Юнчета 2021 - тема 1

• 28 548
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Ами поне 2-3 пъти в деня му се връща. Има и спокойни дни, но има и такива в които връща големи количества и е неспокоен. Направо нямам търпение да започне да хапва различно от това отвратително мляко..

# 376
Добро утро Nature High Brightness някой с опит може ли да ми каже как се спира кърменето,така че да не останат бучки и кисти?
А за сядането,аз лично ще се доверя на ортопеда - сега с ваксината педиатърката ще ми даде направление и като отида ще се консултирам. Даже още не го слагам на възглавница,това също ми е под въпрос

# 377
Добро утро Nature High Brightness някой с опит може ли да ми каже как се спира кърменето,така че да не останат бучки и кисти?
А за сядането,аз лично ще се доверя на ортопеда - сега с ваксината педиатърката ще ми даде направление и като отида ще се консултирам. Даже още не го слагам на възглавница,това също ми е под въпрос
Намалява се постепенно броя на кърменията, докато се спре. Когато спреш да кърмиш, цедиш само ако гърдите са много твърди и то мъничко, колкото за облегчение. Трябва да остават пълни, за да "разбере" тялото, че кърмата не се ползва. До два-три дни няма да се усеща тежест и гърдите ще са меки. Винаги остава някаква кърма, тялото си я резорбира постепенно. Не стягайте и не правете подобни неща, които често съветват по-възрастни жени. Това може да доведе до бучки, болка, проблеми.

# 378
За спирането на кърмата, както е казала Радева, цедите по малко. За облекчение. И все по-рядко. Аз така спрях с второто детенце. Сега с третото ще видим как ще е ,когато дойде моментът.
Иначе ние на 03.11 станахме на 5 месеца. Аз 10 дни преди това го захраних. С тиква. После дадох картоф, морков и карфиол. И това е. Още не съм заместила цяло хранене. Следобед давам оризова каша от преди 3-4 дни. Но пак около 2-3 супени лъжички.
И моето бебче много се надига като е легнал. Иска да сяда. Но за момента го оставям седнал само у мен. Още май е раничко. Пък той не може де 😄. Поздрави на всички ❤️❤️❤️

# 379
  • България, Русе
И при мен първото кърмене приключи от самосебеси. Беше останало само 1 вечерно и като спрях се притеснявах, но нямаше болка и нищо. Спрях в края на 11месец. Чувала съм от приятелки, че са пили някакво хапче, което я спира... но не знам подробности.
Моя дребосък също иска седнал и в кошчето за кола се надига напред самичък. На 18ти ставаме на 5м. и другата седмица съм решила да почвам захранването с тиква.

# 380
При мен "кърмене" е много силно казано защото кърмата ми драстично намаля, а тя и преди не беше кой знае колко. В момента се цедя два пъти сутрин и вечер по 30 мл. събирам. Иначе имам огромно желание да кърмя, но въпреки усилията ми няма да се получи. Затова предпочитам да я спра сега след третата ваксина, но тъй като няколко пъти се запушвах и ми се появяваха големи болезнени топчета, много се притеснявам да не се повтори и така да си останат. Иначе за захранването мисля след ваксината, за да съм сигурна, че няма да се получи някаква реакция. Май и аз ще започна със сладък картоф и тиква. Според вас плодовете могат ли да се дават пресни пасирани или трябва задължително да са обработени термично? Защото все пак при температурата се губят някакви ценни витамини и минерали

# 381
При дете, което е било само на мляко, пресните плодове могат да докарат зверски колики. Могат да се дават пресни, но когато се напредне със захранването и коремчето привикне да обработва твърда храна.
След като става въпрос за 2 броя цедене, намали на веднъж и след това спри. При евентуално образуване на бучка, просто изцеди леко след топъл (не горещ) душ, но не би следвало да има проблем, количеството е минимално. Успех.

# 382
  • София
Мамите, които сами ще приготвяте пюретата, откъде ще се снабдявате със зеленчуци? Знам, че е добре да са био, но къде има по-богат избор? За София питам.

# 383
Не съм от хората който пресилват нещата,точно обратното.На мен също ми стана странно като видях снимката кога е направена.Съвсем не изглежда "натъпкан",но пък и изглежда доста по стабилен от малкия сега Thinking

Скрит текст:

Това столче май се води от 3м+, ако не се лъжа (на mamas&papas е нали)? Мисля, че има някакво допълнително като уплътнение, което го позволява. Мисля, че в подобно столче за по 15тина минс на ден на 5 месеца бебе не е проблем да се оставя, но разбира се педиатър трябва да потвърди.

# 384
Да ви попитам вашите дечица спряха ли да се стряскат при заспиване и събуждане? Моят младеж още се стряска от време на време и се чудя дали е нещо притеснително. Той е доста подвижен,трудно заспива през деня и много леко спи,не знам дали да се консултирам с невролог или е рано да се притеснявам

# 385
  • Бургас
Да ви попитам вашите дечица спряха ли да се стряскат при заспиване и събуждане? Моят младеж още се стряска от време на време и се чудя дали е нещо притеснително. Той е доста подвижен,трудно заспива през деня и много леко спи,не знам дали да се консултирам с невролог или е рано да се притеснявам

И ние сме така (на 4месеца сме). Много леко спи,от всеки шум се стряска. Много трудно заспива ,с много рев,а толкова лесно се събужда....

# 386
Има си едно пухено одеалце и когато му го сложа покрай лицето сякаш е по-спокоен,обаче ако е оставен без да съм му завила ръцете много често ги вдига и се стряска. Доколкото знам това е рефлекс на Моро,но той не изчезваше ли около 4ти месец,а моят скоро направи 5

# 387
Има моменти, когато се стряска и се събужда с рев. За щастие са рядко.
Но от няколко дни си върти главата наляво-надясно. Изглежда като тик.. Почна да ме притеснява това. И се чудя да го водя ли на невролог или само ще ми се изсмеят..

# 388
Аз използвах намаленията да поръчам стол за кола и стол за хранене. Поръчах и коледните подаръци за близки дечица, да не се занимавам после.
Малката е все по-подвижна. Вече не я оставям на диван или легло, защото като нищо да се метне на земята. Отделно, буквално едвам я навирам в коша за новородено и тези дни вече трябва да слагам другия кош на количката.
Полина също се стряска, не го приемам като нещо ненормално. Ще отшуми все някога. В кошарата се стряска повече от на други места, като се завърти от настрани по гръб и явно първоначално се плаши, че пада и опъва ръце настрани.
Споделяйте на консултациите ако нещо ви тревожи, толкова малки бебета, дори да има нужда от специалист, личния ще насочи. В голям процент от случаите няма. 👌

# 389
  • София
Стряска се като светна лампата или ако съм до него и кажа нещо по-силно на децата. И на Моро рефлексът не е изчезнал още, другата седмица прави 5 месеца. Не мисля, че е притеснително.
От няколко дни вече се обръща и по корем.

Общи условия

Активация на акаунт