Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 529
  • 923
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Re_ge, "познавам" те от толкова време не само от тази тема, а и от другата. Нямам никакво, ама ни-как-во съмнение, че за твоето дете сте направили НАЙ-добрия избор, без капка съмнение!
Съвсем нормално е майчиното сърце да се съмнява и понякога да изпитва излишни емоции. Но пак то знае най-точно кое е доброто за нейното дете. Знам, че и ти знаеш HugGift HeartFlowers Hibiscus

Вчера ние се прибрахме от планина и познайте - синът, като се лепна за компютъра и за Плейстейшъна, няма ставане. Добре, че в събота заминаваме пак; като сме на почивка, рядко се сеща за електрониките си.
И въпреки това, днес намери време, сам и доброволно, да прочете 30-тина страници от "Дон Кихот". Мисля, че ще я приключи до ден-два и после ще чете, каквото сам си избере. Първата, приготвена книжка била "Портретът на Дориан Грей".... не смея да се зарадвам.

# 136
  • Варна
Реге, слънце, какви терзания си имала, абсолютно неоснователно! Че е щял да се справи и в ЕГ, това е сигурно, но в училищата по изкуствата кои деца трябва да идат, ако не тези с талантите?! Да имаш талант да пееш,свириш, танцуваш, рисуваш не те прави слаб ученик! Лично мнение, без да имам претенции, че е правилно - в училище по изкуства можеш да се ошлайфаш и да бъдеш творец, който с изкуството си се препитава, но ако оставиш изкуството да се движи паралелно на ЕГ/МГ вероятно ще имаш школовката да станеш архитект или дизайнер, но истинското изкуство ще остане на заден план. Взели сте най-правилното решение и според мен!
Писа, малко със закъснение, честит рожден ден на сина ти! Да е все така обграден от добри приятели и свестни девойки Wink Тортата изглежда разкошно!

# 137
За "Софтуерни и хардуерни науки" допълвам и 55 СУ в Надежда, четох добри отзиви и за там.Но незнам тази специалност какво точно включва като обучение. По-скоро е свързана повече с програмиране,не толкова с дизайн и рисуване.Но така или иначе пак е свързано с компютри и ще има основа за развитие в тази посока.
55 СУ е в Дървеница и като цяло 1/3 от паралелката поне 11клас са изпаднали от  ПГТК и Джон Атанасов. За другите не мога да коментирам.
Поправям се! 54 СУ "Иван Рилски" имах предвид,незнам защо съм го запомнила,че е 55-то.Много цифри вече ми станаха.☺
Води се в кв.Лев Толстой,но тоя район все го наричам Надежда.
Реге,успокой се и вярвай в звездичката над главата на детето ти! 🌸

# 138
Знам, че е извън темата, но кои книги четат децата ви и са доволни?Моят син започна Дон Кихот и сподели, че я харесва, което много ме радва.На неговата възраст аз не можах да я прочета, само се опитах и се отегчих. Искам да му препоръчам нещо извън стил фентъзи- само това чете с интерес, целта е да излезе от тази рамка, да намери удоволствие и в други жанрове и автори.

# 139
Запис в новата тема
 Благодаря за чудесното оформление. Успех на всички във второто класиране, стискам палци за всички!

Аз в петък след културния телефонен разговор с първа ЕГ, когато им съобщих, че се отказване от класирането си там, понеже сме се ориентирали към училище към МК, преживях паник атака. Пих лекарства получих аритмия. В главата ми се въртеше само едно - боже, дали не сгрешихме. Циклих върху  плюсове, минуси. Пет пъти проклех факта че имахме избор. Ако беше или едното или другото щеше да е по-лесно. Междувременно приятелка уреди неформална консултация с космополитна фигура в сферата на изкуствата,  в момента в бг за лятото. Днес срещата мина. Синковецът се върна пърхащ с крила. Цял ден говори за този човек. Сега рисува, чете някакви неща за които са говорили. Може би не сме сгрешили...
Не сте сгрешили! Напротив! Поздрави за избора!

# 140
Успех на всички утре!
Малко инфо  за помощта за осмокласници:
След 20 септември справката кое дете къде е записано ще е налична в електронен вид и няма да е нужно да носите  бележка. Ако искате да получите парите сега- носите бележка на хартия, в която задължително пише, че детето е записано в осми клас за първи път(т. е. не повтаря).
Информаьията е от соц. в Панчарево.

# 141
  • Някъде на край света
Re_ge, така сме устроени майките, че никога не сме сигурни дали правим най-доброто за децата си... Но сърцето никога не ни подвежда! Талантът и мечтите на децата ни трябва да се подкрепят и подпалват.

# 142
  • София
Искам да му препоръчам нещо извън стил фентъзи- само това чете с интерес, целта е да излезе от тази рамка, да намери удоволствие и в други жанрове и автори.
И моят син предпочита фентъзи, но съм му подбрала и други книги, от които да избира.
Пускам ти списък:
Скрит текст:
Агата Кристи - 10 малки негърчета
Ана Сюел - Черният красавец
Артър Конън Дойл - Баскервилското куче
Астрид Линдгрен - Мили мой Мио
Чарлс Дикенс - Оливър Туист
Едмондо де Амичи - Сърце
Ектор Мало - Без дом
Емилио Салгари - По границите на Далечния запад
Емилио Салгари - Тайните на Черната джунгла
Емилио Салгари - Последната битка на Сандокан
Емилио Салгари - Черният корсар
Ерик Найт - Ласи
Франсис Бърнет - Малкият лорд Фаунтлерой
Гавриил Троеполски - Белият Бим черното ухо
Хенри Хагард - Мините на цар Соломон
Хенри Хагард - Алан Куотърмен
Жул Верн - Две години ваканция
Карл Май - Съкровището в Сребърното езеро
Карл Май - Завещанието на инката
Карл Май - трите части на "Винету" и "Наследниците на Винету"
Лизелоте Велскопф-Хенрих - трите части на "Синовете на Великата мечка"
Михаел Енде - Приказка без край
Михаел Енде - Момо
Оскар Уайлд - Портретът на Дориан Грей
Рафаел Сабатини - "Капитан Блъд" и "Дневникът на капитан Блъд"
Робърт Луис Стивънсън - Островът на съкровищата
Стивън Кинг - Институтът /не, не е ужаси!/
Стивън Кинг - Живата факла /това също не е ужаси!/

И отделно все пак и две фентъзи поредици:
Роджър Зелазни - Хрониките на Амбър
Клайв С. Луис - Хрониките на Нарния

# 143
rege голяма прегръдка
Аз още съм в тази дилема' дали направих най-доброто за детето си' взехме ли най-доброто решение' все пак 5 години са това
С висок бал'приет на първо класиране'а се чувствам ужасно
Не успях да се зарадвам ни на резултатите' ни на класирането
Може би пандемията' липсата на планове' предстоящото ДО' проблемите на работата ' всичко това  ме вкарва в една дупка
Дано най-хубавото предстои
За всички

# 144
Срока за записване за второто класиране е до 22ри,а на 20 дали ще се приемат записвания? И детето не е необходимо да присъства, нали?

# 145
Знам, че е извън темата, но кои книги четат децата ви и са доволни?Моят син започна Дон Кихот и сподели, че я харесва, което много ме радва.На неговата възраст аз не можах да я прочета, само се опитах и се отегчих. Искам да му препоръчам нещо извън стил фентъзи- само това чете с интерес, целта е да излезе от тази рамка, да намери удоволствие и в други жанрове и автори.

Моето чете само фентъзи, имаме буквално всички поредици на всички автори в категорията "young adult" - Сара Маас и Виктория Шуаб се изчитат от корица до корица, също Мери Пиърсън, Абъркромби и Наоми Новик. Рик Риърдън остана назад в отделенията, също изчетен. Лий Бардуго харесва също. Извън фентъзито е чел само всевъзможни старогръцки митове, Троя иска да започва на Стивън Фрай. Предходните две / Герои и Митове/ май ги надъвка оттук-оттам, не знам какво е осмислил и разбрал. В деня преди националното оцеЛяване прочете Немили-недраги, с което се изчерпва контакта му с българската проза. Поетите ги чете, с кеф.

# 146
  • София
Дъщеря ми много обича да рисува, получават й се нещата, съвсем по детски. Мисля да я подтикна в тази насока, за да видя дали е нещо моментно. Обожава и да танцува - разбрала, че има училище с такава насоченост, което приема деца след 4.клас. На този етап я спрях, защото я виждам, че не е твърдо уверена в избора си, а не е и "узряла" още. Но продължи ли с този интерес- ще я подкрепим всички вкъщи, дори и да изкара по 100 т на НВО-тата.
Наистина майчиното сърце винаги ще се свива при мисълта за избор - дали сме направили правилния за детето, но самият факт, че го подкрепяме и се терзаем е показателен, че винаги търсим най-правилното. Прегръщам ви всички, момичета - каквото и да се случи, да сме живи и здрави, за да бъдем опора на децата си Kissing Heart

# 147
Момичета, какви са тези терзания сега пък?!
Избора направен ли е, направен е Simple Smile
За мен драмата приключи в момента в който усетих увереност в синът ми, че иска да учи точно в това училище. Говорим за хубави гимназии все пак, сбъднало се е желанието на децата, какво повече има да го мислим. Да сме живи и здрави тепърва предстоят важните избори.
Сега да дадем кураж на чакащите. Че това е най-тягостното в цялата ситуация. Много искам утре всички да се похвалят, че се е сбъднала мечтата на децата и да отваряме шампанското Champagne

# 148
  • София
Аз вече съветвам, повтарям, потретвам... Но не натискам. Ако усетя, че детето води, следвам. Оставяна съм да реша,решавах, уча всеки ден. ММ започва поредна служебна магистратура на 1. септември. Даваме личен пример, другото от тях. От първи клас повтарям, че можем да дадем и помогнем, ако пожелаят, иначе не... Доживях да чуя от каката - не си само ти виновна за НЕГ, и мен ме погъделичка да съм първа от първите... Това ни е от трудните семейни уроци. Не всеки връх е толкова блестящ отгоре. Само да сме здрави и живи.
Скрит текст:
Вчера загубих от рак форумска приятелка с три момчета, най-голямото на шест. Още не съм го осмислила... Само даа сме здрави и до тях...

# 149
  • София
magi_sveta, Hug... много съжалявам, жалко за семейството.Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт