налична канализация (ако е възможно), с лекар на разположение. Оглеждахме Поморие, но там в Стария град има проблем с канализацията, много е стара и в летния сезон с много туристи стават много често аварии и се спира водата, което си е проблем.
Моля за предложения за населени места в района които могат да покрият тези критерии. Благодаря отново.

# 1 840
Черно море е ужасно през зимата - задимено и мирише от печките за отопление. Не знам дали е така през целия отоплителен сезон, но няколко пъти преминаваме от там вечер и все е било така, може би защото е в ниското 🤔
Твърдица и Маринка са ок, поне това, което съм видяла, но, както навсякъде, важно е местоположението на имота. Навсякъде около Бургас, обаче, цените са много високи без да има основание за това. Пловдив, Варна са по-приемливи.

# 1 841
  • Бургас
Какво значи "близо до Бургас"? Дефинирай разстояние и други критерии - градски транспорт например. Медицински центрове извън Бургас има само в другине градове, центрове на общини. Лекари - има джипита в някои села, но не всеки ден и не във всички. Каблешково покрива тези критерии, Лъка донякъде, но няма лекар. Има огромно количество села на 30-40 минути път с кола от Бургас, но без лекари. Съветвам най-добре да си дефинирате точни критерии, посока (юг или север от Бургас, планина, море), да дойдете за една седмица и да обиколите района. Все още се намират къщи на добри цени - около Средец например, но не ви знаем бюджета.

# 1 842
Основните ми критерии са да е с чист въздух, да има достъп до медицинска грижа, да има вода, дори да се бие сонда също е вариант, да е спокойно за живеене т.е да няма много ромско население, което да създава проблеми.  Предпочитам да не е в полето, затова ми хареса при посещение горната част на Рудник сякаш си в подножието на планината. Друго което набелязах е Банево, не знам там какво е положението.

# 1 843
[video][/video]
Основните ми критерии са да е с чист въздух, да има достъп до медицинска грижа, да има вода, дори да се бие сонда също е вариант, да е спокойно за живеене т.е да няма много ромско население, което да създава проблеми.  Предпочитам да не е в полето, затова ми хареса при посещение горната част на Рудник сякаш си в подножието на планината. Друго което набелязах е Банево, не знам там какво е положението.
Живяла съм 15 години в Рудник. Иначе съм от центъра на Бургас. Хареса ми. Имаше 2 джипита. Чист въздух. Детето учеше в Бургас. Там и работех и с колата всеки ден. Има добри магазини за хранителни стоки. Пазар имаше всяка събота или неделя. Цигани има навсякъде. В центъра на Бургас срещам много повече.Сутрин от Автогара юг тръгват на тълпи, на тълпи. С водата няма проблем поне от 10 години. Имахме частна канализация, но почти всички са включени в нея. Пътят с автобус е 30 минути от Новата поща.Автобусите са на половин час делничен ден + събота. През неделя по-рядко, на около час.  С кола 15-20 минути.Що се отнася до печките с твърдо гориво , сигурно има доста такива и в Маринка и Ветрен...... , гледам и в центъра има доста хора да се отопляват така. Като казвам център имам предвид гръцката махала до хотел България.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 11:20 от mamulova

# 1 844
  • Бургас
Банево е по-добре от Рудник. Но много, много по-скъпо. Иначе е близо до болницата във Ветрен.

Общи условия

Активация на акаунт