◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXII ЛОИ - Токио 2020 (23.07 - 08.08.21) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 51 444
  • 1 112
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Далечният изток
Във фейсбук страницата на Новините на Нова дават на живо посрещането на Стойка.

# 1 036
  • София
БНТ се поизложиха малко.
Можеха да направят едно студио 'Днес на игрите' и днес. За последен път. Все пак имаше състезания днес, а ансамбъла ни взе историческо първо злато за този толкова успешен и популярен у нас спорт.

# 1 037
  • Далечният изток
Да, и аз очаквах студио. Имаме олимпийска титла, ама.... Дадоха филм...

# 1 038
  • MJF
Гледай какви неща чета тук Smiley Smile! Redemi , аз съм на същата маса Naughty моля , моля.
Wink

Вчера като последен ден по не един от телевизионните канали имаше различни форми обзори. Прочетох и тук обобщаващи впечатления та и аз да се включа . Blush макар че аз като една "консерва" гледам твърде избирателно-  4-5 спорта на кръст.
И за мен от видяното най-запомнящия се момент на тези ОИ е финала на финала на скок на височина мъже. Цялата история на тез двамцата Тамблери-Баршир до самите игри , плюс това как се стече самото състезание, как ни пуснаха да чуем този паметен разговор м/у двамата и съдията кратко, рационално и ясно, тук дори може да включим и новото допълнение в мотото на ОИ " Заедно".

На Diavolo за темата и самите му съдържателни включвания мнооого голяма благодарност.
На участниците в темата също благодаря за споделените емоции.

И имам предложение. За не малка част от гледаните от нас олиспортове на това състезание, сезона ще продължи и след олиигрите. За спортната гимнастика се направи тема- туй много добре, знам че тениса и футбола си имат такива но останалите спортове нямат профилирана а явно зрители и желаещи да драснат някой ред по темата има. Та предлагам тази тема да остане на първо време активна, да не се заключва, и да бъде обща за тези спортнове които си нямат отделна тема във форума.

# 1 039
  • Варна и...духом на Босфора
Шошулчо,може,дан примъкниш някой друг Волен източен мъж,ама!:joy:
Сиенчето М и тя да доди:hugs:
Ако не идИ на юг да пие чай и да яде симит:heart_eyes:

Да остане темата,много хубаво ще да е.

Случайно Корея Норд участва ли на тез игри?

# 1 040
Официално Северна Корея не участва,защото иска да защити спортистите си от Ковид 19.Все пак СК е единствената страна в която няма корона,ако им вярваме:rolling_eyes:
Неофициално пасува заради сакциите,които и налагат по повод ядреното въоръжаване,новите им ракети,правата на човека,голямата гладна криза и т.н.
За Пекин още не се знае,но вероятно ще участват.Все пак по партийна линия, Китай се бори успешно с К19 и нямат огнища за делта варианта,така поне казват.
За зимните е по-интересно,нали европарламента призове страните от ЕС да бойкотират игрите заради правата на човека в Хонконг, уйгурите, Тибет, вътрешна Монголия и Тайван.

# 1 041
Хиляди благодарности на Дяволо за изчерпателните коментари и огромния труд, който вложи в темата.

Игрите свършиха! Такъв период се случи при мен, че не успях много да гледам, но истински се радвах за успехите на нашите спортисти. Надявам се да получат подкрепа не само те, но и децата, които вървят по техния път. Високи спортни резултати не се постигат  с един гол ентусиазъм. Необходимо е държавата да подплати ентусиазма с ресурси и условия. По нашите ширини психологията не се тачи много, но е наложително да се обърне внимание  и на спортните психолози, за да не прегарят спортистите ни в ключови моменти.

Откроили сте вече най-хубавите български мигове от олимпиадата и не ми се иска да се повтарям. Пак изнамерихме страхотни спортисти, които да ни накарат да се гордеем - и Антоанета, и Йосиф, и Тайбе и Евелина, и разбира се, златните ни медалистки. Радвах се и на тези, които не спечелиха медали - важното е, че ни представяха и направиха всичко, което могат.

За мен лично най-чакан бе турнирът по художествена гимнастика и той се оказа съвършен финал на олимпиадата. При ансамблите нашите момичета бяха безапелационни, почти не трепнаха и още от квалификациите стана ясно, че ако си изиграят без грешка и съдиите са обективни, интригата няма да е чак толкова голяма.
Изключително много се радвам и за медала на италианките - те запазиха своя облик и твориха красива гимнастика, въпреки безумния правилник. И в Токио, както и в Рио телевизионните камери уловиха сълзите на Алесия Маурели от италианския отбор - този път от радост, за разлика от Рио, когато драматично изтърваха бронзовия медал. Чудесни бяха китайчетата, с оригинални композиции, те също се представиха много добре.
Съжалявам за украинките, белорускините и особено за японките, които се попиляха от грешки на домашното си състезание. Нищо общо с отбора им преди две години, когато с перфектно изпълнение станаха световни вицешампионки. Донякъде ми е жал и за рускините - с толкова качествени гимнастички разполага този ансамбъл, че е направо подигравка да играят такива буламачи и да налагат такава кичозна визия. То не бяха коронки, камъни, пера, блясък и какво ли още не.

Нашите момичета вероятно ще се оттеглят, след като завоюваха олимпийския връх. Не е ясно дали и Весела Димитрова ще остане, но дано от федерацията направят всичко възможно да я задържат. Весела е гениална и се надявам да продължи да твори чудеса за нашата гимнастика. С нетърпение очаквам новия правилник и се надявам той да е по-добър не само за спорта, но и за децата, които трошат здравето си в гонене на най-високата трудност.

Във форума няма тема за художествена гимнастика. Ако има интерес, ще се опитам да подготвя такава, още повече, че след два месеца предстои световно първенство, отново в Япония.

Дяволо, още веднъж благодарности за темата!

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 16:13 от Дидичка

# 1 042
  • София
Я какви възнаграждения сме давали на олимпийците ни:

https://gong.bg/boyni/borba/multimedia/video/eto-kakvi-premii-sh … 7CktFqH1kY6tq_dEI

Не мога да повярвам, че това се случва в България. Grinning Евала!

# 1 043
  • София
Винаги са давали възнаграждения за олимпийски медали. След като се откажат от спорта им дават и пенсии.

# 1 044
  • Пловдив
Браво наистина за сумите! Сега да оправят и залите с някой друг евро проект... Simple Smile

А иначе на заплата ли са спортистите? Как се издържат? Знаете ли? Стана ми интересно...

# 1 045
  • София
Винаги са давали възнаграждения за олимпийски медали. След като се откажат от спорта им дават и пенсии.
Не бях виждала 250,000 лева досега, и се зарадвах много.

# 1 046
  • София
Направих класация за общ брой медали от различни спортове. Че наистина е любопитно. Странното е, че такова инфо никъде не се публикува. Нито в уикито, нито в официалния сайт. А иначе има толкова много друга информация и статистика. Не го разбирам... Родните сайтове също вместо да измислят нещо различно, което ще е любопитно за хората, те само преписват и повечето с гугъл превод превеждат чуждите статии и толкоз.
А работата е за 1 час, стига някой да се сети или да не го мързи...

Медали от различни спортове

1. САЩ 27 (16+11)
2. Великобритания 23 (11+12)
3. Русия 20 (10+10)
3. Китай 20 (14+6)
5. Италия 19 (6+13)
5. Австралия 19 (7+12)
5. Япония 19 (10+9)
8. Франция 16 (7+9)
8. Германия 16 (8+8)
10. Нидерландия 13 (7+6)

* в скоби са първо златните медали + сребърни/бронзови

Обърнете внимание на италианците. Водят по втория показател. В цели 13 различни спортта са вземи медали, но без злато. Но това показва дълбочината на италианския спорт.
Същото може да се каже за Великобритания и Австралия и почти същото за САЩ. Прави впечатление, че САЩ + британската общност са много силни генерално погледнато.
Китайците обаче разочароват по втория показател. Само в 6 други спорта са имали медали, нареждат се с нидерландците на последното място от топ 10.

Генерално погледнато това 27 за САЩ е доста впечатляващо, защото общия брой на спортовете в Токио бе 46, така че това са 59% КПД.
А британците са втори с 50% КПД.

Simple Smile

# 1 047
  • София

Освен премиите медалистите от ОИ получават и доживотна пенсия след спирането на състезателната им кариера.
за златен медал се дават 3 МРЗ месечно
за сребърен медал са 2 МРЗ месечно, за бронзов - 1 МРЗ.

# 1 048
  • София
Шошулчо, благодаря, че обърна внимание на финала на скока на височина за мъже, аз лично не го гледах и щях да пропусна това толкова олимпийско постижение! Браво на тези момчета, настръхнах от спортсменството, приятелството и признанието им един за друг!

# 1 049
  • SF
Защо тези момичета от ансамбъла решиха да се отказват и да приключват? Малко им е раничко. Предишните поне бяха около и след 25 години (без Християна Тодорова, която се пенсионира на 21).
За мене това си ни е новичкият ансамбъл, който замести бронзовите ни медалистки от Рио де Жанейро. Къде хукнаха? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт