Ваканцията след ОСМИ клас - част 3!

• 31 671
  • 757
  •   2
Отговори
# 90
  • Между гори и планини
Air и аз бях градско чедо от пъпа на Варна. Село никой не е имал, и аз не бях хващала мотика. Ама като купихме къщата и имаше 10 кола домати, домати ти казвам, огромни, сочни, сладки, уханни, презрели на слънце. И се омагьосах. То като сложа домати, трябва и краставици, пък, лук, чесън, пипер.... Сутринта като вляза в градината и обяда е готов. Още готвя с моите провизии от миналата година. Имам буркани в мазата за още 2. Никога не бях правила зимнини, тук започнах. Обирам всичко каквото мога и пъхам в буркани и фризери. Имаме 1 хладилник само с яйца и мляко, друг е кухнята общ, фризер пълен със зеленчуци, горски плодове и маза с туршии, зимнини, компоти и сладка. Всичко правя сама. Детето помага с плевенето, почистване на градината и носене на маркуча като поливам. Тая неделя заминава на лагер, как ще я карам без него не знам.

Всичко е лично пространство.

# 91
Доня, имаш ли вече зрели домати? Нашите са още зелени. Много обичам домашни, но почват да зреят след като вече съм преяла с купени. Същото е и с марулите. Готови са, когато съм преяла с нитратни.

# 92
  • sofia
Браво, Доня! Възхищавам ти се! Хем си правиш градински фитнес, хем се храните здравословно и живеете в по-спокойна и приятна среда!

# 93
  • Между гори и планини
Доня, имаш ли вече зрели домати? Нашите са още зелени. Много обичам домашни, но почват да зреят след като вече съм преяла с купени. Същото е и с марулите. Готови са, когато съм преяла с нитратни.
Моите са късен сорт. Зелени са, но почват да се избистрят. Тук юни е много дъждовен, а тая година и студен. Забави се всичко. Но пък есента дано е топла и дълга. Миналата година брахме до края на октомври, средата на ноември. Догодина парник и там ранни сортове.

# 94
  • София
....

Ран ще бъде 10 клас,а Любо е приет в същата паралелка АЕ/ИЕ,но за съжаление не е при Ран.24-те точки минус на "вещицата Иглика" / и на Хитлер я беше издокарал използвайки една нейна снимка,на която е вдигнала ръка точно ,като фюрера / го прецакаха.Ще помни  кога е правил анимирани шаржове на учители.Това беше в края на 5-ти клас и от тогава ...мъкаааа.Писа му 4 по БЕЛ и....сега реве от резултата.Обещах,че ще следя 3-то и 4-то и го записах.Вече е отразено,че е записан.Другото успокоение е ,че в същия клас има съученици  1 или 2-ма не разбрах точно.Видях списъка на класа ,бяха записани с имена ,а не само с номера и класът е с повече момичета.Успях да преброя 4 или 5 момчета.Ние бяхме писали паралелки само с профил "Чужди езици" и нито една профилирана от новите модели.Той се справя чудесно с изучаване на езиците и единствено изключихме всичко с ФЕ ,ами не ще и да чуе та изборът ни не беше особено голям и при тоя бал с 4 по БЕЛ пак е добре.
                 Пропуснах да кажа,че поне в графиката и анимацията няма проблеми  Yum ,защото може да работи с всички програми,които използва баща му.Само дето ги приложи там където не трябваше.Ама и учителката се впрегна повече от него. Аз не бих се впечатлила и обидила .
Оф, голяма съм....бяла птица.  Защо реших, че той е седмокласника. Наистина някои учителки го играят на "ущипана мома", когато нещо ги жегне и си отмъщават на децата, вместо да ги поздравят за креативността и да си вземат бележка. Дано му е на късмет на детето.

# 95
Ей Доняяяяяяяяя,
Внимавай с тези снимки момиче😄 Много изкушаващи корема са. Нещата намирисват на bgmama тийм билдинг в Елена😄 Ще редуцираме запасите за нула време😄

# 96
  • sofia
Днес откъснах първите два червени домата! И аз правя зимнина, но за отглеждането свекърва ми поема основното. Тази година бях по-активна, щото работех от вкъщи, ама сега в офиса и още два часа път - забрави....

# 97
Веси, браво! А вие сте на по-студено от нас.Нашите са много хубави тази година, но още не са зрели. Имаме оранжерия,но я използваме само на ниво разсад.
Краставици брахме и ядохме много, тази година за първи път имахме от един сорт светлозелени, които са страшно вкусни.

# 98
  • София
Аз пък имам  саксия с люти чушлета на балкона Satisfied Тънката подробност е  че не ям люто.
МОята представа за къща с двор може да се ограничи само до двор дори.Задължителния момент е да има две дървета, подходящи за хамака ми .И аз там с книжката. АКо има и гледка към  планина и  един бор за аромат- ще е рая.Друго не ми трябва.Мъжът ми  от години ме  агитира да се сдобием с подобен имот.Дори за малко да купи тайно  една къща  в едно диво място....

# 99
Много сте готини и тази вечер! Дано мечтите ви се сбъднат, ако не скоро, то поне някога, в близко бъдеще!
За желанието къща с двор-осъществено е, макар и само за три месеца в годината( близо декар, с няколко дръвчета, голям орех, предимно детелина и нищо друго освен басейн, батут и шезлонги)
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 22:53 от denyil

# 100
Аз градина още нямам, но ако си снимам мазата и Доня ще ми завиди.😋
Всяка година правя компот около 200 бр., 40 кг. домати в буркани, печем 60 кг. червени чушки (30 кг. от тях за лютеница) и 10 кг. патладжан. Туршия ми прави мама, обаче си слагаме зеле😁.
Имам фризер с половин прасе, четвърт теле, риба, агнешко и поне 1 пиле (домашно).
Никога не купувам 1 брашно или 1 кг. лук или домати. Всичко е на щайги и чували.
Всяка година правя сладко от бели и червени череши,  вишни и мармалад от сини сливи (половината с какао).
Всяка седмица квася кисело мляко, а веднъж на две си правя масло от каймака.
Изобщо, издържам 6 месечна окупация без проблем.
Свекърва ми каза, че само трябва да се науча да снасям и сме готови 😋

# 101
  • Между гори и планини
Долу горе и аз правя същите количества. Миналата година обрах над 100 кг пипер ( тая година скромно), пеках, затварях... Домати в края на лятото продавах, не ми се влизаше в градината, защото излизах от там с щайги домати и пак започвах сосове и буркани... Има неща които останаха, и тая година няма да правя. Не съм снимала бидоните с туршии, един огромен с царска туршия и друг със солена. Раздавах пипер, домати... Под всички дивани и легла е пълно със захар, олио, брашно, пакетирани храни. Общо взето, дълго издържам без излизане. До града ходя само да плащам сметките.

# 102
  • София
Аз съм от градските чеда. Село си нямаме. Но имаме вила близо до София и тя удоволетворява желанията ми за чист въздух, тишина и зеленина. Мястото е 1 декар и няма никакви засаждения. Само трева и дръвчета.

Зимнина не правим. Единствено в детските ми години затваряхме доматен сос. И 1-2 туршии за зимата. Затова ми е непонятен вкуса на домашната лютеница. Свикнала съм и предпочитам купешката, макар да съм наясно какви боклуци и химии има вътре.

# 103
Адресите, адресите давайте само

# 104
Аз също съм родена в София, баща ми и баба ми също, но понеже нещо непрекъснато ме човъркаше, че си храня децата с боклуци и по този начин си реших проблема много бързо. Намерила съм си хора, които отглеждат и купувам от тях с години вече. Познаваме се, харесваме се и те доволни и аз.

Общи условия

Активация на акаунт