Любители на котки - Тема 162

• 30 878
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
Да, в силикона дупки не стават, моя даже не рие като влезе, само след като свърши работата се чуват шумове от опит за заравяне.
Ще пробвам с досипването на следващата смяна.

Торбички от тези разграждащите се ще свършат ли работа? Да не се разпаднат преди да стигна до боклука? Имам едни такива малки, които взех за хранителни отпадъци, но те се разпадат преди да успея да ги напълня и правят ужасна мизерия та стоят неизползвани.

# 496
  • София
Наче, не знам защо котките са толкова убедени, че трътките им са невероятно обаятелни. Моята тройка хулигани-тийнейджъри си умират да кацнат на скута ми и да прицелят дОпета точно в носа ми. Добре, че са стриктни в подмиването. И не, извиването на главата не помага.

# 497
  • In the land of Never Never
Силиконовата нали била вредна, заради праха, който се получава при ровене? Преди я ползвах, понеже спестява време и е удобна, после минах на царевична.

Невена, преживявам за малкия Белушко, стискам палци да тръгне да наддава. Като се стабилизират двамата, все някакво решение ще се намери за тях.
Преди няколко години бях прибрала едно коте, някой го подхвърли в двора на брат ми. Той беше на почивка, аз бях отишла да поливам градината. Чух че мяука вън, беше от вътрешната страна на оградата, и един едър котарак му се ежеше. Котенцето беше настръхнало като таралежче. Прибрах го, иначе този котарак не знам какво щеше да му направи. Кръстих го Зоро, защото беше смел боец. Simple Smile
В къщи трябваше да го пазя от моите двама котаци, които му съскаха, и го гонеха. Започнах да давам обяви, на много места, включително и платени, но никой не се яви. Нямаше как да го взема да го гледам, пътувах често, имах две котки и винаги е огромен проблем по самолети, нямаше как да взема трета. Много се бях стресирала какво да го правя. Котето расте, а колкото е по-голямо, по-трудно е в България да му намериш кандидат да го вземе.
Накрая, свързах се с една жена, която има приют за бездомни кучета, бях й помогнала нещо преди. Тя ми каза, че ако направя паспорт, ваксинации и чипиране на котето, ще го прати при осиновители в Германия. Така накрая котето Зоро, вече беше станал на 6 месеца, се уреди при едно симпатично момиче в Германия, пратиха ми снимки на катерушката, където си играе.
Това е снимка-спомен на чаровния Зоро, която му бях направила и я пусках по сайтовете, с надеждата някой да го хареса, свит в панерчето за хляб.

# 498
Всяка тоалетна прави прах. Силика гела преди няколко години беше обявен за канцерогенен и уж щеше да бъде забранен за продажба.
Аз работя в зоомагазина от 3,5 години някъде и още тогава се говореше за канцерогенните му 'бонуси'. От тогава не предлагаме насипен. Иначе за другия, пакетиран, към момента не е забранен за страната.

# 499
Невена, стискам палци бебетата  да са добре.
Ние днес се върнахме от морето. Като отключихме вратата Ая дойде, каза само едно Мяу, врътна си дупарата и се изнесе на балкона. Имах чувството, че ни каза: "Вие пък защо се върнахте? И без това бях обслужвана (от съседката) 2 пъти на ден - чистеха ми, хранеха ме и след това ме оставяха на мира, целият апартамент беше мой. А сега пак ще ми пречите да си живея живота и ще трябва да ви търпя".

Тук ни гледа лошо, преди да ни прости, че я зарязахме сама 6 дена и да дойде след 2 часа да легне при мен и да се галим.

# 500
  • София
Момичета, току-що прочетох нещо важно, затова ще ви го кажа и на вас.
Става въпрос за солните лампи. Знаете ги, онези от голям кристал хималайска сол. Може би някои от вас имат такава. Та, една американка имала и такава лампа, и котка. Един ден видяла, че котката не изглежда добре, но решила, че е настинала и затова просто й метнала едно дебело одеяло и излязла. Когато обаче се върнала, заварила котката с гърчове. Юрнали се по вет клиники, правили изследвания на кръвта, но всичко било нормално. Докато един от лекарите не забелязал, че нивото на натрия е прекалено високо. Както и сами се досещате, мацата се нализала със сол от лампата. Голямото количество сол причинило оток на мозъка, откъдето са дошли и гърчовете. Котката се оттървала на косъм, но сега и вет клиниките предупреждават за скритата опасност на тези лампи. Защото не е задължително от първия ден, в който сложите лампата, котките да се хвърлят да ги лижат, но все в някой момент може да се случи. И тогава, ако не попаднете на схватлив вет, спукана й е работата на вашата писана.

# 501
Добро предупреждение. Аз лампа нямам, но имам отровни цветя, които съм качила нависоко - на стената на стойки са и та няма опастност да ги докопа по никакъв начин.

# 502
Ооо, за солната лампа знам отдавна. Дори си мисля, че на онези от Лидл пишеше, че не са препоръчителни за хора с домашни животни.
До колкото знам същото важи за спрей ароматизаторите, но те не са чааак толкова опасни.

# 503
  • Крайбрежен район
detelistna.4etirilinka благодаря, че сподели. Точно навивах мм да си купим такава лампа. FearfulScream

# 504
Франки нещо не ми харесва тая вечер. Лежи си, не му се играе.. Предните дни беше бесовица, сега все едно са го сменили. Не е и ял много. Страх ме е да не почне всичко отначало.

# 505
  • Бургас
Франки нещо не ми харесва тая вечер. Лежи си, не му се играе.. Предните дни беше бесовица, сега все едно са го сменили. Не е и ял много. Страх ме е да не почне всичко отначало.
И Хари спи понякога по цял ден.Че и тоалетната не ползва много,ама яде.
И на другия ден екшънът започва.
Дано Франки събира сили за утре.

# 506
Заинтригувахте ме с това частично почистване. Джаста Праста, по колко сипваш с първото зареждане и къде изхвърляш отпадъка?
Миоки, копирам ти какво споделих на съфорумка: тоалетната на Мая е правоъгълно дълбоко легенче, което пълня до 1/3 от обема му. Горе долу два-три пръста от дъното. Всеки ден почиствам акото с лопатка, пишканото също, като с лопатката леко разчиствам чистия силикон и обирам "жълтия" добре. На няколко дни "доливам", а като се замърси сменям изцяло като наливам нов силикон. Отпадъка слагам в торбичка и изхвърлям на боклука. Пп Лопатката ми е решетъчна т. е. с дупчици.

# 507
Мили момичета, здравейте!
Много съм притеснена, защото моят мъжки дворно-домашен котарак изчезна и вече почти 3 седмици съседките ми казват, че не са го виждали. Когато съм на село седи при мен постоянно,спи по леглата, научен е да влиза в къщата, гледам го от година и половина почти,  а когато ме няма е при съседката.
Дали не е тръгнал по любов? Sad Оставям всяка вечер храна и вода на двора, понякога сутрин е изядена, но тук минават много котарачета, та не знам кое ще е.

# 508
Ако не е кастриран навярно нещо лошо му се е случило. В противен случай до сега все щеше да е заплодил някоя улична клета душица и да се върне. Дворните некастрирани по принцип си пазят територията и не отсъстват толкова дълго.
В най-добрия случай може някой да го е осиновил или поне прибрал за кастрация.
Жалко Confused

# 509
Котките се привързват към хората, които ги гледат. Идват не само за храна, но и за ласки. Надали само ще изяжда храната, без да иска да те види и да се погали, щом е свикнал с теб. Някакви непознати котки изяждат храната.

Общи условия

Активация на акаунт