Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам бебе след рискова бременност

 • 916
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 145
Момичета с мъжа ми искаме да имаме второ бебе, като малката ни дъщеря другия месец става на годинка. Обмисляме след това да правим опити.
Първата ми бременност беше високо рискова изцяло на легло, без да правя абсолютно нищо. А моята душичка се роди в 8ми месец. Слава на Бог всичко е наред, въпреки че е малко трудно бебе. Но я обожаваме и много искаме второ дете. Освен това имаме и голямо куче и знам, че ще ми е доста трудно. Но тази мисъл така ме е обзела, че губя разума си. Много ми се иска да намеря подкрепа от други майки, да го споделя и да намеря опора във вас ❤

# 1
 • Мнения: 502
Ако имате помощ от майка или свекърва защо не. Ако не, значи е хубаво да изчакате детето да тръгне поне на ясла. Другата бременност може и да не е рискова, но заради първата такава ще трябва да се пазите повече. Защо бързате толкова ако не е тайна?

# 2
 • Мнения: 123
Момичета с мъжа ми искаме да имаме второ бебе…Много ми се иска да намеря подкрепа от други майки, да го споделя и да намеря опора във вас ❤
Добре е че сте на една вълна с мъжа ви. Моят не искаше, но забременях когато първото беше на 5 месеца. Сега е доволен че са с малка разлика и са си другарчета в игрите-нещо, което един възрастен не може да замени. Нямаме никаква помощ от баби и дядовци и пак се справяме някакси. Все пак не са 5-6 деца, а само 2. Трудно е и с едно, и с 2, но като са на близка възраст си има много предимства. Успех!

# 3
 • Мнения: 387
Моята бременност също беше рискова и аз, като вас не станах от леглото до раждането.При мен,това се дължеше на хронични заболявания,които имам,а и късната възраст.Ако сте здрава и проблемът е възникнал от самата бременност,то следваща такава може да е нормална.При мен,с моите проблеми втора бременност си е риск за живота.А,лекар специалист,какво ви съветва?

# 4
 • Мнения: 145
Velinova85 искаме малка разлика при децата
Aminka мога ли да помоля да споделите предимствата
hindi76 ще ходя на консултация, но не е сигурно какъв беше проблема. Имах доста, основния цервикална недостатъчност. Но също и създадох антитела към детето, а и двамата сме А положителна

# 5
 • Мнения: 2 435
А ако и през втората бременност имате церквилна недостатъчност, ще можете ли да се грижите за толкова малко дете? То ще се научи да ходи, ще трябва да сте постоянно след него, а това няма как да стане, ако трябва да лежите.
Какви антитела сте изградили при положителни кръвни групи?

# 6
 • Мнения: 145
Така или иначе ще се консултираме със специалист. Надявам се на серклаж. Има ли видове антитела? Не знам, правиха ми вливки с интралипид

# 7
 • Мнения: 2 435
Попитах, понеже споменахте кръвните групи. Антитела могат да се образуват при майка с отрицателна и бебе с положителна кръвна група,  не когато и двамата сте положителна. Но явно става въпрос за нещо друго. Говорете с лекаря, също включете се в темите за Лежащи мами във форума, сигурна съм, че там ще има подобни на вашата ситуация и ще могат да споделят опит.

# 8
 • Мнения: 145
Благодаря, бях активно включила се в лежащите мами по време на бременността ми ☺

# 9
 • Мнения: 726
От личния си опит бих ви посъветвала да изчакате още малко с опитите за второ детенце.
Първата ми бременност премина от 20г.с. до края на легло заради контракции и скъсяване на шийката. В момента съм бременна отново (синът ми е вече на 2г.9м) и отново имам често контракции, за сега шийката е ок и не съм на лежащ режим, но много се пазя.
Децата след 2г стават доста по-самостоятелни (особено ако ходят на ясла), между 1 и 2г ежедневно и постоянно във връзка с обгрижването им се налага вдигане, навеждане, ходене след тях и помагане в игрите навън, а ако има проблем с бременността всичко това е невъзможно или би влошило положението..
Разликата между сега и преди една година е огромна. В момента синът ми разбира, че не трябва да го вдигам или когато му кажа, че не може да правим нещо защото мама я боли коремчето, не сменям памперси и не мия дупе - ходи си сам на гърне, храни се сам, качва се по стълби сам, качва се на стъпалото в банята за миене на ръцете сам, облича се/съблича се/обува и събува сам или с малко помощ, навън на площадката мога да го оставя сам и само да го наблюдавам от страни  - реално дори и да съм сама с него много рядко ми се налага да го вдигам или постоянно да се навеждам.
Дори и да сте със серклаж, ако и преди това е имало цервикална недостатъчност, дори и да не сте на лежащ режим със сигурност ще трябва да се пазите, да не се натоварвате и по възможност да не вдигате детето.

# 10
 • София
 • Мнения: 3 464
Много ми се иска да намеря подкрепа от други майки, да го споделя и да намеря опора във вас ❤
Поздравявам ви за смелостта!
Щом имате данни за цервикална недостатъчност,може би е добре да обсъдите варианта за серклаж.От София ли сте?

# 11
 • Мнения: 783
А ако и през втората бременност имате церквилна недостатъчност, ще можете ли да се грижите за толкова малко дете? То ще се научи да ходи, ще трябва да сте постоянно след него, а това няма как да стане, ако трябва да лежите.
Какви антитела сте изградили при положителни кръвни групи?
Аз също бих посъветвала детето поне да навърши две годинки и тогава да почнете с опитите. Ако прецените, ще дадете голямото на ясла и така ще Ви е по-леко. Стана ми интересно това за антителата. Баща ми и майка ми са 0+, аз съм 0-.Дядо и баба, и по майчина, и по бащина линия са 0+. ММ е А+. През цялото време ме следяха за антитела, но такива нямаше и в крайна сметка малката се роди А-. Да не би когато при двама +родители, детето е -, тогава да има проблем, въпреки че не съм чувала такова нещо?!

# 12
 • Мнения: 272
Скрит текст:

А ако и през втората бременност имате церквилна недостатъчност, ще можете ли да се грижите за толкова малко дете? То ще се научи да ходи, ще трябва да сте постоянно след него, а това няма как да стане, ако трябва да лежите.
Какви антитела сте изградили при положителни кръвни групи?
Аз също бих посъветвала детето поне да навърши две годинки и тогава да почнете с опитите. Ако прецените, ще дадете голямото на ясла и така ще Ви е по-леко. Стана ми интересно това за антителата. Баща ми и майка ми са 0+, аз съм 0-.Дядо и баба, и по майчина, и по бащина линия са 0+. ММ е А+. През цялото време ме следяха за антитела, но такива нямаше и в крайна сметка малката се роди А-.

Да не би когато при двама +родители, детето е -, тогава да има проблем, въпреки че не съм чувала такова нещо?!

Извинявам се, че коментара ми не е точно по темата..
Унаследяването на резус фактора може да е през поколенията. Човек може да е с +, но да носи гамета на - Rh. Примерно и двамата родители са +, но са носители и на -. То детето има шанс 25% да е с отрицателна кръвна група.
Не знам дали обясних адекватно...

Общи условия

Активация на акаунт