Юнчета 2021 - тема 1

• 27 763
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Може да ви се стори глупав въпросът ми,но как трябва да се държи едно бебе на 8м.?Колко осъзнато трябва да е ?
Малкият се държи много странно,някакси още много бебешки.Просто имам пресен спомен от детето на моят приятелка което на 8м си махаше бибата от устата,пиеше вода от чаша само и пак си лапаше бибката.Даже когато майка и я питаше жадна ли си и поклащаше глава за да или не.
Имам чувството че моят син е на светлинни  години назад.
Особено когато минахме на АМ 2-ка стана много нервен и все реве.Съшо така започна и да си лапа палеца след всяко хранене и за приспиване.Педиатърката каза да го уча на здравей и чао,да пляска с ръчички за браво,а той нито приема нито предава.
Почнах да се притеснявам

Всяко дете е различно, не се тревожете. Някои деца се развиват по-бързо в една област, други в друга. Дали моторно ще е по схватливо, или пък може да проговори по-рано, си е индивидуално. Не мисля, че имате повод за притеснение, че не покрива "стандарта", защото нищо не е закон. Примерно знам, за деца, които не са казвали и думичка до 2 години и после изведнъж са започнали с цели изречения. Те децата се развиват на "скокове" ще видите, че ще ви изненада с нещо ново съвсем скоро. Като се има предвид, че някой бебчета се обръщат корем-гръб и обратно на 4 месеца, а други се научават чак към 7-8 месец, наистина не се тревожете.
А и нещо, което често чувам, защото и аз съм с момченце е, че те са си по-бавнички с всичко GrinGrin

# 646
Децата са различни, правете това, което може, играйте, той запомня всичко, дори и да не го показва. На 8 месеца е бебе. Няма маратон за "можене на неща." Сега с тези клипове и милярди статии за синдроми и недъзи, бебетата се гледат под микроскоп какво може/не може, всеки жест се квалифицира като симптом на нещо. Не може да се живее в такъв стрес. Радвайте се на детето, с подобни мисли и сравнения тормозите себе си и него. Постепенно ще се научи, трябва много игри, повторения. Оставяйте го на пода с много играчки, за да има условия да тренира уменията си. Общо взето започват да правят нещата изведнъж.
Голямата ми дъщеря в деня, в който навърши 7 месеца се изправи сама и правеше крачки. Полина вече от 2 седмици е на 7 месеца и не се е изправяла, ами не я мисля за изоставаща. Сестра й на 6 месеца пълзеше като ракета, а тя тепъра прави опити в тази насока... Така че давайте го по-спокойно.

# 647
Децата са различни, правете това, което може, играйте, той запомня всичко, дори и да не го показва. На 8 месеца е бебе. Няма маратон за "можене на неща." Сега с тези клипове и милярди статии за синдроми и недъзи, бебетата се гледат под микроскоп какво може/не може, всеки жест се квалифицира като симптом на нещо. Не може да се живее в такъв стрес. Радвайте се на детето, с подобни мисли и сравнения тормозите себе си и него. Постепенно ще се научи, трябва много игри, повторения. Оставяйте го на пода с много играчки, за да има условия да тренира уменията си. Общо взето започват да правят нещата изведнъж.
Голямата ми дъщеря в деня, в който навърши 7 месеца се изправи сама и правеше крачки. Полина вече от 2 седмици е на 7 месеца и не се е изправяла, ами не я мисля за изоставаща. Сестра й на 6 месеца пълзеше като ракета, а тя тепъра прави опити в тази насока... Така че давайте го по-спокойно.
Какво игри играете?Имаме килимче за игра,прави опити да пълзи като доста често хвърля някоя играчка и се опитва да я достигне пълзейки.Застава на ръце и колене и се клатушка и не знае все още как да тръгне,аз му показвам.
Не иска да стои обаче седнал,като види столчето за хранене и започва да плаче.Прави някакви опити да седне сам когато е по корем,но само два пъти е успявал да седне и то с моят помощ.Подпирам го на себе си и играем,когато го оставя се задържа в седнало положение ,но около 5-10 Мин и почва да мрънка и се изхлузва и ляга.
Педиатърката не го счита за проблем защото момчетата уж по- късно сядали,а аз се тревожа.Имам чувството че го боли нещо когато стои седнал.
Ще го водя на ортопед другата седмица,да изключим физиологичен проблем.

# 648
На моя мъник барбарони много му помогна да се научи да стои седнал. Ползвахме го активно около седмица и след това вече си седеше стабилен, сега го ползва за катерушка.
Иначе и ние играем предимно на килима с играчки, лазихме заедно като гоненица докато се учеше да лази, сега е като торпедо и лази из цялата къща.
И ние работим активно с консултант по сън, избрахме дама, която прилага бавен метод без плач и съм безкрайно доволна, вече премахнах кърменето като асоциация, сега довършваме премахването на люлеене. След това живот и здраве ще го мъча да се върне в анатемосаната кошара.

# 649
На моя мъник барбарони много му помогна да се научи да стои седнал. Ползвахме го активно около седмица и след това вече си седеше стабилен, сега го ползва за катерушка.
Иначе и ние играем предимно на килима с играчки, лазихме заедно като гоненица докато се учеше да лази, сега е като торпедо и лази из цялата къща.
И ние работим активно с консултант по сън, избрахме дама, която прилага бавен метод без плач и съм безкрайно доволна, вече премахнах кърменето като асоциация, сега довършваме премахването на люлеене. След това живот и здраве ще го мъча да се върне в анатемосаната кошара.

Може ли да дадеш координати на консултанта (може и на лично) и да споделиш малко повече- колко дълго продължават консултациите, трудно ли беше премахването на сукането като асоциация за приспиване и ако може да ме ориентираш като цена как е ще бъда много благодарна.

# 650
  • София
И аз се интересувам. Моля те да пишеш и на мен за консултанта.

# 651
Ще пиша на лично коя е дамата. Ще разкажа за който се интересува.
Малкия беше на 7++ като почнахме работа, кърмаче, заспиваше и спеше само с гърда през деня и ноща. Въпреки възрастта си имаше 4 дремки, защото заспиваше на всяко кърмене. Успях да сведа дремките до 3, защото заместихме обяда, но след това беше невъзможно да го приспя. Избрах пълен пакет за 4 седмици с постоянен контакт в чат и по телефон. Започнахме с вкарване на временни асоциации, като шушкане, потупване, гушкане по време на приспиването на гърда, така че да свикне да се успокоява с тях. Имахме кратко кърмене преди основната вечеря и ритуала за сън, с цел после да замести изцяло кърменето за приспиване. Първата вечер без право на гърда плака, няма да ви лъжа, заспа чак в 1 часа, с много гушкане и люлеене, но след това сякаш забрави и не я търси повече. Продължихме приспиване с люлеене, докато затвърдим вечерното кърмене без заспиване. После почнахме с леки паузи в люлеенето, увеличихме ги като честота и продължителност докато започне да заспива статично. Минахме на приспиване в леглото с гушкане и пеене, сега целта е заспиване без гушкане и после сън в кошарата сам.
Консултантката дава много точнинсъвети кога и какво да се пипне, едни малко камъчета, които иначе преобръщат каруцата. Много ме подкрепя психически, защото аз все си мисля "е сега това е невъзможно моето дете да го направи", но намираме начин и успява. Имаме и добро и лоши вечери, но напредъка е голям.

# 652
Колко време може да продължи отказът от пюрета и каши при никнене на зъбки?Вече месец се опитват да избият,от две седмици храненето е ужас,хапва 90-100гр и почва да плаче,понякога даже и толкова не яде,като се доближи лъжицата до устата му и почва да плаче.Има случаи и Ам отказва и заспива гладен.Не дава да го пипнеш по устата.
Цял ден рови в устата си с пръсти и се опитва да се почеше,гризалки не признава.Гледам че единият зъб е пробил вече венеца ,а другият само ъгълчето му се е показало.
През нощта яде два пъти и всичко си изпива,но през деня е кошмар.
Дали да не го оставя няколко дни само на Ам?Исках да започна да замествам закуската след 3 дни,а в тази ситуация вмомента и едно заместено хранене няма.

# 653
Ifka, Нормално е, душицата го боли..
 При Макс това обикновено се случва в последните няколко дни преди да прореже венеца. Можеш да му помогнеш като натъркаш венеца с пръст, обвит в стерилна марля, за да допробие. Когато много го боли му давам малко нурофен или панадол, може да пробваш с една доза преди хранене да видиш дали ще е по-спокоен. Такива дни Макс иска само да суче и изцяло отказва твърда храна. Така или иначе обаче до годинка млякото им е основна храна, така че не се притеснявай за заместването на храненето.

# 654
Здравейте, давате ли домашен чай и ако да, то какъв?
Подслаждате ли го?

# 655
Здравейте, давате ли домашен чай и ако да, то какъв?
Подслаждате ли го?

Аз купувам гранулиран чай от лайка на Ганчев, защото признавам си ми е по-лесно и му правя всяка сутрин.

# 656
Мами, изпадали ли сте в ситуация бебето да откаже твърда храна? Sweat Хапваше си пюрета и каши, а от 2-3 дни не иска и да вкуси. Не иска и АМ, само на гърда иска -друго не признава и плаче. Видяла съм се в чудо, както бяхме намалили кърменето и позаместили хранения, сега сме пак скачени съдове...

# 657
Мами, изпадали ли сте в ситуация бебето да откаже твърда храна? Sweat Хапваше си пюрета и каши, а от 2-3 дни не иска и да вкуси. Не иска и АМ, само на гърда иска -друго не признава и плаче. Видяла съм се в чудо, както бяхме намалили кърменето и позаместили хранения, сега сме пак скачени съдове...
Да моят син отказва пюретата и кашите,но е на Ам,не е на кърма.Имаше две заместени хранения и мислех сега да започвам да замествам закуската.
Мъчат го зъби от цял месец,а  две седмици се опитваха да пробият венеца,вече пробиха и се надявам пак да прояде.
Искам вече да хапва повече твърда храна ,че е и с рефлукс и течностите само утежняват нещата

# 658
Момичета, абсолютно нормално е да отказват всякаква храна за по няколко дни. В периода на зъбоникнене то ги побърква, каква храна. А кърменето не е само за наяжднае, то е успокоение, сигурност, нежност за тях и си го търсят. Моята мома е на 8м и няма нито един заъб, има мщперооди на активиране, когато никнат 7 не желае да яде нищо. Набляга само на ябълките, защото се чеше с тях, но друго отказва и го кара на кърма. Докато детето е жизнено, играе и има енергия не го мислете, а се водтете от него. Вас ако ви боли дори 1 зъб дали ще ядете както обикновено? Аз понеже имам 2 мъдреца,които не са пробили и на моменти тръгват, та като се сетя как ме боли цялата челюст от тях...
Диляна, ще дадеш координатите на консултантката? Много обнадеждаващо звучи разказът ти. Благодаря!

# 659
Ясно,
Ще видя тогава какви чайове се предлагат за бебчета.
А киноата, чиа вкарахте ли я? Как я предлагате?

Общи условия

Активация на акаунт