Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 39

• 84 835
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Уж нищо не ми се яде в тая горещина, но веднага фокусирах едни апетитни тутманичета! Joy

Тая вечер печени крилца и печени тиквички с млечно-чеснов сос

и поредният галет - със сливи и нектарини.

# 226
Цял ден се чудех да правя или да не правя сладкиш със сливи. Мислех да е за закуска, обаче айде, вместо това включих сливи в мюзлито. Седнах тука да пиша тая вечер и не ме свърта. Спрях точно преди да цъкна "публикувай", отидох и направих сладкиша, иначе сигурно нямаше да спя 🤣

Плодове (манго, пъпеш, сливи, ягоди) с мюзли, малко заквасена сметана и кисело мляко

Разновидна мръвка (телешко, агнешко, свинско, че и биче сърце имашe) с гъби, лук и сметана, в бавноготвещата тенджера

И сладкишът със сливи (на дъното са) и малко лешници. Правих го по рецептата там дето се обръща надолу с главата след печене, но много се изду и просто трябваше да го оставя така. Отгоре му полях един карамелен сироп, който взех преди време и така и не употребих, та сега си намери цел в живота. Нарязан още топъл...

# 227
# 228
  • София-Младост
Благодаря на всички за поздравленията!
От мен шкембе в масло. Знам, че не му е баш сега времето, но съм като децата прияде ли ми се нещо...

Хъм, само на мен ли ми дава грешка при прикачване на снимка? Ще редактирам по-късно.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 11:27 от Ала-Бала

# 229
Явно има някакъв бъг и май нито могат да се прикачват снимки, нито могат да се видят, ако са прикачени. Аз сега например снимки в предните два поста не виждам. Доста форумни функции не работят.

# 230
  • In transit
Лабрекс, ще споделиш ли как правиш галета със сливи?

# 231
# 232
Лабрекс, ще споделиш ли как правиш галета със сливи?

Mikkey, откакто попаднах на тая рецепта: ВКУСЕН ПОСТЕН СЛАДКИШ, само така забърквам галети. Продуктите винаги са ми под ръка, бързо става, тестото е приятно за работа и резултатът у нас се харесва. И не само у нас, доста народ се зариби по тая рецепта. От тестото съм правила какво ли не - солени галети, оформено като сладки, кошнички, завитушки, каквото ми хрумне, с плодове, сладка и конфитюри, зеленчуци.
Само времето за печене може да е различно от указаното в рецептата, в предишната ми печка точно за половин час ставаше, в тая новата (вече не е нова) се пече по-дълго. Нещо не се разбрах с нея и още продължавам да не се разбирам.......Simple Smile

# 233
  • София
Пица с купешко тесто за пица(много ми хареса лидълското) и канелени кифлички  с бутер тесто.

# 234
  • там където има винаги вятър

Пилешки филенца с естрагонов сос, по рецепта на Алби - чудниии.
Скрит текст:
Никой в къщи не го харесва това "бяло" месо. Сега вече няма да е така Wink

# 235
Скрит текст:

Каква е рецепта за този лимонен шедьовър? Simple Smile
Голям фен съм на всичко лимонено и винаги проверявам за нови идеи

Рецептата за кекса ми е "базова", просто добавих фино пасирани лимони (в нутрибулет), с които направих домашна лимонада и ми останаха при прецеждането й. Излезе почти една средна купичка (два лимона и един портокал), след изпичането ухаеше на лимон. Иначе кекса направих от:
3 яйца, 1 1/2 ч.ч. захар, 1/3 олио, 1 ч.ч. прясно мляко, фино пасираните лимони, около 3 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и какао за украса.

# 236
# 237
  • София
Винен кебап с пюре, в кукъра и пържени филийки със сирене..

На такава температура, без климатик. Simple Smile
Скрит текст:

# 238
Зеленчукова супа:

Суджук с доматен сос и булгур:

Скрит текст:
И без булгур:

За десерт-прасковки:

Пп Имаше и напоследък дежурния таратор в чаша, но той остана без снимка. Grinning

# 239
Джаста, за прасковките завидях! Купих едни, ама те хем като камъчета твърди, хем ни вкус, ни вид....

Таратор тая вечер,

пържоли с моркови вместо картофи

и лучник.

Общи условия

Активация на акаунт