Любители на котки - Тема 162

• 30 470
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
Като оправям леглото и вдигам шалтето във въздуха да се изпъне. Един път се случи Рижо да е в стаята - мале, като скочи този ми ти котак , завря се под тъкмо спускащото се шалт е и почна да се търкаля, да се увива в него , да го дърпа с нокти и да му се кара. Оттогава оправям легло само в котешко присъствие...по 5 пъти Grinning
Иначе ми пробва пу, ти гониш. Минава покрай мен, перва ми глезена с лапа и бяга. Още не съм сигурна дали го прави, когато ми е ядосан, или когато е благоразположен да ме дари с вниманието си за кратка игра.

# 451
  • Бургас
На "Ти гониш" май всяка котка играе.Скрива се зад същия гардероб,зад който и синът се криеше,за да ме напада.
Скача много смешно,опердашва ми крака и бяга.Ами гоня го...
Когато излизам и се опитвам да го прибера в моята стая,поне 15 Мин има гоненица.В момента,в който почти го хвана,се изплъзва,търчи и ме гледа от безопасно разстояние...

# 452
Дами, сърдечно благодаря за съветите. Разбърканите с вода пастети Маца ги яде и ушите ѝ плющят, все едно че не е моята котка. Вие какви пастети и паучове давате на вашите отслабнали котчици? На Маца съм ѝ взела Carny, обаче малко напосоки.

# 453
Хич не я обичам тая игра с хапането и драскането. Някой път успява да ми захапе кожата на врата и не пуска.. много боли, или по носа. А когато ме целува най-обича в очите, аз ги стискам разбира се... А езичето му е все едно направено от иглички. То не се търпи по лицето, като шкурка е. Надявам се да дойде по-спокоен период.. че сега най-редовно бива изнасян от стаята. Но ми скача да драска или ръфа само ако седя или лежа. Ако съм в движение и правя нещо-не. Сякаш разбира, че не е момент за игра тогава.

# 454
Дами, сърдечно благодаря за съветите. Разбърканите с вода пастети Маца ги яде и ушите ѝ плющят, все едно че не е моята котка. Вие какви пастети и паучове давате на вашите отслабнали котчици? На Маца съм ѝ взела Carny, обаче малко напосоки.
Ние сме на Аnimonda

# 455
От petmall - kippy, health meat, stuzzy, carny и brit (консерви или premium паучове)
От zooplus - cosma, miamor, mac's, feringa, my star, catessy, smilla fine menu
И от кварталния магазин - shelma, gemon

# 456
  • Paris, France
Привет, изкарахме ужасна нощ. В 2ч белчо отказа да яде и само спеше. Насила успях да му дам половин кубик. В 3ч същото и започна да има диария. По спешност ги заведохме в денонощната ветеринарна клиника, която е много далече, но пак добре, че я има. Оставихме ги и двете. Белчо имал по-добър шанс ако е заедно с брат си. Вероятно е доста недоносен или болен. Сложиха ги в кувьоз и няма да ни пускат там. Направиха му инжекция с някакви витамини май и култура да се види диарията от какво е, но резултати ще има чак след 2 дена. Няма паразити в изпражненията. Температурата му е с 1 градус по-ниска от тази на брат му. Момчета били. За пръв път виждам новородени момчета без видими ташаци и не мога да определя пол, а съм виждала стотици новородени котенца. Казаха ни, че може да е от гъстота на млякото, да се аклиматизира трудно. Засега са в кувьоз, където ще останат поне 10 дена. Кувьозът е отоплен на 36 или 35°С. Казаха, че ако до дни не започне да наддава, няма особено добри шансове. В клиниката има персонал 24 часа и е медицинска клиника, не приют. Не могат да му вземат кръв засега, в смисъл да не го обезкървяват, че и без това няма много и да не направи анемия. Предупредиха ни, че няма да го реанимират ако.........

Тигрушко засега е добре и наддава.

Моля се за чудо.

Няма да ни пускат в помещението с котетата, та няма смисъл да ходим. Ще се обаждаме за новини.

Отивам да простирам, че Филу пак е направил бели. В понеделник ще го заведем на ветеринар, че да не би нещо да е болен. Така пикаеше като имаше струвит.

Като се върнахме само заредих машината и отидох да спяяя. Събудих се преди малко 😇.

куку, няма я дъщеря ми. Синът ми пише проект, но и го е страх да ги взема и храни. Те са и гледка. Мъжът ми опита, но нещо не успяваше. Последно хранеше тигрушко, но не и клюмащия белуши.

Ох, чувствам се виновна, че не ги заведох още вчера по обяд, когато стана ясно, че белуши не наддава.

Ще помоля за една молитва за малките душици. Знам, че груповите молитви правят чудеса. 🙏

# 457
  • София
Привет!

Отдавна не съм се разписвала с приключенията на Пухчо. След като се прибрахме от море заварихме всички килими опишкани, миришеше ужасно, почистихме, дадохме ги за пране, но смърдят още, та ще се пробвам с оцет, сода и кислородна вода и ако не става заминават на боклука... Мразя без килими, ама няма какво да се направи.

Вторник го заведох при вета, пуснахме кръв и урина + ехограф. Излезна всичко чисто, няма инфекция и запазихме час за днес за кастрацията. Е шахмат... Няма тестиси... Няма и в корема, гледали са, няма нищо. Предложиха коремна операция за да ги търсят, но отказах, сетих се Зак и как не го намериха, те и ветовете казаха че най-вероятно няма да ги намерят, та не виждам смисъл да му го причинявам. Казаха да го следим на няколко месеца, октомври му предстои ваксина и пак ще му направят ехограф, че пък можело тумор да стане... Изписаха му и някакви билкови за успокояване. Той от както сме се прибрали не е препикавал, махнах му капака на тоалетната и го гледам че повече си рови и ми е по комфортно.

И един данък с убийствен поглед Grinning

# 458
  • София
Вие играете ли с вашите?
Това ми е най-голямата мъка. Мацо и Мъро отраснаха заедно с децата и никога не са им липсвали игри. А сега сме само с мъжа ми и то на възраст, на която хич не ни е до игри. Laughing Ами хубаво, че са голямa компания и се забавляват едни други. Определено няма как да задоволя нуждите на едно младо коте за игра. Имам късмет, че попаднах на сравнително спокойни котки. Дори се учудвам на Преслава, че изобщо не е палава като малко коте.

Според нея бълхите се умножавали и няма обяснение как не са умрели от Бродлайна. Нали уж настояща зараза и превенция за бъдеща такава...
Според брат ми, който от години гледа кучета, Фронтлайнът е действал преди 15-20 години. След това повечето бълхи са станали резистентни към Фипронил, основната съставка на Фронтлайн, Бродлайн и един куп други препарати. Затова следващия път нека да накапят с нещо друго. Да гледат да не е с фипронил.

А дали са го накапали както трябва? Както нямат опит, може да са намокрили само козината и до кожата да не е стигнало нищо.

Невена, стискам палци за мъничетата! Hug

Горкият Пухчо! Напразно са го измъчили с изследвания и упойки. Sad

# 459
Невена, стискаме палци и лапки!

# 460
  • София
Според нея бълхите се умножавали и няма обяснение как не са умрели от Бродлайна. Нали уж настояща зараза и превенция за бъдеща такава...
Според брат ми, който от години гледа кучета, Фронтлайнът е действал преди 15-20 години. След това повечето бълхи са станали резистентни към Фипронил, основната съставка на Фронтлайн, Бродлайн и един куп други препарати. Затова следващия път нека да накапят с нещо друго. Да гледат да не е с фипронил.
Мерси.

Сега щерката ще ме впрегне да проучвам пазара Simple Smile "Превеждай. Направо кажи какво да купи" Simple Smile
Моят беше обезпаразитен при ветеринар, със Стронгхолд. Малкото го водят при друг лекар. Той е нямал Стронгхолд и е казал да си купят. В клиниката в Люлин нямаше и ми предложиха два препарата, като единият е нов на пазара (и не му помня името). Та взехме Бродлайн.
Моят бълхи няма, но при малката бъхла нямало промяна, даже увеличаване на нашествието.
Сега са купили Bayer Adventage, за след две седмици.
На 10ти заминават на море. Може като смени климата да се оправи.

Тръгвам днес да галя малката и щерката ми дърпа ръката "ще заразиш Аш с бълхи" Joy

Ще видя какво има в Нечовешкият и дали този Байер става.
Явно положението е много сериозно. Момичето е писало на дъщеря ми, че е хванало 10 бълхи. Те ще му изпият кръвчицата. А тя е една дребна, много е мъничка.

# 461
О, като казахте котешка урина и миризми.
Рижко нали ми направи някаква криза миналата есен. Беше пишнал малко на дивана, но късно се усетих откъде ми намирисва и петното застоя.
Рових малко и си харесах Urine Off , доста хвален ензимен препарат за разграждане на котешка урина. Намерих сайт на една почистваща фирма, която го продава, но се оказа, че нямат наличност. Човекът в чата ми предложи друг препарат, който те ползват, и го поръчах. Пристигна запечатана бяла литрова бутилка без етикети, та нямам идея как се казва този препарат. Сега, не съм от най-чувствителните носове, но разредих препарат:вода 1:3, даже 1:4 в една пръскалка и 3 дни поред пръсках обилно там, където миришеше на урина. Ами вече не мирише.
Препарата с доставката до офис Еконт ми излезе нещо като 43-45 лв.
Мога да постна сайта на фирмата да попитате, не знам само дали няма да се счете за реклама.

Отделно, ако не откривате мястото на белята, но ви мирише - поръчах от Алиекспрес фенерче с черна светлина. Урината светва зелена на тъмно, като от местопрестъпление Grinning С платена доставка ми излезе 5 лв и стотинки, дойде за ок.3 седмици.

# 462
Има и един синичък 11-12 лв. Има го в ебаг и в пемол, многократно ми се наложи на мен с два мъжки котака, които се разгонила преди да е възможно да го кастриран и също работи. Действай първо с едно за текстил, после с оцет и после с това синьото и няма миризми

# 463
Може ли линк?
Аз бях взела преди това един препарат-пръскалка, уж да убива миризмата - абсолютно никаква работа не върши. Обикновен ароматизатор се оказа, а се изръсих с почти 20 лв. Миризмата на препарат се смесва с тази на котешка урина. Нещо с Б му беше името.... Трябва да се прибера и ще напиша кое е, утре по някое време.

# 464
Тези препарати които коментирате, стават ли да се пръска самата тоалетна? Търся нещо за удължаване на "живота" на постелката.

Между другото да ви кажа, откакто махнах гранулите и минахме само на мокра храна, се промени миризмата на урината. Мирише някак повече на пот, отколкото на типична котешка пи..я. Пак мирише неприятно, но някак не така остро на амоняк.

Общи условия

Активация на акаунт