◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXII ЛОИ - Токио 2020 (23.07 - 08.08.21) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 51 452
  • 1 112
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
За съжаление, не съм сигурна, че след три години ще успеем да имаме толкова медали. Много зависи какво ще е новото поколение и дали ще успеят да се подготвят за 3 години само.
Момичетата от златните медали няма да видим. Стойка ще се отдаде на семейството си, мъжът й каза, че са чакали досега за дете, но е на 35 вече и ще действат в тази посока. Иначе той я мотивирал да се върне за тази олмпиада, след като тя се е била отказала, но пък всяко нещо има край. Карате няма да има, гимнастичките от ансамбъла също намекнаха за пенсиониране, но някои може и да останат. Ще видим какво ще решат.

Боряна каза, че смята да продължи, Катрин се отказа.

Смятам, че Антоанета има голям потенциал и за злато, че защо не и в двете дисциплини.

Дано Йосиф и Христо се надъхат, а не се откажат след тези коментари, че нямаме мъже на Олимпиадата. Представиха се отлично.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 18:18 от Niya-

# 1 021
  • София
На следващата олимпиада би трябвало да има кикбокс. Ако някога сте се интересували от този спорт, ще знаете, че там можем да очакваме медали. И то златни.

# 1 022
Хубаво закриване се получи.
Показаха модерната Япония + традиците на страната.
Френската част беше страхотна.
Остават 1083 дни до церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

При мен казаха доста интересни факти.
3 държави за първи път печелят медал -Туркменистан, Сан Марино и Буркина Фасо
3 държави за първи път печелят златен медал - Филипините, Бермудите и Катар.
За 3-ти пореден път САЩ завършва на първо място по брой медали и брой на златни медали.
По време на игрите са счупени 24 световни рекорда по бягане, троен скок, плуване, колоездене, стрелба, катерене и вдигане на тежести. 123 нови олимпийски рекорда са поставени през последните 16 дни.
Другите бяха главно за Израел,но ще ги напиша.На някой може да му е интересно.
Израел тази олимпиада е с най-доброто постижение на ОИ.За първи път има 2 златни медала и най-много брой медали - 4. Притежава общо 13 медала откакто участва.Никога не са имали медал на зимната олимпиада.

# 1 023
  • София
Със сигурност обаче вече гледаме много по-обнадеждено и мечтите са ни по-големи. Вижда се голяма промяна в зрителите, а си мисля, че това ще се отрази и на състезателите ни.

# 1 024
  • Варна
Аз имам автограф от бъдеща участничка в Париж, с дата 01.08.2024. Да видим 😄😄

Хареса ми препратката към Париж на закриването, слабост ми е, може пък и да отида..

# 1 025
И аз се развълнувах от посрещането в Парижи планирам да отидем със семейството ми.

# 1 026
Много се радвам, че имаме група тук и обсъждахме и коментирахме.

Браво на всичките ни медалисти и на всичките ни участници!

Чак сега успях да гледам вторите съчетания на България и Русия. Рускините на няколко пъти бяха на ръба. Можеше да бъде и по-зле за тях.

# 1 027
Знаете ли тази вечер кога ще пристигне Стойка и дали ще има живо включване? По някой от каналите споменаха, че ще я посрещнат с церемония.

# 1 028
  • София
Жалко, че няма да има карате в Париж, МОК са същите загубеняци като... СЗО, да речем Grinning
Квотите на бокса също ще бъдат орязани в Париж (по 7 категории). Може би ще включат обаче летен кърлинг?

# 1 029
Прочетено във Фейса:
"България с повече медали от Русия и САЩ на глава от населението". Yum

# 1 030
Знаете ли тази вечер кога ще пристигне Стойка и дали ще има живо включване? По някой от каналите споменаха, че ще я посрещнат с церемония.
Трябва да пристигне около 23 часа, БНТ ще излъчва на живо.

# 1 031
  • Далечният изток
System Error, благодаря. Уж гледах спортните им новини, пък не чух нещо такова.

В сайта на Нова тв има анкета "Доволни ли сте от представянето на българските спортисти на Олимпиадата?" Един от отговорите: "Не, защото никой от мъжете не взе медал" Joy

# 1 032
  • София
Всички вече знаят за крайното класиране по медали, което е поместено на много места.
Рекордно силни олимпиади за Япония и Нидерландия, изключително представяне за Италия, Канада, Нова Зеландия. И много разочароващо представяне за Германия и Република Корея (особено за тях, регрсът е много голям, а все пак олимпиадата бе малко или много домашна). Германцията пък ако не бе конния спорт щяха да регистрират меко казано срамен резултат и рекордно нисък в историята си.

Това което е по-любопитно и винаги ме е интересувало е коя страна от топ 10 (защото имат достатъчно много медали, за да се направи сравнение) в колко различни спортове е триумфирала, което винаги е признак за това доколко е развит спорта.

Ето топ 10 по брой златни медали в различни спортове

1. САЩ - 16 различни спорта
2. Китай 14
3. Великобритания 11
4. Русия 10
4. Япония 10
6. Германия 8
7. Австралия 7
7. Нидерландия 7
7. Франция 7
10. Италия 6

За надпреварата между САЩ и Китай, която сякаш замени много удобно големия спор в миналото между СССР и САЩ.

Американците имаха сериозен регрес в плуването и леката атлетика и то сериозен, ако гледаме златните медали и сравнението с Рио и Лондон. Но това се очакваше, аз ги следях тенденциите и виждах всички тези проблеми, за това и алармирах тук в темата и бяха доста скептичен за тях, че ще спечелят надпреварата за медалите. Но това е нормално. Първо, конкуренцията не спи и второ, тези проблеми са породени и от смяната на поколенията в плуването и от кризата в мъжкия спринт и като цяло спринта за американците в леката атлетика (която започна с бума на спринта в Ямайка), но там също вадят талантливи юниори и това ще се оправи за Париж, в смисъл ще е по-добре според мен, но ще видим, рано е още.
Та на фона на всичко това за мен китайците изтърваха златен шанс да спечелят класирането по медали за 2 път в своята история.
Това че китайците бяха пробити по веднъж в тениса на маса, щангите и скоковете във вода е в рамките на нормалното. Повече от плануваните провали обаче в бадминтона. При щатите също имаше провали в някои задължителни златни медали, както и голям малшанс. НО, там където реално китайците загубиха класирането по медали са бойните спортове. При положение, че турнира е в Азия и че са се готвили 5 години за този форум и не е като да нямат традиции и шампиони (макар разбира се никога да не са били водеща сила), то нито един златен медал общо за мъже и жени във всички бойни спортове взети заедно (бокс, борба, таекуондо, джудо и карате, като бокса и таекуондото са им силни генерално погледнато) е огромен провал. Особено сравнено с предните олимпиади в тези спортове. Ето тук според мен китайците загубиха битката с щатите.
Определено обаче както се вижда ако САЩ зациклят в двата си основни спорта (плуване и лека атлетика) нещата са на кантар. Пекин 2008 г. го изключвам. Там китайците бяха просто извънземни, не знам как ги бяха подготвяли, но нямаше как да бъдат достигнати. В Лондон и Рио обаче американците спечелиха убедително битката за медалите, но само защото имаха с по +10 повече златни медала общо от двата топ спорта.
Така че това 1 постижение в Токио е огромно постижение за американския спорт. Да спечелят класирането по медали в леговището на ''врага'' при временна криза в плуването и леката атлетика е доказателство за тяхната сила и за добре работещата им система, която тръгва още от гимназиите и после през университетите.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 16:24 от Diavolo

# 1 033
  • Варна и...духом на Босфора
Международен ден на Котката е!Абе имало си е зададено и толкоз!
Издебват нашите горди Лъвици от засада мамашките и Атакуват!
Под номер 4 излязоха и за двете съчетания.
4+4=8-Осми август.
8/4= 2 -две съчетания.2/2=1.Ми учете математика,мамашки-,амаха,не е шега работа!:joy:
И аз си имам ритуалчета"Ну,потеряй,мяч,дорогая,молодец,
И разни други...

Благодаря на всички за хубавата тема и споделените емоции, вълнения, съпреживявания,коментари, информация,
На нашият Джедай Дяволо
Нека Силата бъде с нас и за другите ни Олимпийски срещи-зимни и летни!

Най-незабравими моменти за мен от Токио
Българските шампионки,призовите класирания,Финал за Йосиф Миладинов в плуването,доживях,честно,не мислех,че някога българин ще успее да достигне финал на СП,пък камо ли на Олимпиада!То е супер конкуренция там! Много съм щастлива и горда! Да не забравяме и треньорите,екипи,масажисти,кондиционни,хореографи,и други.
Бих искала да има подкрепа от страна на държавата за всеки спорт, федерация,детски школи,клубове...
Тимспортовете-Като морско чедо и любител на ватерполисти,знам че има база във Варна,и клубове,през лятото има и турнири,идват младежи и от други градове,но на национално ниво не знам как е,дано да има развитие и прогрес в този спорт.
Волейбол- нещо се сгромолясахме надолу последните години,жалко.
Има ли отдолу млади,идват ли,
Някаква мъка беше ,скоро дето имахме само две победи от шестнайсет мача ли,как беше?
То кой на хвана,на удари.Бива ли такава излагация...Любо Ганев не знам кво е обещал,но работа трябва..не приказки.

Много съм щастлива че отново САЩ са първи по медали,а като видя и сребърните...някои от които на косъм златни...
Но три години имат,дали ще им стигнат,не знам на спринтьорите да се поучат от урока,който получиха,за бейзбола също.
Подценяване,неправилна тактика,лежерно- бих казала и арогантно отношение в щафетите,демек,"а,абе ние сме Америка,"отвяваме ги...да,ама не.
Грубото отношение на немската ездачка,на треньорката и към кончето в модерния петобой също остава горчилка в душата ми.
Както и порязването на нашите спортисти.Тъй днес викам,Калимера Гърция,
Да вземат златното поло,но сърбите,са сила тук.

Мигове,спиращи дъха,оставащи в историята на Олимпизма, незабравими и затрогващи моменти- Италия!
Тамбери и Рашим от Катар, дълго още този момент ще се гледа,ще бъде вдъхновение за много хора-двама заслужили Олимпийски шампиони,двама мъже познали болката от травмите, контузиите, мъчителното колебание да продължат ли със спорта,но преодолели тежките изпитания,показаха на целия свят силата на спортния, олимпийски дух!
Щафетата и Марсел- като сън,но за щастие на целия италиански народ,и на всички които обичат Италия- Наяве!

Много емоционални лекоатлетически моменти,и в троен скок жени,и в чук,мъже и жени, бяганията,рекорда на норвежеца ох,забравям му фамилията...и копие жени.
За копие мъже,цялата фамилия на Йоханес Фетер се бяха събрали,то и съграждани,и музика,под една шатра,и има един репортер Александър Руда,много емоционален такъв...
То включвания,интервю и накрая- никакво.
Германците са сконфузиха по класиране те,
Днес на обзора казаха,че са очаквали по- добро класиране,в Рио мисля шести по медали,но предни ОИ май трети-четвърти..
Отбой за тях,определено.И аз очаквах повече.

Радвам се за южните съседи,особено за момчето с лъка,той малко като Стивън Брадбъри на шорттрека!
И за швейцарци,датчани и още...

Е, че то ей го Дей февруари, Преображение мина,къде септември,Коледа и хоп Зимна Олимпиада!
Значи биатлон,ски и ски бягане пак по първи петли,тъй да разбирам.Ако там е 12 на обяд тука е 5 ч,в България 6.
Тюююх,поне фигурното в нормално време ще е....

За Париж! Само искам да съм здрава и работя,и аз искам много да отида, пожелавам го на всички в групата!
А съфорумката,която ни покани от първите страници на темата,да зарежда виното, сиренето,ескаргото,френската супа,кроасани,макарони,Крок мосьо,Крок мадам и в допълнение за компания на масата- Филип Канделоро,Жуберчо-Браян Жубер и Гуендал Пейзера!
Шошулчо да не припарва:joy:

До нови олимпийски български победи и медали,група! За мен беше чест!

# 1 034
  • София
и като хубав финал на последния пост над мен, две страхотни видеа в които са събрани някои от най-паметните мигове от изминалата олимпиада.

п.п. не се шашкайте от второто видео. просто не дават да се гледа през други сайтове. кликнете на видеото и ще ви препрати директно и пак си се гледа.

Общи условия

Активация на акаунт