Любители на котки - Тема 162

• 30 498
  • 784
  •   1
Отговори
# 195
Аа, аз не казвам "защо си я дала". Стоянка (котката де) е 4кг и понякога повръща в първите часове след като съм и́ дала Цестал.
Казах го да го имаш предвид и да не се притесниш Hug

# 196
  • Бургас
Еййй..
А нещо,от което не повръщат?
От Каниверм Хари повръща и плаче жално.

# 197
  • София
ПОДАРЯВАМ една тубичка (запечатана) с капсули RenalVet на VetExpert (хелатори на фосфора), за котка с хронична бъбречна недостатъчност.
Моят Хари ги пиеше. Добри са.
Имах разпечатана опаковка, но я изхвърлих.
Иначе раздадох цялата му храна. Една съседка се пробваше да ми я плаща, казах "раздавам". И уличните котки хранех Simple Smile

Очаквам във фейса да качат снимки на котката, която вчера заведохме в клиниката, но явно още не е родила.
Доктора се смее "как се казва". Ние с жена му в един глас "Маца?" Simple Smile Той реши да я кръсти Пепеляшка, защото била сива Simple Smile

Аз все момчета съм гледала и женските ми се струват дребнички.
Преди прегледа

Имаха доста котета в клиниката, но май са им намерили стопани, защото висях само една клетка.

# 198
  • София
Ех че прекрасен заглавен пост, поздрави от нас с Кара Simple Smile
Уточнявам, аз работя а тя се сърди, че не и обръщам внимание.

И един сладък дебелак.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 20:53 от nad_tab

# 199
  • София
Честит рожден ден на патерица на Лео и Блеки! Heart

Говорих с много мил вет по телефона, каза да сложа пудра против бълхите. Обаче не намерих пудра в събота надвечер и ми дадоха Стронгхолд. Утре мъжът ми ще пръска из къщи със златен Райд, а котана ще е на терасата до обяд - остъклена е, има място за лягане, сянка има, така че... Ох дано се оттървем от тея бълхи, всичко ме сърби като си помисля!
Не случайно докторът е казал пудра. Стронгхолд товари черния дроб като всички други препарати от този вид, а само преди 10 дни е накапана два пъти с Фронтлайн. Изчакай 20 дни преди да накапеш отново, независимо с кой вид капки. Дотогава пудра или ако позволява къпане - шампоан против бълхи.

Luba82, как е котанката? Започна ли да се храни? Нормално е в деня на операцията да не иска. Дори ветеринарите съветват да не се дава храна. Могат да се задавят сериозно, ако не са се оправили напълно от упойката.

По повод на повръщането след хапчета за паразити - на гладно ли ги давате? Защото преди 20 години това беше задължително условие. Хем действат по-ефективно, хем няма какво да повръщат. А сега никой ветеринар не споменава за това.

# 200
  • Бургас
Майката-котка има разстройство от доста време. Бях взела лечебна храна и сякаш се беше пооправила, после вет изписа Biofloxavet C, но вече й го давам 4-5 дни и преди малко пак я видях че има разстройство. Направо не успя да си изкопае дупка чак горката. То не е разстройство, ами направо диария, вода... Какво да й дам вече не знам.

# 201
Ориз и моркови, сварени.
Правиш оризова вода и я оставяш вместо нормална за пиене.

Чай от корите на нар. /има горчив вкус/ На Чочко съм давала чай за разхлабване, но още сучеше, та беше лесно.
Имодиум, но не знам колко. При хора е много добро.

# 202
  • София
Аз Чари я оправих с Рекомфорт (натроших 1/2 табл. на няколко парчета и пъхах в гърлото- но Чара я има, я няма 2 кг). И на Бебка дадох вчера една трошичка (че я изпуснахме да излапа цял пауч) и сега е ОК.

Таня, и аз отпреди 20 г го знам това условие и си го спазвам. 😊

# 203
  • Бургас
Уф,горката котка.
Тънки,дълги...които се размазват като слуз,слуз ли са или глисти?
Ентерол също става за домашна котка,а аз имам пробиотик на Purina и мога да ти дам, icicletqda

# 204
Ентерол е добро.

# 205
  • Бургас
Обезпаразитена е вътрешно с бихелдон, не са паразити. Да не е от жегите? Тук, при майка, и зайците се одрискаха, лекуваме и тях. Това с ориза да взема да пробвам, май и лечебна храна трябва да купя, направо ужас, 25 лв й е килото. Ще говоря пак с вет утре и ще видим. Може да е от гранулите, взех 1 чувал уискас бебе, друга не можах да си позволя. Инак яде като разпрана, къде го слага незнам.

# 206
  • Бургас
Уискас бебе има мляко...Може да не ѝ понася...
Смекта също съм.чувала,че помага.
И от преяждане също дрискат.

А аз как да разбера моят има ли глисти(отново).
Явно колкото и да не ми се ще,ще го нося утре да му слагат Стронгхолд и да му дават Цестал.
Има ли нещо по-ефикасно,с което да поискам вет да го накапе?

# 207
  • Бургас
Аз обезпаразитявам вътрешно с Бихелдон, действа безотказно. Няма грешка, инак Стронгхолд е прекрасен, но е скъп за много животинки. Щях да препоръчам нещо за твоя муцко, ама с това чувствително стомахче, вет е най-добре да каже. Kissing Heart

# 208
# 209
  • Бургас
Еми Стронгхолд ще поискам и Цестал 1/2
Около 25 лв ще е
Ето,затова не взех още една котка.
25 лв са ок,но 50 биха ми дошли в повече,при положение,че и паучове на промоция ще му купувам.Много хареса Happy cat

Общи условия

Активация на акаунт