Любители на котки - Тема 162

• 30 421
  • 784
  •   1
Отговори
# 315
Аз не бих си оставила котарака на хотел. Ако няма на кого да поверя грижите, ще си скъся почивката или няма да замина. Нямам доверие на хотели, от това което съм чувала за подобни заведения. Може и да има читави, но трябва да са с препоръки от първо лице. Човекът, на който си го поверила нали се е съгласил? Не си го принудила насила, щом се е съгласил, значи е преценил, че му е по силите. Най-много повече да не пожелае да се ангажира.

# 316
След като Мъри не спря да наранява или поне да стресира добре обгрижващите я мои приятели, вече остава и за седмица абсолютно сама. Огромна купа с вода, две тоалетни и две купи с гранули от два вида. Изобщо не е нещастна като се прибера, дори не става по-гальовна.

# 317
Недоволна, не те ли е страх?
Аз за Рижко се мъчех да се подготвя,че може да се наложи да остане сам за седмица, но никак не ми се получи. Приятелят, дето ще го нагледа, като ми каза, че може да поеме ангажимента, направо камък ми падна от сърцето.

# 318
За цяла седмица не бих посмяла но си зависи от котката. Ако не да чисти тоалетна, поне да наминава да види какво става и дали храна и вода има бих ангажирала някого. Не е кой знае какъв ангажимен, стига човекът да ти е близък и да не мрази котки.

# 319
  • Paris, France
Привет,

Нуждая се от спешна помощ и съвети.

Вчера, в 22 часа, деца, завили две, новородени котенца в шал ме помолиха да помогна със занасяне на котетата в клиника. Около нас клиниките са затворени. Децата са ги намерили към 20.30ч на трева зад блока им и за съжаление, като не намерили отворена клиника им дали прясно, краве мляко.

Донесох ги у дома и хукнах да търся аптека, а за зло бях без кола и мъжът ми беше далече. Обадих му се, отишъл в денонощна аптека и взел 8 дози мляко за новородени котета. Вече изпиха четири и сега кротко спят. Постелих им вълнен пуловер с кутия от обувки и ги завивам с вълна. Утре по обед ще ги заведем в клиника, където ще ги оставим за отглеждане и осиновяване.

Въпросите и притесненията ми са:

1. Чета, че трябва да са в стая с температура от минимум 27°С и леглото им да се отопля на 32°С, но не зная как. Нямаме радиатор, с който да затопля някоя стая. Идеи? Много ли е страшно да престоят цяла нощ в неотоплена кутия в стая с температура 24°? Мислех да ги сложа върху мене, но ме е страх да не смачкам някое котенце.

2. Не успявам да ги изпишкам или изакам, а вече ядоха 2 пъти. Зная как се изаква коте, но тези не акат. Масажирах им коремчетата и дупетата, нищо. Едното май пикна малко и изака малко твърди изпражнения. Не знам нормално ли е и какво да правя.  

3. Ветеринарната лекарка ми каза,че ако никога не са сукали от майката няма да оживеят, дори и да се гледат перфектно. Много ли е страшно, че им е дадено краве мляко? Много се тревожа.

Мъниците са със затворени очета, все още закачени, но сухи пъпни връви и съм влюбена в тях.

Котаракът ми, на 11г, гледан сам, териториален и доминантен ужасно им съска и скача и опитва да отваря вратата на стаята, в която са. Сега го заведох в друга стая, но ме е страх да не отвори вратата и да ги изяде. Кастриран е, хранен и не знам защо съска.

Ето ги:
Скрит текст:

Пъпната връв се вижда и дава сянка на ръката:

И да помоля за молитва душиците да оцелеят и да идат в добър дом. Благодаря.

# 320
  • In the land of Never Never
Бутилка топла вода където лежат, ще ги загрее. Вълната е добре, тя също загрява.
Дупето разтривайте с влажно парцалче, това наподобява майчиното езиче.
Първото майчино мляко е необходимо за да имат имунитет. Но не знам, може би да могат да оживеят и без това.
Преди няколко години спасихме едно кученце, което майката просто роди на плочите и не пожела изобщо да приеме.
Нямаше и подходящо мляко, бяхме в провинцията, занимавахме се с още една жена, която гледа кучета, отне доста време да се намери нещо. С мляко за бебета от аптеката, доколкото помня, правихме някакви смески. Оживя и беше осиновено в Холандия.
Дано да може да ги спасите.

# 321
  • София
Та така, из отникъде, вече съм с пет котки. Кой като мен.
Ха-ха-ха! Настигна ме!  Joy  Честито! Heart А трицветната мама на другите 3 котенца поне гледат ли си я? Или и тя е пусната навън?

Аахаха, само моля те да не почваме състезание!😁🤣
Момичето идва всеки ден да храни трицветката, която е заредила следващата фурна с бебета. При мен е винаги отворено и за нея, но тя, понеже вече е отбила моите три хулиганчета, ги мрази и избягва да е около тях. Като ги види, ги бие и бяга. Обаче, ако я видиш само, как мяуче под балкона, където са били стопаните й, и гледа с надежда нагоре... Тежка гледка.

# 322
  • Paris, France
Благодаря за бързия отговор.

Сложих сгорещен в микровълновата пясък под кутията. На пода сложих одеало, горещият пясък, пак одеало, кутия от обувки, мек вълнен пуловер, котетата, около тях стари, вълнени, меки чорапи, завих ги с вълна и затворих кутията с капака, като оставих няколко дупки отгоре да влиза кислород. Топло изглежда, спят доволни, не мяукат и не мрънкат.

Засега са яли 3 пъти, по около 9-10мл всяко коте. Храня ги със спринцовка от 2мл, мъжът ми не намерил биберон. Бялото котенце, с тигрово по главата вече пишка 2 пъти и ака 2 пъти. Приятелка ми даде идея да го разтривам със суха, но много мека фланелка за да си проличи като пишка. Урината е безцветна и наистина пишна. В постелката намерих малки топчета твърдо ако (смених я, разбира се 😊). Странно е, защото са малки и уж не могат да акат сами. Не съм намирала ако на новородени, но досега нашите са имали майка с тях.

Притеснява ме тигровото коте. Не пуска никаква урина и му е видимо неприятно да го масажирам. Освен да е пикало на намокрения памук, а да не съм разбрала???????? Изпишквала съм малки котета на не особено грижовна майка, но те буквално пускаха всичко за секунди, а това котенце по 10 минути го мъча.

Не съм ги почистила целите с влажен парцал, а са доста мърхоливи. Страх ме е да не настинат.

Не съм ги теглила и не съм им мерила температурата. Как се мери температура на коте?

# 323
В дупето се мери температурата.
Франки и вчера не се изака. Близна масълце, но малко. Дадох и мляко. Нищо все още. Да го водя ли в клиниката?

# 324
Не да близне, дай му масло, както се дава хапче. Бутни го в гърлото. Аз ако чакам Мая сама да яде масло има да почакам.
По добре го заведи на вет или се консултирай с него по телефон да ти каже  какво да правиш и да даваш. При нас маслото действа.

# 325
Нарциса, ако живееш в блок, няма ли някое по- голямо дете, което да поеме грижите срещу заплащане?
Невена, успех с бебетата,

# 326
В блок съм, но няма, все малки деца са.

# 327
  • Бургас
Уф,не знам,на мен ми се беше наложило да лежа в болница и майка ми даде морските свинчета на приятел,не можела да ги гледа.
Той за щастие отглежда животни и ги беше гледал добре.
Дано не се налага да се разделям по такива причини с Хари,дано ми е здравичък и да сме заедно поне още 20 години...На почивки не ходя,но тръгна ли,със сигурност ще ми трябва кухня,хладилник и съгласие да си взема котката.То и първите две рядко се намират...
Невена,с бутилка топла вода се затоплят.Пясъкът е също добра идея...
Навремето бях взела току-що прогледнало коте от едни идиотчета,които се опитваха да го обесят(бях дете),давахме му мляко,не ядеше друга храна.Не съм го изпишквала,някак се справяше.След време започна и друга храна да яде,но...понеже го гледахме на двора и не ми разрешаваха да си го вземам вкъщи...знаете.
Narcissa,малко е рисковано да пуснеш чужд човек,но срещу заплащане гледат и разхождат кучета доколкото знам...

# 328
  • Paris, France
Почти 7 часа е тук. Тигровото бебе се разрева към 5.15, та ги нахранихме със сина ми. 4 мл изяде тигровото, а това с повече бяло изяде около 2мл.

Добрата новина е, че тигровото пишна малко. Мокрото петно е колкото 20 стотинки, но поне пишна. Не е акало. Бялото нито пишка, нито ака, но зная, че новородените не пишкат и не акат на всяко хранене. Тигровото много плаче. Долепи си устата до гръбчето му и започнах да духам. Явно му стана топличко, успокои се, заспа и го сложих в кутията при другото. Загрях пясъка и така.

Мисля, че са женски и двете. Поне не виждам ташаци 🥳.

В дупетата няма да тръгна да им меря температурата. Страх ме е да не им пробия чревцата.

марияиванова779, котетата са на не повече от 4 дена и със слепнали очи и кльопнали, кръгли ушета. Още имат пъпна връв. Страх ме е да не ги уморя. Няма как да ходят сами по нужда. След 2-3 седмици започват.

Narcissa, няма нужда човекът да ходи всеки ден. Веднъж на 2 дни е достатъчно. Слагаш 2 тоалетни и като иде, само сипва суха храна за 2 дена и 2 паничка вода и това е. За протокола - от 5 години никъде не ходя лятото 🥳. Няма кой да гледа мацо.

Не сме мигнали снощи. Котаракът тича из къщи, фучи, хъка и се опитва да влезе в стаята на сина, където са мъниците. Страх ни е да не ги изяде.

Сега се чудя още в 8 ли да тръгнем или да изчакам да се постопли навън.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 08:40 от Nevena Virolan

# 329
Nevena, браво на теб! Не ти трябва да мериш температура на толкова малки котенца. Ние отгледахме 3, но на около 14 дни бяха.

Общи условия

Активация на акаунт