Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 493
  • 923
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря за прекрасно оформената тема. Досега не съм писала, но редовно следя темата. Тук намирам най-полезната информация за всичко свързано с кандидатсване, класиране. Огромно благодаря Flowers Bouquet.
Ние с дъщеря ми чакаме второ класиране, но тъй като тя няма да е в София за записването (има навършени 14 г.), днес ходихме да направим пълномощно. За целта е необходимо присъствието на двамата родители. Пълномощното подписва детето и единия родител, другият е упълномощен. Такса 20 лв.
Надявам се информацията да е полезна.
Пожелавам успех на всички за второ класиране. Дано всяко детенце попадне на неговото си място.

# 106
Кои от столичните училища предлагат тези специалности?Интересувам се за познато дете с интереси в тази област.

# 107
  • София
По-скоро кои училища могат да осигурят нужните преподаватели за тези модерни специалности.

Да не се окаже, че предлагат интересни специалности/профили, а после следва губене на две години. Не че изучаване на история като профил не е губене на време, ако на детето не му се кандидатства с нея.

Изобщо има нещо сбъркано в новата система: кандидатства се за нещо, което ще се изучава след цели три години. По-разумно е профилът да се избира след 10ти клас, тогава вече и НВО в 10ти клас ще придобие смисъл.

# 108
По-скоро кои училища могат да осигурят нужните преподаватели за тези модерни специалности.
Да не се окаже, че предлагат интересни специалности/профили, а после следва губене на две години.
И аз това се питам.Но имат време до 3г.да си набавят кадри 😃
Didia, мисля че става объркване и Кали няма предвид кой е по-умен,по-глупав.Дава "прост пример",а не че някой би се справил или не.
Дидева, благодаря много за информацията. 🌸 Това само затвърждава мислите,които имах.
Бобец,такива специалности има в училищата към МК,ПГД Вазова, 51-во,3-то,в Младост мисля че също имаше и в Овча Купел,но не помня кои са,че са ни далече.Със сигурност има и други,проверете кой район ви е най-удобен.Като балообразуване също има различни критерии.

# 109
кога се появиха оценките от свидетелството за завършен седми клас в профилите в прием.мон.бг?
преди да подадете документите за участие в приема 05-07.07 или след това?
питам за дете, което не е участвало в първо и второ класиране заради поправителен изпит
изпитът е взет, свидетелството е издадено преди седмица, от училището е предадено каквото трябва към мон, но оценки няма в профила и ми е много притеснено, за да не изпуснем и трето класиране

Скрит текст:

# 110
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има и частно училище, предлагащо Графичен дизайн - Софтуни. Там със сигурност има учители.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 15:50 от gadamer

# 111
  • София-Младост

bubanka
При някои се появиха преди първото класиране...
Преди първото подаване -не. После излязоха.

# 112
ала-бала, благодаря! Flowers Sunflower

# 113
  • София
Didia, ако прочетеш разговорът ни със SunshineMery от самото начало, би разбрала точно какво съм имала предвид. Не ми е присъщо празнословенето, още по-малко квалифициращи някого коментари. Моят син е приет в паралелка "Графичен дизайн"; мислиш ли, че бих тръгнала да обиждам на тази база?
Под думичката "прост пример" е ясно, че имам предвид лесен пример, който да бъде разбран. Истина е, че младеж, който завършва специалност "Графичен дизайн" в гимназия, не би могъл да разкадрова. Никъде не съм казвала, че не може да учи в друго направление в университета. Сама даваш за пример трима души от твоето семейство, които в гимназията са учили едно, а в университета съвсем друго. Но! Ключовото е "в университета"! А ние със SunshineMery обсъждахме нещо съвсем различно, касаещо гимназиален етап на образованието.

Дидева, благодаря ти! В помощ, както винаги! Flowers Hibiscus

Кои от столичните училища предлагат тези специалности?
Освен посочените от SunshineMery - МК, ПГД Вазова, 51-во, 3-то - добавям и 144-то, 44-то, 140-то.
В 134-то в паралелката им "Софтуерни и хардуерни науки" се учат повече предмети от дизайна, отколкото СН, ХН или програмиране, макар и те да са застъпени.

Bubanka, оценките ще се появят, когато се подредят желанията при третото класиране.
Казвам го със сигурност, тъй като ние не сме участвали, т.е. не сме редили нищо и досега в системата на профила на сина ги няма оценките от свидетелството.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 15:57 от Kally May

# 114
  • София
Привет-мривет и в новата тема, стиснати палци за всички дечица утре!

# 115
Един въпрос от мечтател - моя милост. Имало ли е някога падане на бала с 15 точки, за която и да било паралелка от първите 15 училищата ( на база минимален и максимален бал). Ей така просто питам, знам че почти си отговарям с първото изречение. Simple Smile

# 116
Наистина си мечтател Simple Smile

# 117
Да, имало е. Даже миналата година.

# 118
Да, имало е. Даже миналата година.
Само допълвам Дидева, в НПМГ, Мат, АЕ, балът е паднал с 19.50. Информацията, разбира се, е от безценната Дидева - https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrph … 0eJX7Ho/htmlview#

# 119
  • София-Младост
И в Испанската също, за момче.

Общи условия

Активация на акаунт