Юнчета 2021 - тема 1

• 27 773
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • България, Русе
На какъв часови интервал давате храна/мляко?
От 5тия месец го мъча на 3,5часа...чак през 6тия почнаха да се получават нещата (само през деня). Сега в 7мия сестра ми вика - Защо му тикаш пюре в устата виж, че няма интерес и се дърпа ...сякаш не е гладен. И пробвах на 4часа да го храня и се получава, но не всеки ден. Имам заместени 3 хранения, яде 150-190гр и 3 кърмения на ден. На 7+++ сме и е около 8кг.
Това с топлата вода ще го пробвам днес. Между другото яде 5-10мин и само ако е топло пюре/каша/попара... даже по средата на яденето го претоплям пак. И ако е по редичко пюре..попарата също леко я пасирам.. ако има парчета се лигави с тях 2 часа или ги плюе.

# 631
Честно казано въобще не следя часови интервал, общо взето според как протича деня е храненето. Има дни, в които си изяжда всичко и такива, в които предимно плюе и маже. Мляко не отказва никога, даже вчера имах доста работа, тя пък спа дълго и си проспа обяда и само е сукала, не ми се занимаваше да готвя, днес може би пак ще е така, евентуално нещо за следобедна ще дам, защото пък сме на нефролог точно по обяд.
Давам обяд и следобедна или закуска и обяд, различно. Като сготвя, сипвам в една купичка и колкото изяде. Въобще не меря грамажи. Ако ми се стори нахранена, не давам да суче. Ще навърши 8 месеца чак на 22ри и е захранена на 6 месеца, така че колкото иска, толкова давам, нямам някакви големи очаквания за предимно твърда храна. Въвела съм много зеленчуци, пловодове, жълтък, пилешко, масло и сирене. Глутен преди 8 навършени няма да давам. Общо взето е претенциозна да е добре пасирано, иначе няма драма, опитва, любопитна е. На консултацията на 7м беше 9 кг и малко. Та така вървим с умерено темпо, целта ми е до годинката да остане само с кърмене преди лягане и да я отбивам.
Купих гърне, почвам да я слагам да пиша. Минахме на памперс гащи, защото тя става, разкопчава се, тръгва да се мъчи да пълзи и не мога да сложа стандартен памперс като хората. Сега с тези гащи направо се родих, ако някой се колебае 😀 Поздрави.

# 632
И при мен захранването се върти около режима
му на спане,който всеки ден е различен.Като цяло сме до никъде,яде по 90гр.плодово пюре и м/у 90-160гр.зеленчуково и то не всеки ден.Мисля тези дни да започна да предлагам или пилешко или жълтък,но все още не съм решила кое първо.Моят юнак днес навърши 8м. и все по уверено се опитва да лази,вчера два пъти се изправи в седнало положение,та нещата се случват доста бързо при него,но от друга страна от към сън е пълна трагедия,през нощта се буди буквално на всеки час Cry

# 633
Мамчета, водихте ли бебетата на профилактичния преглед при нефролог? Как преминава? И точно на 6 месеца ли беше бебето? Ние закъсняхме с профилактичните, че пропуснахме една консултация и ще ги правим на 7 месеца. Има ли и други като нас? За момента успяхме само урина да вземем и занесем в лабораторията. Предстоят нефролог и взимането на кръв, от което се ужасявам! Cry

# 634
Днес сме на нефролог, на 7 месеца е, кръв и урина вероятно другата седмица ще пусна. Това са профилактиктични неща, няма проблем, че е малко по-късно. Тя направи 6м по коледните празници, а после бях болна и часовете за нефролог бяха заети до края на януари, не винаги може да се свърши всичко на момента.

# 635
  • София
И ние не сме минали още изследванията. Малко преди да навърши седем месеца започна да пълзи и да се изправя на крачета, като се държи за дивана. Никой от кака му и батко му не е бил толкова развит двигателно на тази възраст.
Храни се като врабче - 50-70 гр на хранене, повече не иска и не насилвам. Въвела съм глутен, жълтък, пуешко и заешко. Но зеленчуците като че ли все едни и същи въртя и нямам идеи какво друго да въведа. Яде тиква, пащърнак, картоф, морков, батат, чушка. Какво пропуснах?

# 636
  • Бургас
Ние сме на 6+++ ,минахме ги .Изобщо не плака ,беше много спокойна моята дъщеря. На нефролога всичко наред ,но кръвните имаше няколко полета ,който бяха под нормите и педиатъра каза,че имунитета и бил слаб 🤭. Изби ни първия зъб на 6 месеца. Имаме заместено обедно хранене,но не съм вкарала желтък . Вие как го вкарахте -през ден по 1/4 ли?
Сега се опитвам да заместя следобедното хранене с каша ,но тотално отказва - пробвах с овесена на Хипп, вие с каква захранихте ? Плодове още не съм давала (само банан).

# 637
И ние не сме минали още изследванията. Малко преди да навърши седем месеца започна да пълзи и да се изправя на крачета, като се държи за дивана. Никой от кака му и батко му не е бил толкова развит двигателно на тази възраст.
Храни се като врабче - 50-70 гр на хранене, повече не иска и не насилвам. Въвела съм глутен, жълтък, пуешко и заешко. Но зеленчуците като че ли все едни и същи въртя и нямам идеи какво друго да въведа. Яде тиква, пащърнак, картоф, морков, батат, чушка. Какво пропуснах?
Броколи и карфиол

За нашите, аз давам оризова и царевична.

# 638
Да и аз шях да кажа броколи и карфиол, Полина много ги харесва. Купила съм замразен микс и добавям по няколко розички в пюрето. Днес например обядва картоф, броколи, морков и масло.
Прегледът при нефролога мина бързо. Просто ехограф, първо на гръбчето, после и на коремчето. Всичко е наред Simple Smile
Я кажете какво правите с косата? Много й е дълъг вече бритона, влиза в очите, страх ме е да вържа с ластик или фиба, защото може да ги свали и глътне. Та май ще я водя на фризьор, че сама не мога да се справя 😀

# 639
  • София
Броколи съм давала, но не ги хареса, беше отдавна. Ще пробвам пак, карфиол ще въведа и тиквичка съм пропуснала, благодаря!

# 640
  • София
Ние сме доникъде със захранването. Успях да дам само пуешко месо и малката се разболя. Вече втора седмица не е добре и съм спряла всичко. Понякога и правя ппрета, понякога е само на кърма, но не яде много. Давам често вода. Имаше кашлица и силна хрема, едвам дишаше и ядеше, вдигна Т два дена. После изписаха АБ, от който е с разстройство 6 ден, дупето се подсече ужасно, има гъбички в устата. В сряда чуха хрипове на слушалката и пуснахме кръвни, които са добре. Днес ще ходим пак. Така че да оздравее, има време да се запознае с храните. Така и не разбрах ковид ли е, грип ли е. Каката донесе нещо, но на нея и мина за седмица. Съответно е кисела през повечето време, реве постоянно за мен и ако съм в стаята не иска деуг да я гушка. АБ е на 8 часа и я будя, за да го давам. Малък ад е. Иначе започна малко да пълзи, но назад Simple Smile и да сяда от легнало положения, някак се изправя назад. Качила е около 100гр за 20 дена и 2см. Каката по това време беше 9кг, малката 7.600 :/
Поздрави!

# 641
Ах принцеса прекрасна Heart,аз с тези две момчета като видя момиче и се разтапям. vikim23 скорошно оздравяване ви пожелавам!

Относно кг-те моят мъник е качил само 100гр. за цял месец и се чудя не е ли малко.Изцяло на кърма е,но ми се струва,че ми намаля и съответно не му стига.

# 642
Да и аз шях да кажа броколи и карфиол, Полина много ги харесва. Купила съм замразен микс и добавям по няколко розички в пюрето. Днес например обядва картоф, броколи, морков и масло.
Прегледът при нефролога мина бързо. Просто ехограф, първо на гръбчето, после и на коремчето. Всичко е наред Simple Smile
Я кажете какво правите с косата? Много й е дълъг вече бритона, влиза в очите, страх ме е да вържа с ластик или фиба, защото може да ги свали и глътне. Та май ще я водя на фризьор, че сама не мога да се справя 😀

Симеон беше със страшно много коса непрекъснато го бъркаха с момиче Grinning Тази седмица за втори път ще го подстригваме.

# 643
  • София
7 навършени, 8.200 кг, 68 см, качил е 200 гр за месец.

# 644
Може да ви се стори глупав въпросът ми,но как трябва да се държи едно бебе на 8м.?Колко осъзнато трябва да е ?
Малкият се държи много странно,някакси още много бебешки.Просто имам пресен спомен от детето на моят приятелка което на 8м си махаше бибата от устата,пиеше вода от чаша само и пак си лапаше бибката.Даже когато майка и я питаше жадна ли си и поклащаше глава за да или не.
Имам чувството че моят син е на светлинни  години назад.
Особено когато минахме на АМ 2-ка стана много нервен и все реве.Съшо така започна и да си лапа палеца след всяко хранене и за приспиване.Педиатърката каза да го уча на здравей и чао,да пляска с ръчички за браво,а той нито приема нито предава.
Почнах да се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт