Юнчета 2021 - тема 1

• 28 543
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Какъв стол взе?
Аз използвах намаленията да поръчам стол за кола и стол за хранене. Поръчах и коледните подаръци за близки дечица, да не се занимавам после.
Малката е все по-подвижна. Вече не я оставям на диван или легло, защото като нищо да се метне на земята. Отделно, буквално едвам я навирам в коша за новородено и тези дни вече трябва да слагам другия кош на количката.
Полина също се стряска, не го приемам като нещо ненормално. Ще отшуми все някога. В кошарата се стряска повече от на други места, като се завърти от настрани по гръб и явно първоначално се плаши, че пада и опъва ръце настрани.
Споделяйте на консултациите ако нещо ви тревожи, толкова малки бебета, дори да има нужда от специалист, личния ще насочи. В голям процент от случаите няма. 👌

# 391
Мами, вашите бебчета как са с другите хора, които не са мама и тате? Grinning Нашата сладурка реве от всички и най-вече от бабите и дядовците си... хората нито могат да я гушнат, нито да й се порадват. Само да я доближат и става истерия. Майка ми не се впечатлява особено, защото и аз съм била така като бебе, но свекървата много ме дразни с нейните въпроси “Ама защо плачка”, “Ама да не е гладна”, “Дайте й водичка”... как да й обясня, че реве от нея и за момента явно иска само мама и тате Grinning

# 392
Стига човека да е прав и да го носи и дундурка хич не му пука кой е. Сега вече почна да иска да сяда на дупе и само дебне някой да го държи седнал в него.

# 393
Столчета е Recaro, модела I - Size (40-105 см). Нямам някакви препоръки за него, търсех стол с изофикс база в комплекта и да се върти. Този е такъв и влизаше в намаленията на Хиполенд.
Моето не реве от никой, стига да не носи маска. Общо взето, види ли човек с маска и откача. Консултацията последната и прегледа като беше болна бяха кошмар. Иначе с не маскирани няма драма.
Вече почна да си стига краката и много ги оглежда и опипва. Особено ако е боса. 😁

# 394
  • София
Не прави разлика между хората. Гушка се във всеки, усмихва се на всеки, чак се чудя не е ли вече време да прави разлика, но всеки с характера си.

# 395
Момичета, имам и аз един въпрос. Вече сме на 5 месеца.
Опитва се да се завърти на една страна, но не успява до край. Извива ту горната част, и краката може, но като че ли просто технически не схваща как да съчетае двете. Не се опитва да се повдига, за да е седнала. Като я сложа по корем седи с вдигната глава и горен гръден кош, опира се на ръце, но след няколко минути се изморява и главата и пада малко по-ниско. Активна е, маха много, рита, посяга към всичко и лапа всичко. Вади салфетки от кутията, яде си краката (ако я оставя), играе си с одеалото, дърпа силно видящите играчки на гимнастиката  и т.н. Струва ми се, че всичко е окей, само за моблността малко се притеснявам, по конкретно, че не се повдига и че са и по-слаби гръбните и вратните мускули. Дали е защото много малко сме я държали по корем, почти изобщо първите три месеца.
Педиатърката ми каза, че вероятно това е причината, но аз все пак се притеснявам. Ако има някой с повече опит от други деца, моля да сподели.

# 396
  • Бургас
Мамчета, имате ли проблеми със смученетп на ръчички и как се справяте? 🤣 Изобщо не иска биберон , постоянно го маха и лапа пръстчетата.

# 397
Аз отдавна не съм влизала, изчетох ви и се радвам, че всички са добре. Гледам, че доста бебоци вече похапват, браво на тях!
Мен ме мързи още да захранвам, та си давам време до началото на декември,да стане на 6м. Като мисля да караме пак по ЗВБ. Каквото не мога да намеря домашно, сигурно от ферми ще търся.
За сядането съм против подпирането, когато седне сама, тогава. Тя доста се напъва и се опитва да седи.

# 398
Момичета, имам и аз един въпрос. Вече сме на 5 месеца.
Опитва се да се завърти на една страна, но не успява до край. Извива ту горната част, и краката може, но като че ли просто технически не схваща как да съчетае двете. Не се опитва да се повдига, за да е седнала. Като я сложа по корем седи с вдигната глава и горен гръден кош, опира се на ръце, но след няколко минути се изморява и главата и пада малко по-ниско. Активна е, маха много, рита, посяга към всичко и лапа всичко. Вади салфетки от кутията, яде си краката (ако я оставя), играе си с одеалото, дърпа силно видящите играчки на гимнастиката  и т.н. Струва ми се, че всичко е окей, само за моблността малко се притеснявам, по конкретно, че не се повдига и че са и по-слаби гръбните и вратните мускули. Дали е защото много малко сме я държали по корем, почти изобщо първите три месеца.
Педиатърката ми каза, че вероятно това е причината, но аз все пак се притеснявам. Ако има някой с повече опит от други деца, моля да сподели.
Това все едно аз съм го писала. Абсолютно същата работа е и при нас. Още не се безпокоя, просто си мисля, че е по-мързелива. Според невролога всичко й е наред. А и не всички дечица са по калъп, всяко с развитието си. Не мисля, че има защо да се тревожим. Поне се надявам. Hug

# 399
Здравейте ❤️! Моят юнак също не може да се върти по корем. На 5 месеца и 12 дни сме. И по корем не обича въобще. Стои за по минута. Опитва се да се обръща, ама само на една страна успява. Иначе се надига да сяда, ама ранко е още.
Иначе и той плаче от чужди хора. От свекървата и свекъра също. Ама като ги вижда по-често е по-добре 🤣.
Моето юначе пък си изпъва крачетата, тоест стяга ги. Не постоянно, когато е ядосан или нервен, че му се спи, например. Ако правя по-често масаж и гимнастика по-, рядко ги стяга. Има ли и други дечица, които правят така. Знам, че може да е повишен мускулен тонус, но навсякъде пише, че е повишен, ако така стои постоянно стегнат. А той не е така.

# 400
  • Бургас
Здравейте ,момичета! Вие пускате ли на малчовците детски песнички?  Оставяте ли ги ,когато се заглеждат в телевизора? Много са малки все още,но нашата принцеса постоянно се заглежда,а аз не искам от малка да се "зомбира" , по цял ден плаче и когато и пуснем песнички се успокоява ,или когато се загледа в телевизора .

# 401
Днес бях при педиатърката,каза за сядането категорично не преди 6 месец,а след 6ти месец само с опора на гръбчето. Имало дългосрочни проучвания в Германия на хора от раждането до 45 г според което деца които рано са слагани да седят развиват в по-голям % дископатия. Нашия обаче продължава да се набира да става,как ще го удържа не знам.
За екраните - проявява голям интерес към телефона най-вече,телевизора не го е открил още. Гледаме да си пускаме телефоните като заспи. Иначе съм музикален инвалид,но гледам да му пея вместо да пускам песнички. Мисля да нова година да му подаря от старите прожекционни апарати с лента,те ми бяха интересни като дете и не са така увреждащи. Имаше едно много ценно интервю с един невролог по този повод,ако го намеря ще го пусна

# 402
Музика пускам, дори и да не са бебешки песни, харесва й, но само слуша, не разрешавам да гледа. Като гледаме ние телевизия, виждам, че се заглежда. Това е нормално, все пак за нея са огромни цветни, мърдащи се неща. Но не разрешавам да гледа, обръщам я на другата страна.
Иначе вече съм оборудвала с гризалки, топки за гризане, разни играчки и картонени празни кутии от кърпички, разтегнала съм дивана и я оставям там да се занимава да гризе и разглежда. Също обича да се вижда в огледало, понякога подпирам едно на достатъчно разстояние да не го стига, но да се гледа. Също оставям памперси (нови разбира се) обича да ги мята насам натам. Мисля сега да купувам килим за земята и да я оставям там да тренира да се надига, обръща, пълзи с времето. От два дни реши да става в 4 сутринта. Но не ми е оферта, тази нощ като я чух, че е будна, изгасих нощната лампа и се приспивахмв около час. Днес мисля да я сложа да спи късно, към 9,с надеждата да не става пак в 4 😁

# 403
Това за памперса е идея. Моят хитрец напоследък също дърпа каквото намери на една ръка разстояние и вече на няколко пъти за малко да си нахлупи напикания памперс на главата. Много са забавни,всеки ден нещо ново Simple Smile вече ще му оставям един чист памперс да се занимава

# 404
Аз също пускам детски песнички всеки ден и пеем заедно, но само музика, без да му давам да гледа клипчето и то на български език. Вече забелязвам, че започва да ги разпознава и много се радва, когато започва определена песни. Например на Пеят скачат палците аз имам такава ръкавица за куклен театър и играем с нея, докато му пея и той много се радва. Още от миналия месец го оставям на пода на голямо килимче за игра от ЕсоPlay, от което съм изключително доволна. Правим гимнастики, обръща се по корем, там слагам и активната гимнастика и играе в нея. Не го слагам да сяда, освен ако не съм го гушнала- тогава не е възможно да го задържа в друга поза освен или полуседнал, но пък той си се надига и се изправя, когато е гушнат в мен. От известно време е започнало да пипа абсолютно всичко което му попадне в кръгозора, голяма пипанка е 😂 наистина са много забавни, тъй като всеки ден научават нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт