За роднините с различен социален статус

• 9 065
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Уиш, не разбирам какво питаш. За кои родители?

Да, хубаво е, Динчо. Но е отговорност в същото време, особено когато се  касае за децата на други хора. Никога и по никакъв начин не прескачам родителите и не подривам авторитета им пред децата. Дори нещо да не съм съгласна, щом родителят е казал така - значи е така. По същия начин очаквам когато аз кажа нещо като родител, отсрещната страна, която иска да помогне за нещо, да се съобрази.

# 241
Видях темата и разбрах, че няма да имам такива проблеми в живота Simple Smile Не се ядосвайте, децата са ваши, роднините ще дадат / заведат децата там, където вие разрешите накрая. Като цяло не съм се сблъсквала с нищо подобно и се опитах да си го представя, но не успях.

# 242
За родителите на децата, на които ти си помогнала по начин, по който ти си преценила.

# 243
  • София
В работата си - това ми е работата и част от задълженията ми е да преценявам каква точно помощ мога и трябва да окажа. Не е ей така, като да ми хрумне нещо, защото ми хрумнало, това да не ти е игра на тото! Понякога е възможно родител да смята, че ще е добре да се направи нещо определено, но да е в разрез с правилата или е неподходящо и отказвам, дори да не му хареса, защото отговорността е моя. Ако различията са непреодолими, можем да прекратим работа, но не прекрачвам граница, която просто не прекрачвам. А и родителят винаги е свободен да присъства или да не присъства в часа.
В личния живот нещата са емоционални, но пак имам граници, които не прекрачвам, защото детето е на родителите си, а не мое.

# 244
Никой не те пита за работата ти. Попитаха те дали си направила някога добро на някого, ей така от чисто сърце, без да очакваш промяна във властовата ти позиция или друга облага.

# 245
  • София
Много ти се иска да не съм, нали?
Властовите позиции съществуват, но рядко хората го осъзнават. Даващият има право да предложи, а вземащият има право да откаже или да приеме.

# 246
Не е ли по-лесно да отговориш на въпроса, вместо да гадаеш какво ми се иска?

# 247
Андариел, махни подриване на авторитет, кажи ти помогнала ли си някому. Не се обяснявай с работа и т.н.
Аз примерно имах възможност да купя компютър и го купих. И може би бях дори по-щастлива от получателя. За такива прости неща говоря.

# 248
  • София
Не гадая, а съм сигурна, защото такава ти е тезата - не съм давала, не съм способна, нещастна, ужасна,.... а ти цялата в бяло.

Интересно, дали съм помогнала, Динчо? Кой отговор искаш?

# 249
Верния, Андариел

# 250
Не гадая, а съм сигурна, защото такава ти е тезата - не съм давала, не съм способна, нещастна, ужасна,.... а ти цялата в бяло.
Твоите собствени демони, Анди, не са моя теза.

# 251
  • София
Да, помагала съм и помагам. И ко прайм ся?

# 252
И безкористно ли помогна или добре обмисли ползата, която ще получиш от това?

# 253
  • София
Разбира се, поисках вечна благодарност и благодарствени молитви по три пъти на ден.

# 254
Сега разбирам откъде идва твърдото ти убеждение, че помощта е борба за власт или четкане на егото.

Общи условия

Активация на акаунт