Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 303
  • 923
  •   1
Отговори
# 75
И моя случай е такъв 😃 Чакаме второ класиране но не забравям че има и трето 🙃
Добре е да са енергоспестяващи децата, лошото е да не са във всичко, като моето
Даже и за нещата ,които му харесват не си дава зор, по цял ден играе игри, добре лято е, да видим от есента какво ме чака
Добре го добутах до 7 клас, ама отсега нататък какво ще правим -не знам
Нямам сили за такава борба още пет години Rolling Eyes

# 76
  • София-Младост
The Invisible
Моят до такава степен си спестява енергията, че го питам примерно в неделя "стигнахте ли София" (прибира се с баща си от провинцията), отговорът "да" получих на другия ден...нали е ясно, че се е прибрал и преспал. Каза ми "споко, аз на една приятелка и отговорих след 2 години насъобщение..." , та дет' се вика специално се чувствам.
На финалния мач по футбол пък ни пита колко часа ни е часовата разлика с Англия (при нас беше 22 часа). Отговарям кажи ти, това трябва да го знаеш ти...помисли, премига и каза 13 часа...ние с баща му се спогледахме и аз сериозно казах "кажи пак", пак 13 часа...така съм се смяла до сълзи, баща му каза, че е учуден, че са го пуснали да завърши 7 клас.
Оказа се, че 1. решил, че в Англия  е 9 сутринта! и 2. съм го питала колко  е разликата в часове (22-9).

# 77
Нямам сили за такава борба още пет години Rolling Eyes
Ох, много е трудно, защото при собственото обучение сами сме носели риска от поведението си. Сега, като родители, нямаме право на отстъпление и постоянната преса действително изморява. А енергоспестяващо е цялото поколение - с малки изключения, на чиито родители благородно завиждам.

# 78
Geri123456789, скъса ми се сърцето. Да нацелуваш момчето, дано има късмет на 2ро класиране.
Нямам търпение този ден да минава, че да идва това класиране и да се свършва с това макане. Много е изнервящо. А снощи купона до 12ч продължи. Като изпрати и последното дете търча на барбекюто да разтребя и виждам това:

Златни деца/момиченцата предполагам/

# 79
  • Plovdiv, Bulgaria
Много благодаря за новата тема! Ние чакаме утре второ класиране, защото на моя син не му стигнаха 2,5т. за първо желание в Пловдив. Според мен работата е на кантар отново, но пък важното е, че поне е в най-жланото от него училище.  
Много емоции събра през изминалата седмица, рожден ден-неговия, точно на 13-ти Simple Smile , юбилей на баба- 80г, парти в планината, вчера пък имахме личен празник -23 годишнина и и той се включи активно в поздравите и подготовката на всичко. Златен е ! Иначе, спи до обяд, излиза малко с приятели и вечер е с нас по Гребната или Тепетата, или разходка в Стария град. Харесва ми много, че предпочита вечер да е с нас и му е забавно с разговори и шеги.
Успех на всички деца и родители утре! Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 10:26 от шушито

# 80
  • София
Geri123456789, скъса ми се сърцето. Да нацелуваш момчето, дано има късмет на 2ро класиране.
Нямам търпение този ден да минава, че да идва това класиране и да се свършва с това макане. Много е изнервящо. А снощи купона до 12ч продължи. Като изпрати и последното дете търча на барбекюто да разтребя и виждам това:

Златни деца/момиченцата предполагам/

Да ти е жив и здрав рожденника и от мен! Тортата е приказна! Сигурно са й се насладили с голямо удоволствие! Cake За разтербването - много се радвам лично аз на толкова добре възпитани деца. С кеф да ги каниш по-често на гости. Hug

На всички, които очакват второ класиране желая много късмет и дано се приключва с него сагата и да си почиваме всички спокойно!

Относно игрите - моята наборка не им е привърженичка особено, но малкия, който е 3ти клас е луд фен. Цял ден сега се мести от телефона, на лаптопа или на плейстейшъна. Добре, че вечер ходи на тренировки, та да се раздвижи поне малко. Из София все още не смея да го пускам да обикаля улиците сам с приятелите. Скоро ще поемат към провинцията на гости на баба си и там вече вероятно няма да се спре вкъщи цял ден...

# 81
  • България, София
Кали, благодаря за новата тема Flowers Hibiscus

Пожелавам успех на всички, които очакват второ класиране. Дано имат удовлетворение и си отдъхнат.

Pisa, да ти е живо и здраво момчето, да бъде обичан и щастлив, късметът навсякъде да е с него и да се сбъдват мечтите му.
Тортата на външен вид изглежда супер професионално, а за вкус - не се съмнявам, че е била фантастична.
Браво на добрите деца, че са подредили и разчистили. Родителите им са свършили добра работа.

Явно съм изпуснала весели моменти в края на предишната тема, но така и не можах да наваксам Pensive
Ще се опитам тази да следя редовно.

Попълних анкетата. Записахме се на първо класиране - В "Национално средно училище - София" в паралелка с ИИ и АЕ. В четвъртък още не бяхме разтоварили багажа и хукнахме към училище да запишем наборката. Не ми се чакаше последния момент, а и в петък бях на работа веднага след отпуска.

# 82
  • София
И аз съм от нетърпеливите за второто класиране. А и съм любопитна, дали ще успеем да преодолем 4 - те точки, които не й достигнаха на първо.
Дано утре поне по - рано да го пуснат и да не ни карат да чакаме като миналия вторник.

# 83
  • Варна
Здравейте в новата тема Simple Smile
@SunshineMery, не съм сигурна как училището разценя разликите между компютърна графика и графичен дизайн, но ще кажа аз как ги виждам.
Графичен дизайн е изработка на всякакъв вид печатни материали - плакати, вестници, списания, билборди , брошури, опаковки на продукти...изобщо всичко, което ще се отпечата.
Компютърна графика включва изработване на изборажения, анимации, видеа - всичко, което 'живее' на монитора след това.Може би web дизайна влиза също тук (ако не е отделна специалност).

Инструментите, които се използват са различни, предполагам, че ще се изучават спрямо специалността.
Това е според моите виждания, нямам представа от програмите на съответните училища...Просто давам насока Simple Smile

Успех на всички очакващи второ класиране!
Тъй като не съм се отчела - ние се записахме по 1во желание на 1во класиране.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 11:14 от Поспаланка

# 84
Това "до" пак ще ми къса нервите днес. Simple Smile

# 85
  • Ланкър, планините Овнерог
Това "до" пак ще ми къса нервите днес. Simple Smile
Хем тази година нищо по-рано от написаното "до" не правят, хем и аз от време на време проверявам. Не вярвам днес да има нещо.

# 86
Не знам, не знам, все си викам - повече няма да натискам след седми клас, ама....не вярвам. То си е до дете, хора. Едното от втори клас е супер самостоятелно, другото все трябва да му натиснеш педала, иначе пей сърце. И хем си казваш - абе големи хора са, редно е да си носят отговорността, хем виждаш, че е въпрос само да настъпиш и нещата ще станат.
Чакаме и ние второ класиране, 1,5т. от паралелката, която искаме и между 3 и 5 за останалите, които не сме убедени, че предпочитаме пред мястото, на което е приета сега. Просто тя настоя да редим училище по училище, вместо паралелка по паралелка и така се подредиха нещата, че не сме убедени дали няма да се окаже по-добре първото класиране. К'вот - такоа, кой знае каква разлика няма. Аз, на база опита с едно вече минало по тоз път дете, си пожелавам наборката да намери наистина "нейното" си училище и да се радва, че е точно там, както стана с каката. Чее….много лесно нещата могат да станат - за к'во ми беше т'ва скапано училище. Ей само това не искам. Ще се изучи, това е ясно.

# 87
  • София; Дружбето
Дъщеря ми така силно се надяваше днес да има резултати, но явно ще си чакаме до утре. Успех на всички, чакащи второ класиране.

# 88
  • София
Ех, Олив, добре те разбирам, наистина. Но едно време и ние сме били същите. И да ти кажа, енергоспестовността не е никак лошо качество - давам пример с голямата ми дъщеря..... Да, повечко книги на никой не са навредили, ама интересите и са другаде.
Малката ще прочете всичко, което си и дал, защото така трябва. Еее....питай ме какво и остава в главата след това. Същото, което и ако не ги чете. Даже понякога се чудя как може да са толкова различни. Та по-добре таргетирано насочване на вниманието с постигнати резултати, отколкото привидна прилежност със съмнителни такива.
Тя книги доста чете, но задължителната не й е по сърце - поне не винаги. Но пък какви изисквания и аз имам, като бях същата - българската литература не ми беше любима като дете, скучна ми беше, едва сега я оценявам, като дете четях много, но това с бг произведенията беше мъка за мен, признавам си. Покрай нея сега изчетох Под игото например, като дете изчетох само нужните глави, и едва сега го оцених. Доста от другите произведения едва сега оценявам - като богатство на езика дори, едно време описанията ми бяха скучни. Младите искат действие, затова класиките трябва да се четат поне 2 пъти в живота - и като млад, и като по-възрастен, с други очи гледаш.

# 89
ГитаОг,Кали,Поспаланка,Десем,
Благодаря ви,момичета ❤
Всяко мнение ми е полезно,за да си изясня картинката и да решим какво да запишем и да играем ли евентуално и за трето 😔
Кали, може би си разменила тълкуванията за Рекл.графика и Графичен дизайн 🙄 ГД е по-разширеното с кино и ТВ,защото той е към Аудио-визуални изкуства направление.
Поспаланка,и аз така ги виждам нещата след всичко изчетено по темата.Успехи за детенце и да е щастливо в новото училище!
Гита,ей,това е супер информация.Много благодаря за снимката! Изучаваш Рекл.дизайн,получаваш диплома за Граф.дизайнер.Явно в различните училища е дефинирано различно като специалност,а накрая дипломата е друг въпрос каква ще е 😊 Дъщеря ти доволна ли е от обучението си,продължава ли да се развива в тази насока?
Това,което като цяло ни притеснява е дългите часове пред компютър,таблет.В единия случай с Анимациите това ще налага още повече висене (поне така мисля аз).
Утре ще стане ясно накъде ще повее вятъра.Дано да сме на прав път и всички деца да имат късмет да попаднат на тяхното си местенце!

Общи условия

Активация на акаунт