Юнчета 2021 - тема 1

• 28 549
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
От вчера малката е със сополи. И на най-върлия си враг не пожелавам бебе със сополи. Давене, повръщане, храненето е ад. Прегледът вчера също беше кошмар. Едно, че е фул с болни деца и чакахме много, второ, че тя много плака и се изтормози. Сега чистим сополи, слагаме капки, пълен ужас. Дано мине бързо, защото втори път на преглед в тази какафония не искам да ходим 🙁

# 361
  • Германия
Здравейте и от мен, моята бебка утре става на 5 месеца. Колко бързо минава времето, миналата година по това време още не бяхме съобщили новината дори 😊
Ние се кърмим успешно, през час, през два, за успокоение, за заспиване...през нощта често се буди, мъчат я зъби. Мисля, че до седмица ще избие, много са набъбнали отдолу. Малкият ми син беше на 5 месеца, когато му изби 1 зъб.
Биберон не взима. Дрънкалки и ръце са и винаги в устата.

Ще захранвам след навършени 6, честно казано мързи ме 😄  така ми е лесно, а като се почне веднъж, пюрета, лъжици, варене, става мазало. Иначе тя ни гледа много жално и с интерес, даже примлясква, когато ние ядем. Ще започна със зеленчук, после месо и плод към края на 6 месец.

Общо взето си имам много спокойно бебче, спи в количка по-вече отколкото в къщи. Батковците бяха 2 седмици в есенна ваканция и пътувахме за кратко из околностите. Добре мина и пътуването и нощувките в хотел. Дано все такава си остане.

Пазете се!

# 362
  • София
И аз се опитвам да го отуча от приспиването на ръце. 7 кг е, тежи ми, пък и много се разсейва като го разнасям.
Иначе и моят е с хрема, общо взето от месеци се чува едно хриптене от носа, понякога е постоянно, понякога само вечер. Пусках наскоро секрет, излезе чист, тъй че само пръскам с низита от време на време. Мъка е, най-вече заради постоянното лежане и се задържат.

# 363
И аз приспивам на гърда, а понякога, когато е по- нервен и с дундурсане, основно вечер, хапва си и нощем и захранването също още ми се струва далечно, не е готов още.
Искрено съчувствам на бебчетата и мамите за хремата, милите няма как да ядат, ако нослето им е запушено...
Обаче има огромна разлика от раждането до днес в поведението им, вече са си човечета, контактни и закачливи, ние много играе с него на пода на едно килимче и е съвсем различно в положителен смисъл Simple Smile

# 364
Абе мами, има ли друго като моето бебче, което нищо пък да не харесва? Flushed Не обича да се вози в количката, не обича да се люлее в шезлонга, не обича да се вози в столчето за кола, взехме й столче за хранене... е и в него опищя света. Вече не знам какво да го правим това дете - никъде не стои Cry А ние избираме, купуваме всичко да е най-доброто и удобното... накрая ще я сложим да си играе в някой кашон Grinning

И още един въпрос - има ли друго бебе като нея, което почти не спи през деня? Най-редовно дремва само за по 10 мин. и то след час приспиване... Смятам го за рекорд, ако поспи 30 мин без прекъсване!

# 365
Бибонс, искрено ти съчувствам. Много е неприятно постоянно да мрънка за нещо. Макс също не обича да се вози в столчето за кола, защото не вижда напред и най-редовно се возим с рев, не обичаше да се вози в лежащия кош на количката, беше в истерия направо, но откакто го смених с летния, който се изравнява със специална възглавничка, мога да го държа изправен и вързан с коланите без да има чупка в кръста и най-накрая за първи път това дете харесва да се вози в количка. И то коша трябва да обърнат напред, за да вижда. Иначе играем страшно много на едно килимче на пода, в общи линии е най- щастлив  ако играем или ако си говорим. Пробвай различни игри и упражнения. Пробвай носене в слинг или раница. Къпане с игра. Също като го оставям в столчето или шезлонга задължително пред него има играчки, за да му е интересно, а също, за да го накарам да седне, започваме да говорим на бебешки и така той се отпуска. Виж за спането не знам какво да ти кажа, Макд като спи по около половин час четири пъти на ден като два часа максимум будува. Аз приспивам на гърда. Ако кърмиш, пробвай да приспиваш с кърмене.

# 366
Здравейте, момичета! Сега видях на бебка горе на венците бели подути топчета. Малко се притесних, защото не са долу където ще пораснат зъбките!

# 367
  • България, Русе
Моя малък мъж заспиваше на гърда или с люшкане в кошчето. Но вече сме 7кг и от известно време заспива на килимчето с активната гимнастика докато играе, в коша за кола затрупан с играчки или най-новият ми метод- вземам го в моето легло и лягам до него и му пея Мила моя мамо или Зайченцето бяло. Сама не вярвам на очите си, но се получава...това го правя когато е кисел (на батко му никога не съм пяла).
Даже вчера се замислих, че той си спи в неговото легло само през нощта. А през деня където му падне.
Тази сутрин яде в 6ч, в 8:30ч заспа и ще спи доне до 10ч. Сутрин си отспива, защото още се буди в 3ч и 6ч нощем. Но после през деня будува ..спи по половин-един час.
Иначе навън почти винаги заспива в количката, в слинга и раницата също.

# 368
Привет
Ние вече започнахме със захранването.
Вече имаме въведени тиква, картоф и круша. Утре ще даваме тиквичка. Бяхме на преглед преди 2 дни и сме 8,300 70см на 5 месеца. Ще започнем и с каши скоро време.

# 369
Започнахте ли вече да слагате мъниците да сядат?Моят вече сериозно започна да надига главата,но все още се въздържам.Днеска разглеждайки снимки на баткото забелязах,че на 5м. вече е седял самостоятелно във столче Thinking

# 370
Не знам дали на 5 месеца бебето може да седи или седи защото така е поставено? Моят непрекъснато иска да е седнал,реве и мрънка докато не го изправя да седи,пази долу горе равновесие обаче редно ли е да заема тази поза? Ето тук един линк от темата на доц.Чавдаров, който дава доста добри съвети от своя професионален опит:
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy5jcGNlbnR … yM21zZzM0OTQ2ODQx
Има развитие на бебето по месеци и кога какво трябва да прави, категорично отрича да се поставя детето в непривични за него позиции. Имам едни роднини, специално за фейсбук бяха натъпкали бебето в барбарон.

# 371
При нас нещата вече са ок, сополите минаха, успяхме да я накараме да си пие лекарствата и да слагаме капки. Малката на 22.11 ще стане на 5 месеца, доста сериозно се опитва да седне сама, а ако я държиш, си стои. Но лекарката, забрани, не че съм я слагала. Преди да седне сама, не. Освен това тя е и тежичка, да не увредим кръстчето. Иначе е доста жилава и подвижна, по леглото се придвижва като гъсеник,по много странен начин и се търкаля 😂 Не смятам да захранвам поне още месец. Доста време прекарваме в разходки навън. Спи си добре. Напоследък я оставям сама с играчки и гризалки около нея и тя ги дъвче и се занимава поне известно време. Вече се интересува много от сестра си и имитира. От няколко дни на вечеря като седнем и тя е с нас на масата, в баща си. Много се забавлява и тупа с ръце по масата. Поздрави на всички бебоци 😉

# 372
Не съм от хората който пресилват нещата,точно обратното.На мен също ми стана странно като видях снимката кога е направена.Съвсем не изглежда "натъпкан",но пък и изглежда доста по стабилен от малкия сега Thinking

Скрит текст:

# 373
Нашият юнак вече иска да седи. Тръгва напред сам в шезлонга. Педиатърът ни позволи да го надигаме и да му помагаме да седи. Той вече направи 5 месеца. А и като му помогнем да седи много му харесва и се радва. Иначе ако е в полулегнало положение все се опитва да се изправи и мрънка. Ама пък по корем хич не иска да стои. Може би заради рефлукса не му е ок на стомахчето така.
Пробвах го тази седмица с картофче и хич не му хареса. Ще видим от утре комбинацията картоф и морков дали ще му хареса.

# 374
Нашият юнак вече иска да седи. Тръгва напред сам в шезлонга. Педиатърът ни позволи да го надигаме и да му помагаме да седи. Той вече направи 5 месеца. А и като му помогнем да седи много му харесва и се радва. Иначе ако е в полулегнало положение все се опитва да се изправи и мрънка. Ама пък по корем хич не иска да стои. Може би заради рефлукса не му е ок на стомахчето така.
Пробвах го тази седмица с картофче и хич не му хареса. Ще видим от утре комбинацията картоф и морков дали ще му хареса.
Рефлукса как е при вас? Много ли  е изразен? Ние нали сме на Фризопеп и го повръщаме постоянно,даже се засили като стана на 4м.

Общи условия

Активация на акаунт