Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 802
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Може пък гликираният хемоглобин да не е бил достатъчно "стряскащ"- въпреки КЗ 8- за да се диагностира като диабет...Нали понякога много се държи да надминаваш определени стойности...

# 376
Да, аз също съм била веган. Груба грешка. Писала съм доста.
Хора, просто спрете да комуникирате с този човек.
Не му е мястото тук. Безочливо троли и съзнателно иска да вреди.

# 377
  • Пловдив
Цигари ... живак ... маймуни ... и още нещо ... много интересно, но не и по темата.

По повод темата - не е точно моята, но доста близка, както се оказа наскоро. Почти неочаквано бях шокирана с новината, че имам диабет и чета всичко, което би ми било от полза. Не открих тема за диабета и тази тема е една от тези, в които научавам доста информация, която ми е полезна.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 19:58 от Не се сърди, човече

# 378
Момичета, не успях да намеря из темите за фибрискан. Уред в Токуда за измерване на омазняването на черния дроб. Спомням си , че сме коментирали в темата. Моя приятелка иска да си прави такова изследване.  Може ли , който си е правил да ми препоръча определен лекар в Токуда

# 379
Има някои неща които помагат при ИР- а също и при диабет 2 (диабет тип 1 е съвсем различно състояние), но от друга страна, някои неща които "действат" при диабет не са добра идея при ИР. От тази гледна точка, да, темата би могла да е полезна и за диабетици тип 2. А оттам нататък всеки трябва сам да си напасне точния режим за него. Оставам с впечатлението, че хората с диабет не пишат особено по темата във форума (вероятно една голяма част просто си пият хапчетата). Преди време и аз бях търсила информация, но тогава не открих много...
За съжаление, доста често диабет 2 се диагностицира късно и се пропускат предупредителните червени лампички...
Елица, за първи път чувам за този уред. 🤔

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 18:24 от dolce miele

# 380
Бяхме коментирали омазняването на черния дроб , но не помня кой точно го похвали, че прави точно измерване на степента на омазняване

# 381
Бяхме коментирали омазняването на черния дроб , но не помня кой точно го похвали, че прави точно измерване на степента на омазняване

Ели, напиши в Google "фиброскан bg mamma" и ще ти излязат резултати от темата с коментиран въпросния уред.

# 382
В крайна сметка аз бях при някаква ендокриноложка. Каза ми, че що годе съм добре с тоя инсулин 8.8 и homa index 1.9. Препоръча ми ако искам да опитам някъв нов глюкофаж XR. Бил с много по-ниска дозировка и уж не правел проблеми с корема. Някой опитвал ли го е?

# 383
Почва да ме мързи да обяснявам, че не сме в детската градина, за да тропаме с краче. А съм доста търпелива по принцип... 😉
Lovely, аз приемах Глюкофаж XR, но беше нов през 2019 г...сега този друг нов ли е? Иначе тя дозировката си е различна за различните милиграми. Приемат се по-малко таблетки спрямо обикновения Глюкофаж заради бавното освобождаване.

# 384
Аз съм с този глюкофаж и първия месец щях да погина от корем - запек, разстройство, запек, разстройство и така до безкрай..

# 385
Кристи, ти при кой ендокринолог ходи?

# 386
При Хедер. По принцип съм при Начката, ама нямам нерви да го гоня насам-натам. Та последните пъти при нея ходя.

# 387
Тя ли ти изписа Глюкофаж?

# 388
  • Paris, France
Скрит текст:
Баща ми .. тогава го заведох при един доктор Гайдурков, който е в София и предписва много много растителна храна и разнообразна на макс. Примерно в един ден се ядат поне 30 различни храни.

Трябваше ни доктор, иначе едва ли щеше да ме послуша, че трябва да спре хапчетата за кръвно, диабет и т.н. Тогава родителите ми казаха - ние преяждаме, едвам успяваме да изядем всичко, което ни е дал доктора. Майка ми каза - просто съм на границата да повърна от толкова ядене, а накрая след тези 15 дни ли бяха, теглото беше сериозно надолу.

Вижте.. наистина не бих искал да обърквам хората. Самия аз като започвах с тия неща бях втрещен как има 2 противоположни крайности и всеки защитава яростно собствените си възгледи.

Ясно е, че истината е само 1 и някой нещо изпуска/спестява или неддообяснява. Така започнах да дълбая и установих, че не е добре да се девиира от общоприетата наука - в това от години съм абсолютно убеден. Най-простия пример, който ще дам е - някой казва ама какво като LDL е висок, нищо страшно - еми хубаво, просто според научната общност и средностатистически е най-добре да не ви е висок. То е като да карате колата с 200 - какво толкова. Другата крайност е - да науката това казва, но аз се чувствам добре. Еми той и диабетика 10 години се е чуствал добре, преди да му диагностицират диабет или Алцхаймер. За това пътеводната светлина ВИНАГИ трябва да е науката според мен. Ние да се нагодим към нея, а не да нагаждаме науката към нас. Така разсъждавам аз..

Проблема на нас тук ни е, че всеки твърди, че следва науката, и пак сме в блатото наникъде хаха. Ще кажа и друго - едни вегански перфектни изследвания в никой случай не са в разрез с общоприетите рамки. Всеки доктор ще ви похрали. Но ако почнете да оздравявате с кюфтета, не знам. Тук виждам едни крайно неприятни лабораторни изследвания, с които ще ме е срам да вляза при доктора...

Аз за това и помолих да прегледате nutritionfacts по определени теми, тъй като ми е струва че доста неща са убягнали, но не се получава а.. Сайта е заклеймен, независимо че говорим за други теми като замърсители, пестициди и т.н.

Извинявам се ако се бъркам на някого. В последните постове се опитвам да питам, а не да се бъркам. Интересни са ми отговорите. Недейте така с рогата..
Между другото аз също не можех да ям боб и ума не ми побираше как е възможно да се яде. Върнах се, препрочетох съветите как да се въведе тази храна и край. Сега мога да ям само боб ако трябва. Оказва се, че може би съм имал някакви проблеми с червата все пак без да съм знаел, които через боба излизат наяве, една особена тежест...

Поне моята пътеводна светлина винаги е била науката. Следя научните публикации по въпроса в много и най-различни сериозни издания. Не помня да съм предложила нещо не научно доказано в темата. Променяла съм мнението си само след като прочета нови доказателства за противното. За абсолютно всичко, което съм предложила като стратегии за справяне с ИР съм слагала линкове към проучвания с графиките и обясненията и това даже и за единия оцет. Търсила съм влиянията на фибри, витамини, един по един, подсладители, мазнини, една по една. Същото със спорта - кой кога вдига КЗ и кога я сваля.

Пишеш, че сме в блатото. Аз отдавна не съм, по-точно от 2017г някъде. Оттогава съм качвала и сваляла по 5 кила, яла веган, кето, торти, пици 🥳. Елора, савина 33, аз и много други отдавна не сме ИР, като моите представи са доста стриктни - на гладно под 5, 1 час под 25 и 2 ч под 15 инсулин. Е, имала съм веднъж на гладно 18 инсулин след кортикостероиди, но това е физиология и напълно нормално. Сложих се кето и до месец беше под 5. Излезлите от блатото не идваме да пишем тук. Много сме.

За LDL холестерола - яде се без наситени, повече йод, ниацин, магнезий, омега 3 и той пада, представи си. В началото на диетата триглицеридите скачат до небето, но това е за кратко. Не знам някой в темата да препоръчва LDL cholesterol да седи в небесата вечно.

Поправянето на ИР е като нареждането на Рубик куб. Ако ти дадат един с една, наредена страна, няма как да го наредиш целия без временно да развалиш, вече наредената страна. За кратко я развалям, но после имаш нареден куб и развалената също е наредена. При някои хора има глад, при други отпадналост, при трети главоболие, диария, запек, високо LDL и тн.

Като ям веганско леко развалям холестеролите. Това го призна и Питър Аттиа, който вече не се храни само кето..

Примерът с баща ти не е уместен. Ако баща ти е диабетик с висока КЗ и нисък инсулин, той ще отслабне с вегаско суровоядство. Нюкасълската диета беше високо ВХ и пак хората отслабваха и се излекуваха от диабет, но в дългосрочен план не успяваха да не върнат мазнините. 50% бяха отново диабетици след 2 години. Защо някой да си го причини? Същата диета в кето вариант е по-успешна.

Съжалявам, но човек със сериозно затлъстяване и ИР няма да отслабне качествено и направо ще надебелее на твоята ВХ диета - изпробвано. При висок инсулин тялото само складира мазнина, а не вади. Елора, аз, елица б сме пробвали и сме се влошили.

Разбери, че ИР с хиперинсулинемия е много различно състояние от ИР с нисък или нормален инсулин! При едните не може стевия, а при вторите е ОК, примерно.

Зависи и дали човекът има много коремна мазнина, в черен дроб или панкреаса е. Някои ИР и диабетици нямат омазнен дроб..

Някои хора не успяват да се излекуват с диета, но се излекуват с ходене след ядене на ВХ. Ходи се бързо до нормална КЗ + половин час. Е, не всеки, на когото му трябва час ходене до нормална КЗ може да си позволи да яде ВХ на 3 хранения и да ходи по 4-5 часа дневно. Тогава е добре да се ядат веднъж дневно ВХ, а с времето, като намалее времето за сваляне на КЗ до 5-10 минути ще може да ги яде 2 пъти дневно, примерно.

Аз не боклуча ВХ и веганско суровоядство и даже ям така по принцип, поне 7-8 месеца годишно. Нямам лептинова резистентност, обаче и никога не съм имала затлъстяване и много кила. Кила на WFPBD не бих сваляла, нито качвала. Липсва протеин..

Системата ти не е лоша, просто е неподходяща за 90% от пишещите тук с ИР и затлъстяване.

Пускала съм линк към форум за диабетици в UK. В подфорумите с кетогенна и НВ има хиляди успешни истории, а във вегетарианския няма. В UK повечето диабетици май са индийци и слаби и вегетарианци. Не им се получава излекуването. Ще ида да пусна пак линковете.

Кетогенната диета също е с много фибри и зеленчуци. На мене ми казаха да ям по колкото си искам спанак, маруля, магданоз, копър, целина и изобщо да не им броя ВХ. Кетогенната диета спокойно може да е вегетарианска. Даже и веган може да е.

Твоите домати и чушки и аз ги ям с легени. Тук не всеки може да мъкне такива количества на работа. Менюто, което даде си е кето, дори без мазнини. Тук се рипа срещу сладки плодове като грозде, праскови, кайсии, ябълки, манго , ей такива.

Доказано е, че при силно затлъстяване, ИР, диабет се отслабва най-ефективно и трайно когато се отслабне бързо и с глад или кето режим.

А който не иска месо и риба, да си яде веганско протеин, пак става. Само да гледа да отслабне и да не се тутка.

Елора, нямаше ли тема за отслабване при ИР с веганско хранене? Я метни линк за Миро!

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 22:51 от Nevena Virolan

# 389
Здравейте и от мен. Бях при моя доктор, искаше да ми даде хапчета, но питах, след като с диета съм свалила 8 килограма, нужно ли е да пия хапчета. Каза, че мога да опитам с диета, до декември, тогава пак ще видим кръвната захар и инсулина. И той се съгласи, че видимо съм отслабнала и корема ми е спушен.  Питах, тъп въпрос, значи за да оправя инсулиновата резистентност трябва да отслабна. Каза - "да". Трябва да сваля още 5  килограма,за да стана  65.
 И днес, силно ме изненада една жена, с която коментирахме ИР, че и тя има. Сутринта си хапваше баничка. Аз дори не мога да си помисля да хапна баничка, защото ме е страх. Група, прекрасни сте. Давате много ценна информация! Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт