Любители на котки - Тема 162

• 30 878
  • 784
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Сега са купили Bayer Adventage, за след две седмици.
Би трябвало да свърши работа. Все пак инструктирай как да накапят - хубаво да разтворят козината и да слагат на кожата. Ние дори разпределяме капките на 2-3 места, защото като се изстиска наведнъж, не може да се поеме добре от кожата и голяма част отива в козината.

# 466
Тоя ензимния не става. На теория би трябвало след третиране котката да не припарва до това място, но Рижко си ходи там. Вярно, не ляга там, но си минава транзит по пътя към масата, не го заобикаля.
Сега съм в дилема дали да му взема пак леген и дали от Икеа, или някакъв покрит. От поне 2 години си ползва сифона в банята, аз заливам с тоалетно пате после.

# 467
  • Бургас
pandorina,явно защото Хари спи при мен и играем и на леглото,не посяга да хапе по лице и врат.Най -доволно си давам физиономията,той се гали.
Ето,сега се търкаля до мен,яде ми чантата и ако го пипна,ме хваща с меки лапи,без нокти.Захапва ми пръста и рита със задни крака,но засега не хапе силно.
Е,когато ме нагризе,ще снимам бойни рани,прежалвам се понякога.
Освен да гледаш"Моята котка от ада" и да видиш как да му покажеш,че прекалява.
Майките изхъскват и плясват малкия нахалник.
Хари наистина е котешко агне,на всички се пльоска на пода и вирва лапи,всички се умиляват.
Един единствен котарак сиамец беше такъв,със същия характер.Много го обичаха нашите близки,при които живееше и доживя докъм 14...
Всички други котки,които съм виждала са доста по-диви.

# 468
Моя ако ползваше сифона, хич нямаше да се занимавам с котешки тоалетни.

# 469
И аз отначало се зарадвах, един разход по-малко, но малкият почна да се гнуси нещо и все по-далече от сифона си върши работата.

# 470
  • Бургас
Леген с вестници/брошури.
Ако мен мога да го измия веднага,поне го бърша с мокра кърпичка.
Не мирише...
Не се чудя дали няма мръсни гранули...
Няма гранули из цялата къща ...
Е,когато му сложа,ги вади и преследва...

# 471
Здравейте
Имаме две котета на почти три месеца.
Имат секретче от нослетата образува се за един ден тъмно на цвят.Не кихат или нещо подобно,само това секретче.Някой имал ли е подобен проблем?

# 472
  • София
Сега са купили Bayer Adventage, за след две седмици.
Би трябвало да свърши работа. Все пак инструктирай как да накапят - хубаво да разтворят козината и да слагат на кожата. Ние дори разпределяме капките на 2-3 места, защото като се изстиска наведнъж, не може да се поеме добре от кожата и голяма част отива в козината.
Благодаря.

Лекарката е казала да отидат тя да го обезпаразити, но ще са на морето през това време. Надявам се да се справят, а и не са малки. Вярно че момичето гледа коте за първи път и се паникьосва от най-малкото нещо.
На морето ще водят и малкото Simple Smile Нямало кой да се грижи за него.
Дъщеря ми от време на време казва, че щяла и Аш да вземе, но няма да може да се оправи с него. А и малката госпойца е станала серсем, съска и ръмжи на всеки.

btw поръчах тази раница от Емаг, дано стане.

# 473
  • Paris, France
Не ти трябва леген щом ползва сифона. Някои от котките на майка ми си пикаеха и акаха до сифона. Чисти се лесно. Котешките ни тоалетни са покрити и си пада чистене и миене. Отвреме навреме ака и пикае във ваната, особено като е болен. Като е ядосан пикае по леглата и диваните. Пикае по диваните и ако го оставя сам дълго. Сифон нямаме, нито в кухнята, нито в банята и тоалетната. Дори и да пикае и сере далече от сифона, пак се чисти по-лесно от тоалетна. Вземи му затворена тоалетна и виж как ще тръгнат нещата. Майка му слага сухи листа над пясъка и така им е по-приятно. С времето слага все по-малко листа. Напиканата шума не мирише гадно.

Миоки, не зная за каква постелка говориш, но за тоалетни има едни обезмирисяващи, които се слагат в място на тавана, на похлупака. Доколко обезмирисяват не мога да кажа. Нашите тоалетни са с пясък, който залепва като е опикан. Чистим ги веднъж в месеца. Тогава сменяме пясъка. На 3 дена махаме опиканото и акото и това е. Сега живее основно на балкона и вътрешните тоалетни са все чисти. Балконската я държа без капак денем, та слънцето да я изсушава и така не мирише. Интересно, че и нощем иска да излиза да ходи в нея. Пробвахме да оставим едната вътрешна без капак, но не ще да ходи там и пак иска навън. Интервсно е, че имате сифон. Не съм попаднала на къща със сифон в Англия.

# 474
Невена, имаме закрита тоалетна с филтър от активен въглен на капака. Няма особен ефект ми се струва.
Иначе постелка казвам на субстрата, който се слага в кутията. Ние сме на силиконова. Самата кутия стои в единия килер, през който минава вентилационна тръба. Не мирише в самото помещение, но моя е много капризен и малко да се оцапа силикона, започва да ми мяче за смяна, а ако се забавя повечко, пикае по леглата. Тоалетната му сменям на седмица-седмица и половина, защото ми писна да пера завивки (матраците са с протектори, че съсипа вече един преди време).
Какъв е този пясък който ползвате?

В момента нямаме сифон на пода, но има вана, която не се ползва, но нямаме и шанс да се научи на сифон. Винаги е ползвал котешка тоалетна, а е дърт да превъзпитание.

# 475
  • София
Хора, това мое миниатюрно бейби мърка! Как е възможно, като е още толкова малък? И като ходи, вече не влачи коремчето, държи си го във въздуха! И обожава да го галя и масажирам, особено коремчето! Всъщност, това и двамата го обожаваме😉. Колкото времето минава, все повече си свикваме и откривам как да се грижа за него най-ефективно.
Сега обаче е време да помисля за малката му тоалетничка, защото не е далече времето, когато ще си я потърси. Затова, момичета, помагайте с предложения за постелки, моите изисквания са да са ситни зрънцата им, да се слепва пишаното на топчици и да не е ароматизирана.
Моят мъничък мъж е вече на две седмици! Трябва да се мисли за име.

# 476
Пясъкът е малко едър. Бентонит май го водеха. Родителите ми ползват такъв. Не всички бентонити обаче слепват на топка след като се изпишка котето. Мога да кажа конкретна марка - Mitzura - прави топка и лесно се събира с плътна лопатка. С решетъчна обаче се разпада топката.
Голям минус на бентонита е, че мирише по-силно от силикона. На Рижо , докато още ползваше тоалетната, сипвах силикон в легена, точно заради миризмата. Друг минус е, че бентонитът запушва каналите, ако решите да изсипвате лопатката с 'важната работа' в човешката тоалетна . Но пък е в пъти по-евтин.

# 477
  • София
Вета ме посъветва да сменям често постелката и да не я препълвам, няколко шепи само от совевата, върши си работата и почиства. Та сега следваме съветите, също така онзи гуруто дето е на котките му гледах видеа съветва да няма капак, та го махнах и съветва да не са с аромати постелките. Общо взето съветите са че трябва да се водим от тях а не да ги адаптираме към нас...

# 478
Защо да е без капак?

# 479
  • Бургас
Здравейте
Имаме две котета на почти три месеца.
Имат секретче от нослетата образува се за един ден тъмно на цвят.Не кихат или нещо подобно,само това секретче.Някой имал ли е подобен проблем?
Нищо им няма на котетата.
И нашите носове секретират понякога,без да сме болни.
Така се прочистват от прах и т.н.
Да,на Хари също се образува като коричка,черна,защото си вре нослето навсякъде.Буквално.
Ми,чистя го с вода... Той сам се чисти...

Общи условия

Активация на акаунт