Любители на котки - Тема 162

• 30 347
  • 784
  •   1
Отговори
# 585
Уф, Мъри от няколко дни само лежи разплута в странна поза предимно на пода или на леглото. Яде и пие вода нормално, но в такива пози никога не е била. Надявам се, че е от жегата, защото в къщи няма климатик и вече не се издържа.

# 586
Уф, Мъри от няколко дни само лежи разплута в странна поза предимно на пода или на леглото. Яде и пие вода нормално, но в такива пози никога не е била. Надявам се, че е от жегата, защото в къщи няма климатик и вече не се издържа.
От жегата! И нашите са така.
Ние се предадохме за климатик. Просто е непоносимо. Не е ден, а седмици…

# 587
  • София
Здравейте дами и сладки котарачета
За пръв път се включвам във темата ви и си признавам, че никога не съм я чела. Причината е, че никога не съм имала котка. Но сега имам нужда от вашите съвети.
От няколко месеца имаме коте. Взето е от улично котило. Голямо сладурче е, но се оказа, че има котешки спин. Борим се за него, водим го непрекъснато на ветеринар. Проблемът е, че вече няколко месеца котето пие непрекъснато кортикостероиди. От време на време пие антибиотик. Въпреки това, не е добре. Кашля много, дави се, има нещо като хрема и това докато пие лекарства. При спиране на кортикостероида, веднага се влошава още. Притесняваме се, че непрекъснатото пиене на такива лекарства, ще увредят много черният му дроб и бъбреците. Има ли по-ефикасно лекарство от кортикото? Дори да е по-скъпо. Котето не може да се ваксинира, а дъщеря ми е бременна.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 00:19 от Мелина

# 588
От жегата е. Плъх се опъва като килимче на пода и става да хапва. Нощем е купонът 😄

# 589
Не знам за котешкия спин. Но важното за бременната жена е да не чисти котешката тоалетна, за да не се зарази евентуално с токсоплазмоза. Дано котето да пребори вируса и да е добре.

# 590
  • Варна
Не се препоръчват лазерите за котешка игра. Котката трябва да може да улови играчката, т.е. да получи награда за усилията си. Като лови въздуха в крайна сметка се изнервя. Така поне съм чела.

# 591
И аз мисля, че ще го подлудя с лазер..

# 592
Тка е. За малки котета става, но за дъртаци не толкова. Аз вадя електронна ролетка и като я види, започва да търси точката по пода, още преди да я включа, но я гони веднъж за няма и 10 секунди и губи интерес.

# 593
Моят пък се втренчва в самия лазер, откъдето излиза точката. Онова на стената грам не го интересува. И да знаете как обидено ме гледа, още малко ще ме пита абе, ти за идиот ли ме вземаш с това нещо?

# 594
  • София
И при нас е голяма веселба с лазерчето, но съм чувала, че не трябва да им светим в очите.

# 595
  • София
Моят пък се втренчва в самия лазер, откъдето излиза точката. Онова на стената грам не го интересува.
Това е много опасно! Може и без очи да остане.

Иначе Месечинка е права. Котето на приятелка (от списъка на първа страница е Wink) беше изпаднало в депресия и си хапеше корема. Козината ѝ окапа. Лекуваха по най-различни начини "кожния" проблем, докато д-р Бобадова не разбра причината - лазерчето. Скриха го и котето се оправи. Всеки лов трябва да свършва с хващане на плячката. Wink

Мелина, дано намерите най-правилното лечение и котенцето да има нормален живот! А за дъщеря си не се притеснявай! Освен токсоплазмозата, заради която не бива да чисти тоалетната, няма други болести, от които да се притеснява. Ваксинирането е с цел опазване на здравето на самото коте. Няма общо с човешкото здраве.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 11:53 от Тaня67

# 596
Без паника, той не гледа директно в лъча. Но знае откъде излиза.
Спрях да го занимавам с лазери , де - има си топче от Джъмбо, въдичка, мишка-самоходка и чат-пат хартиени топчета от касови бележки. А тези дни гони някакви мухи, които са успели да се вмъкнат у нас от стълбището.

# 597
  • Варна
Кетята най-много обича да си гони опашката, няма такъв пумпал, братче hahaha На 13 стана и още е бясна като малко коте. Накрая я докопва с предните лапи, сяда отгоре ѝ за по-сигурно и седи доволна. Има и едно зелено пухче, то ѝ е любимата играчка, гушка си го, дъвче си го, много си го обича. Ленката пък премята едни пътни знаци на дребния, направени от картон и клечки за зъби. Общо взето сами се заиграват, ако се мъча да ги подкокоросам не става.

# 598
  • на брега на морето
Дъщеря ми е видяла Нала да си търка гъзленцето в килима. Космите под опашката са изцапани (не за първи път) и тя си мисли за паразити или почистване на съответното място. Аз обаче мисля за аналните жлези. Нала не е от най-старателно миещите стратегически си места котки, а аз я целувам по устата няколко пъти на ден. Ако е от жлезите боли ли изцеждането, това много ме притеснява. Мястото под опашката е розово, не е подуто, изглежда добре. Само околните косъмчета са на кичурчета от зацапване. Преди месец цяла седмица ходи с едно топче и никой не пожела да го почисти; добре че са бабите - с една маникюрна ножичка резнах косъмчетата.

# 599
  • Paris, France
Котьо, заведете го на лекар. Може да има някаква инфекция, но може възпалението да е и от друго.

Малките душички, за които писах хич не са добре. Бялото упорито не наддава. Вече и сивото линее и го хранят със сонда. Дано да оцелеят 🙏.

Общи условия

Активация на акаунт