Юнчета 2021 - тема 1

• 28 563
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Да се вмъкна и с още един въпрос, вашите мъници започнаха ли да удължават интервалите между храненията? Имам чувството че моето бебе е единственият който никога не е гладен, но качва килограми 🤪

Макс си хапва на поискване и понеже се преспива с кърмене и си хапва и нощем, а и за успокоение сигурно имаме 10-на хранения за денонощение 🤣 Та не, не ги удължава....

# 346
  • София
Два - два и половина часа. Много рядко три, ако случайно се проспи.
През нощта работата е подобна. Гледам да не се вторачвам, че ще се отчаям.

# 347
Вече издържа, може и 4 часа да издържи, но ако сме двете, имам чувството, че от скука яде. Например като беше кофти времето и валеше, съответно двете сами и затворени, ядеше на 2 часа, като определено не изглежда гладна, но настоява да суче. Миналата седмица племенника ми беше на гости, а и времето беше хубаво. Ами не се сещаше да яде. Гледа децата как играят, забавно й е, после сме навън и си ядеше на 3-4 часа интервал. Аз без това съм чувствителна на темата, защото вече е над 8 кг, а все пак тъкмо стана на 4 месеца преди 2 дни. Надявам се да забави качването, че скоро няма да мога да я нося. На 26ти сме на ваксини, но мисля да ги откажа, защото кака й накашля и ме е страх да не стане фал.

# 348
Моят юнак след 4 дни става на 5 месеца. Миналата седмица го захраних. Дадох тиква, както и с батко му, после картоф и морков. Давам му все още по 3-4 лъжички. Няма да бързам да замествам. Кърмя го. И ние се кърмим постоянно 😄😄😄. Заспива с гърда, буди се с гърдаа 😄. Не ще в количката, най-много 30-40 мин. Спи у мен. Вечер в нашето легло. Амиии, общо взето си ме експлоатира отвсякъде 😊.

# 349
Мислех, че само моята беборанка си виси все още постоянно на цицката ми Grinning Има дни, в които я кърмя на всеки час. Цокне си малко, айде след час пак Flushed  Понякога и след 30 мин... Поне хубавото е, че не търси да суче и през нощта. Последно хапва към 12 и спинка до 8-9 сутринта. Понякога се буди към 4-5 за бързо кърмене, но вече е рядко, та се чудех дали е окей, че по 7-8 часа си изкарва в сън без ядене Thinking

# 350
Ха ха, и Макс е често на гърда, а нощем почти постоянно, откакто го тормозят зъбите, определено му действа успокояващо дори за пет минути си посуче, а и аз още не съм го захранвала.

# 351
И аз реших да започна по една лъжичка две пюренце да видя как ще се отрази. Ние след няколко дни също ставаме на 5 месеца. Днес хапна две чаени лъжички печена ябълка, харесва и. Пробвах и с тиква, сладък картоф и беше успешно с изключение на някои дни. Ще и давам по малко и чак след 6ти месец ще започна да увеличавам.

# 352
Ние сме края на юни и съответно тъкмо стана на 4 месеца. От няколко дни насам е супер нервна, само мрънка и реве, лигата яко тече, не иска да стои легнала, евентуално полуседнала, но за кратко и най-добре да я нося из стаята. Обаче тя вече е над 8 кг и това носене ми идва в повече. Вечер е кошмар, приспиването трае 2 часа. Тъкмо се унесе и след 5 минути почва да пищи и да търси да суче. Надявам се това чудо да приключи скоро. Извеждам я след всяко хранене, защото вкъщи шанса да спи повече от 20 минути е нищожен, а навън спи доста и това ме спасява засега.
На консултацията беше ад, това дете пищеше все едно я колят, не можаха нито да я изтеглят като хората, нито нищо. Мяташе се като риба на сухо. Направо в чудо се видях. Голямото ми дете никога не е правила такива сцени. Не знам какво беше това и дано остане еднократно, че не знам как ще й сложим останалите ваксини.

# 353
Здравейте, мами, отдавна не съм писала. Simple Smile Радвам се, че сте добре.
Аз мисля да започна захранване след 5-6-ти месец коригирана възраст. Моята дъщеря е недоносена, сигурно помните, че тя беше първото родено бебе в групата на юнските мами, доста раничко се случи, но за щастие за момента всичко е наред с нас. Педиатърката пришпорва всички да започнат захранване точно на 4 месеца к.в., никакъв индивидуален подход, просто си кара по старата школа, но аз смятам, че дъщеря ми не е готова, няма анемия (хемоглобинът е на горна граница) и наистина не виждам смисъл да я мъча в момента. Ще се водя изцяло по детето. Засега хапва и наддава добре, на АМ е (нямах кърма). Но напоследък започнаха да я мъчат зъби, онзи ден плака два часа, мазах венците, дадох малко Панадол и мина. Дано да не е супер кошмарен този период.
Успех на всички мамчета и ще се радвам да ви чета отново.Simple Smile

# 354
Добре дошла отново 😊. Страхотно е, че всичко при вас е наред ♥️. Точно така, разбира се, че ще се видим по децата. Всяка майка си усеща кога е момента да захрани. ❤️
Радева, моят господин тези дни го хваща истерията около обяд. Чак ми вади акъла. Нищо не помага. Реве и това е. Около половин час и после като мине се хили 😄. Нз зъби ли са, коремче ли е... Чудех се дали да спра няколко дни хапването?
Здравейте, мами, отдавна не съм писала. Simple Smile Радвам се, че сте добре.
Аз мисля да започна захранване след 5-6-ти месец коригирана възраст. Моята дъщеря е недоносена, сигурно помните, че тя беше първото родено бебе в групата на юнските мами, доста раничко се случи, но за щастие за момента всичко е наред с нас. Педиатърката пришпорва всички да започнат захранване точно на 4 месеца к.в., никакъв индивидуален подход, просто си кара по старата школа, но аз смятам, че дъщеря ми не е готова, няма анемия (хемоглобинът е на горна граница) и наистина не виждам смисъл да я мъча в момента. Ще се водя изцяло по детето. Засега хапва и наддава добре, на АМ е (нямах кърма). Но напоследък започнаха да я мъчат зъби, онзи ден плака два часа, мазах венците, дадох малко Панадол и мина. Дано да не е супер кошмарен този период.
Успех на всички мамчета и ще се радвам да ви чета отново.Simple Smile

# 355
Алиса, разбира се че те помним! Ти откри сезона на бебчовците!
Моите бебки също се родиха по-рано,  но само с месец.  С педиатърката се разбрахме от 6м рв да започнем захранването. Те самите изглеждат готови- гледат ни в устата като ядем, гледат храната, искат да сядат и тн и тн.
На смесено хранене са.
Така че...наближава този момент и за нас Blush Малко ми е нереално- ей сега се родиха, а вече ще ядат храна Flushed

# 356
При нас положението е като при новородено въпреки,че след два дни става на 5м.
Стана си му навик и всяка сутрин се буди към 6ч. и заспива чак към 8ч. въпреки,че преди това в 5ч. се е будил да яде.За мама сънят е мираж Confused

Започнахте ли да предлагате вода?Аз мисля към шестият месец да започна паралелно със захранването.

И последно,честит Хелоуин на всички малки "тиквички" Hug

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 19:07 от narcissus

# 357
  • София
Хората вече захранват, а ние с моята хубостница още се дундуркаме, за да заспи. И кръстът ми е яко зле. И голямата ми мечта напоследък е да спя. Дълбоко и без сънища!

Водата я плюе, но пък дъвче биберона на шишето, понякога и зърното ми..

# 358
Хората вече захранват, а ние с моята хубостница още се дундуркаме, за да заспи. И кръстът ми е яко зле. И голямата ми мечта напоследък е да спя. Дълбоко и без сънища!

Водата я плюе, но пък дъвче биберона на шишето, понякога и зърното ми..

Не заспива ли на гърда? Моят като легнем вечер да яде и си заспива на гърдата. Аз още не мисля въобще за захранване, страшно далечно ми се струва Grinning

# 359
  • София
И на мен така.
Ами, много рядко заспива просто докато суче, без да я дундуркам. Даже ако спра вдига ръка да изкомандва да продължа 🤪 и ако има неподчинение, вече се почва погледи, мрънкане. Изобщо не знам как да я отуча..

Общи условия

Активация на акаунт