Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Психиатрично обследване на дете

 • 5 430
 • 83
 •   1
Отговори
 • Мнения: 47
Здравейте!
От училище поискаха да бъде направено психиатрично обследване на едното ми дете. Препоръчаха да го направим във Варна. Отнемало няколко дни.
Много моля, кажете ми какво представлява това? Ще лежи в болница ли? Какво ще и́ правят?

Реклама
# 1
 • Мнения: 8 433
Това обследване се прави от екип - детски психиатър, детски психолог и логопед. Във Варна приемат на стационар, защото всеки специалист провежда по две срещи с детето. По време на тези срещи се правят тестове за памет, концентрация и други. Все пак зависи и с какъв проблем отивате. В София в Детска психиатрия "Св. Никола" към Александровска болница на стационар приемат само най-тежките случаи, другите се водят само за срещата със специалиста. При нас бяха по две срещи на ден, защото сме далеч от София  и бяхме отишли за 4-5 дена.

# 2
 • Мнения: 47
Успокояват ме думите ти, Мамо Ру! Благодаря! Тя се учи добре, в първи клас е. Но много палава, все и́ се играе и разваля дисциплината в клас. Става, разхожда се, пита кога ще излизат да играят. Проваля часовете с поведението си. Децата пеят по музика, а тя рисува принцеси с водни бои и някакви играчки, дето не съм и́ ги купила.

# 3
 • Мнения: 8 433
Минете си обследването спокойно. Като имате епикриза първо Вие ще сте наясно какво точно се случва с детето и как да работите с него, за да помогнете. Второ - детето ще получи подкрепа в училище. Трето - не отказвайте СОП, той ще донесе само защита на детето.

# 4
 • Мнения: 47
Благодаря много! Няма да отказваме СОП. Не искам да отричам проблема, макар да ми е трудно да го приема.

# 5
 • Мнения: 776
Здравейте, може ли повече информация къде как се прави такова обследване във Варна?

# 6
 • Мнения: 47
В болница "Света Марина" се прави. Може би и другаде, но не зная.

# 7
 • Мнения: 2 596
Аз пък бих ви препоръчала да откажете СОП, ако някой ви предлага. Иначе направете си обследване, но и не го приемайте за чиста монета, ако до този момент, педиатърът на детето ви не е забелязал нещо притеснително. Нали детето се учи добре? Става в час, разхожда се, палаво е! Много деца в класа на моето правеха така в първи клас. Да не ви казвам, че има няколко, които в пети клас също развалят дисциплината. Пробвайте с повече спокойствие, търпение и обяснения. Има време, първи клас е.

# 8
 • София
 • Мнения: 22 251
В първи клас повечето са така, неориентирани, стават, говорят... Трябва да има нещо друго,  което притеснява учителката. Когато се направи забележка,   детето слуша ли?

# 9
 • Мнения: 8 433
Ако детето няма СОП, в скоро време ще започнат да оказват натиск над родителите или да озаптят детето или да го преместят. Тогава вече минава в графата "глезено, без граници, невъзпитано". В случая на авторката явно от училище подозират ХАДВ.

# 10
 • Мнения: 47
По математика и български език изпълнява. По другите предмети - не. Пита "защо трябва", понякога нещо и́ става сякаш - променя и́ се погледа, изглежда измъчена, уплашена, а същевременно става буйна - събаря тетрадки, бута чинове. Не наранява никого и не обижда. Има приятелки, които в тези моменти почват да се страхуват от нея. След като отминат заспива - на чина или където е, примерно в къщи на дивана. Според мен има проблем и той се прояви съвсем наскоро, преди месец. Може да е по-отдавна, просто сега да се показва. Може и нещо в училище да я провокира. Харесва си класа и госпожата. Обича да ходи на училище.
Не знам... ще го направим това обследване, пък дано каквото е, да може да се коригира и да е наред всичко.

# 11
 • Мнения: 8 433
Това с погледа, буйстването и заспиването - консултация с читав детски невролог, ЕЕГ като минимум.

# 12
 • Мнения: 2 596
Точно така, направете и консултация с невролог. И все пак, важно е и какво мисли педиатърът на детето? Направете обследване и не бързайте. Казвам го от горчив опит с моето дете. Не че си няма проблеми моето дете.Но едва сега в 5 - ти клас разбрахме какво отношение имат някои нейни съученици, как я провокират и до какво води. А уж учи в елитно училище.

# 13
 • Мнения: 47
Личната лекарка е толкова затрупана с пациенти, че не знам като отидем дали изобщо се сеща, че ни е виждала и преди. Направления дава, преглежда и има добро отношение. Но мисля, че не мога да разчитам на нея за мнение относно развитието на детето.
И сега ЕЕГ. На частно колко би струвало?

# 14
 • Мнения: 2 596
Ще излъжа, но 20-30 лв. може би. Според мен, ако е имало проблем с развитието на детето, досега за 7 години все нещо ще е забелязала. Но не личната лекарка, а педиатърът, който е преглаждал детето. Те все пак на някакъв период от време правят оценка на развитието ( дори и формално в някои случаи, все нещо ще е забелязал, ако има, така трябва). Поне нашата педиатърка беше отчела проблемите. Пък живеем в неголям град.

Общи условия

Активация на акаунт