Любители на котки - Тема 162

• 30 521
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
Около два часа след операцията се събуди и започна да става. Дадоха и обезболяващо и антибиотик. Имам и мъжко коте, то си живее с вкъщи, няколко часа след неговата кастрация вече се хранеше и пиеше вода. Затова се притесних за дворната ми любимка.

# 181
Благодаря Мария! Напомни ми, че тези отговори не се търсят, а се задават Simple Smile

# 182
Гледам го Франки и си мисля "умен ли е, или глупав", "красив ли или е не", "добър ли е"..., " здрав ли е вече".. И не знам отговорите, но си го обичам без да знам тези отговори
Голям сладур е. Умни очички, дълги ушички /значи е послушен Joy/. Да е жив и здрав, все повече ще го обикваш и изобщо няма да си задаваш такива "екзистенциални" въпроси. Hug

# 183
  • Бургас
Luba 82,ама при мъжките е много по-леко и май не ги боли.
При женските е отворена коремна операция.
Много харесах Хари на снимка във фейсбук и когато разбрах,че е мъжко коте,веднага си го взех.
Сега харесвам и женско,но...Не искам да кастрирам женско коте.
Ще се оправи твоята маца.

pandorina,на прекрасния Франки спря ли да тече нослето?

# 184
  • Варна
При мъжките кастрацията е много по-лека, по-скоро тип амбулаторна процедура. При женските си е коремна операция, също като едно секцио, да речем. Възстановяването често е 2-3 дни, все пак минава действието на обезболяващото, шевове опъват и т н. Ще мине. Гледай да и е спокойно.

# 185
Вчера като се прибрах, на 16-ти ден Бисептол го чух да шмърка и видях жълто на носа. Призля ми направо. Избързах го и после нямаше нищо. Реших, че си е топнал носа в храната. В сряда ще му вземат кръв да видим какво е положението и ако е ок да го ваксиниране. Пъпната херния не я напипвам. Май се е прибрала сама.

# 186
Отделила съм я от малките, за да не я тормозят. Благодаря Ви, много се отзивчиви!

# 187
Говорих с много мил вет по телефона, каза да сложа пудра против бълхите. Обаче не намерих пудра в събота надвечер и ми дадоха Стронгхолд. Утре мъжът ми ще пръска из къщи със златен Райд, а котана ще е на терасата до обяд - остъклена е, има място за лягане, сянка има, така че... Ох дано се оттървем от тея бълхи, всичко ме сърби като си помисля!

# 188
  • Бургас
Със Стронгхолд накапаха моя писан.
Гадните бълхи мърдаха около 24 часа,намерих после доста измрели и нямаме никакъв проблем с бълхи вече май трети месец...
Пак ще му капна другия месец,ама май няма много смисъл...

Утре май ще вземам Цестал коте,видя ми се нещо съмнително...
Има ли шанс сам да изяде 1/2 таблетка?

# 189
Едно заспало вампи...

# 190
Как се дава Цестал:
Хващам котката под мишницата ми и и́ отварям устата. С другата ръка бутам хапчето в гърлото и́. Това е. Не в устата, защото ще го изплюе. С показалеца (ноктите ми са изрязани до дъно) директно в гърлото. Всичко става за 2 секунди и тя отива да си играе.
Цестал всеки месец давам. А против бълхи по-рядко. Имам познат дето никога нищо не дава и няма паразити котката му. Късмет ли е, що ли?
Благодаря за успокоението за това, че ще изчезнат бълхите! ❤️

# 191
  • Крайбрежен район
Едно заспало вампи...

И засмяно милото.Relaxed Сънувка си нещо хубаво....SleepingGift HeartAnimal Heart Eyes Cat

# 192
  • София
Малечка- Палечка е щастлива, че мама си е у дома и я пази, за да не изчезне пак

Скрит текст:
и се глези

и си цоцка (вчера Чари не даваше, днес се смили над нея)

Luba82, тази котчица роди вкъщи на 6 май, в четвъртък мина на кастрация, в петък на обяд си я взехме (в клиниката за бездомни животни в Банкя). Като изключим, че беше мнохо стресирана, не показваше да я боли.
Днес вече се храни нормално (вчера ни предупредиха малко да хапне).
Прави ми впечатление, че шевът е съвсем малък (няма 1 см) и е някак усукан- тя не го закача.
Направо се е стопила милата. Подозирам, че е сериозно опаразитена, но вече можем да я лекуваме.
Дали са на ММ 2 табл. Цестал за обезпаразитяване (за 2 пъти). Не можах да набутам голямата таблетка в миниатюрното й гърло, стрих я, разтворих я във вода и я дадох с капкомер.
Дадох и на Бебка 1/2 табл. Празимек С и на Блеки- 4 табл. След 7- 10 дни ще повторим.

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 20:23 от AnyHr

# 193
От Цестала може да повръща, да не се уплашиш! Особено, ако е дребничка, а си и́ дала цял. Понеже е за 4кг. животно.
Дано се възстанови бързо и да наедрее! 😊

# 194
  • София
От Цестала може да повръща, да не се уплашиш! Особено, ако е дребничка, а си и́ дала цял. Понеже е за 4кг. животно.
Дано се възстанови бързо и да наедрее! 😊

Така каза докторката да я дадем (Чари кашля особено и се съмнявам за паразити в дроба). Втората таблетка мисля да я дам на 2 пъти през седмица.

Общи условия

Активация на акаунт