За роднините с различен социален статус

• 9 076
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Вероятно да, но само след като е преценила внимателно властовите позиции. Simple Smile

# 226
  • София
Сори, но в разглеждания случай е именно борба за власт.  Разделяй и владей. Учителката, която фаворизира Марийка, защото е много умна, винаги й пише шестици, говори хубави неща за нея, а не осъзнава, че така настройва останалите деца от класа срещу Марийка, защото останалите деца съвсем естествено ревнуват. А понякога учителката съвсем умишлено го прави, за да има контрол над класа - едни деца прави любимци, а други аутсайдери. Така класът никога не е единен и всеки се бори за благоволението на учителката и гледа да отстрани съперниците. Обаче ако питаш учителката, тя ще каже, че Марийка заслужава, защото е много умна, но тя като учител винаги се отнася еднакво с другите, просто другите не са показали, че могат и затов тя не е виновна. Шефовете също го правят често и така владеят екипа си. Същото става и в семействата - все борба за власт, осъзната или неосъзната от този, който решава да даде на един, защото му е любимец.

# 227
Да ти имам семейството, Анди...

# 228
  • София
Айде, нЕма нужда! Вече прекаляваш.

# 229
Каква Марийка, какъв Иванчо.....
Помагала ли си някога някому?

# 230
  • София
айде, пак, още един Фройд! Каквото и да отговоря - все няма да ти хареса, защото така си настроена.

# 231
Как очакваш да помага някому човек, който дори не е способен да различи помощ от борба за власт?

# 232
  • София
Аз ги различавам, но ти нещо не ги различаваш. Но както казваш, чета си учебниците. Wink

# 233
Мани го Фройд, кажи дали си помогнала някому.

# 234
айде, пак, още един Фройд! Каквото и да отговоря - все няма да ти хареса, защото така си настроена.
Познато...
Из всички теми е все едно и също, и то все с едни и същи заядливи потребители.
Да ти имам търпението да обясняваш, Андариел. Аз бих ги отсвирила отдавна Simple Smile

Само да кажа, че много ме кефи Фивър и семейството й. Дай Боже всекиму!

Понеже в мъжовия род, и в моя по бащина линия сме все с едно дете, тези неща са ми чужди като концепция.
За двамата ми племенника бих направила всичко по равно, когато имат нужда.  Но ние сме отглеждани така, че каквото има за мен, това има и за брат ми и някакси не са стояли на преден план такива делби.

# 235
  • София
Динчо, някак нескромно ще прозвучи. Правя каквото е нужно. Няма да тръгна да разказвам тук на кого, с какво и как съм помогнала. Щом е трябвало - помогнала съм.

Контеса, мерси. Свикнала съм да обяснявам, търпелива съм.

# 236
О, ама ти ли преценяваш какво е нужно?

# 237
  • София
Да, аз преценявам, защото нося отговорност за помощта, която оказвам.

# 238
Искаш да кажеш, че си позволяваш ти да правиш преценки вместо родителите на децата, на които оказваш помощ? Тцъ, тцъ, тцъ...

# 239
Тогава трябва да знаеш колко е хубаво да си помогнал.

Общи условия

Активация на акаунт