Любители на котки - Тема 162

• 30 266
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Моите много ядяха като бебета/пубертети. Сега ядат същото количество мокра храна - 120-150 гр. на ден на котка, но съвсем малко суха, може би 25-30 гр. на ден. Като малки се тъпчеха и със сухата. Pandorina, не те ли притеснява, че има сол? Знаеш ли колко сол е позволено да ядат? За захар знам, че не трябва, но за солта, не знам

# 661
  • Бургас
Барби, съжалявам за малката душичка, сега е на по-добро място Heart Cry

Момичета, днес на единия от мъниците открих нещо, май е киста, но док каза, че според него минава (пратих му снимка). Но ми даде Спорил и каза да го намажа, че вижда обезкосмяване, което може да е и гъбички. Вие какво мислите?

Това е малкия Чопи (така го кръсти, майка, на покойната й любимка Cry )

# 662
Барби, съжалявам.....

# 663
Барби, нещастната животинка не е имала никакъв шанс за оцеляване с тези вируси. Ако гадната корона е в лекия вариант, има шанс, но с панлевкопенията няма такъв (знам го от горчив собствен опит). Поне животинката не се е мъчила излишно, и сега е на по-добро място. Грижи се за себе си, сега не ти трябва излишен стрес, и като имаш време, пусни някоя снимка на любимата ми Чумичка и на Локум (красавицата, която успя да спасиш).
Добавям нещо - ако повече хора бяха като вас двамата с половинката ти, светът щеше да е доста по-добро място.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 22:46 от Недоволна

# 664
  • Бургас
Детелистна,гледах клип как едно котенце си смуче бебешка бибка.Биберон за човешки бебета.
И Хари правеше така,търсеше да суче,ама му мина.Така или иначе и той беше останал без майка.
Твоето обаче е още много мъничко.

# 665
  • София
Детелинке, чудно е бебонито!
Жалко, че не всички успяват да се преборят Sad
Моите обичат Анимонда Карни. Едва дочакват да им сложа. Лакоми са от бебета. Не знам как тук има котки, които се мръщят на храна. Особено Бебката яде всичко органично - суров ориз, котешка соева или царевична тоалетна... Миналата седмица на майтап ѝ подадох чесънче. Мислех, че ще побегне като Майкун само от миризмата. Гадината нападна, близна и чак тогава потресено започна да се ближе.
Само аз ли ги храня по три пъти? Не съм се замисляла какво щеше да е, ако няма човек в нас по обяд. Преди на Майки една консерва 200г стигаше за ден. Сега една от 400г им стига за малко повече от ден - на двамата заедно.

# 666
И аз по три пъти ги храня - деля им по един пауч 3 пъти дневно или по 100 гр консерва на ядене. Ей сега чакам поръчка от 216 пауча от зооплюс, че ми писна от тях и искам да закрепя положението за два месеца и малко

# 667
# 668
Щасуни - Пантелей Пътника

Много е намръщена , че ще пътува. То никога не драска или хапе. Само се е мятало, като риба на сухо и се е опитвало да избяга от раноцата. Много е добричко

# 669
Момичета, съпартийки, случи ми се нещо, което може да се случи на всеки и което не пожелавам на никой... Може би ми беше един от най-големите страхове, да пострадам и да не мога да се грижа повече за животинките ми. Но ми се случи... В момента съм в болница и си мисля, какво ще правя от тук нататък. Докторът, а и всички други ми препоръчват да си променя тотално начина на живот и да се "отърва" от моите другари котките. От тук нататък ми е забранено да се навеждам, да чистя котешка тоалетна, да ставам рязко, да не мога да скоча от леглото, някой като издаде вой, да правя резки движения, да вдигам тежко, да тичам, да се натоварвам... Преди ми казваха "махай ги тия котки", а аз си викам "докато ми държат ръцете и краката, ако трябва ще си намеря допълнителни доходи, но няма да си изоставя животинките", и сега се оказа, че било "докато ми държи кръста". С огромна мъка, споделям с вас, че си счупих кръста (т.е., получих дискова херния) и искам да ме посъветвате, не с "махай ги тия котки", ами как мога да продължа от тук нататък да се грижа за тях. Всичко, каквото се сетите, което може да се приложи в случая. Имам много животинки за гледане, те са ми душичките, имам и дете за гледане, имам и мерак за второ и вярвам, че има правилни разрешения. Малко се отчаях в последните дни... От една седмица съм на легло, 4 дни не можех да мръдна от болки, да стана от леглото, да отида до тоалетна... Слава богу, на 4-тия се довлачих до невролог и от там направо ме хоспитализираха, след това ми съобщиха какво са видяли на скенера. Хернията ми притиска седалищния нерв и трудно седя и ходя, но ето Господ днес ми прати един знак, който ме разплака. Цяла вечер не можах да спя, наложи се да ме сложат на пода да спя и пак боли, тази сутрин ме преместиха на друго легло, в друга стая. Първото нещо, което видях от прозореца беше голяма тераса, а на терасата котка! Дадох си кураж. Щом Господ ми праща котки, значи има защо...
Момичета, пишете ми на лична (не искам да се спами хубавата ни темичка) с идеи какво мога да направя, за да адаптирам живота си към новото ми здравословно предизвикателство. Аз ги обичам, повече от хората, те разчитат на мен...

# 670
  • на брега на морето
Първото, което ми идва на ум, е да се посъветваш с ветеринари. Т.е. като им опишеш ситуацията с теб да ти дадат идея как да обслужваш котките. Все някой ще ти даде добра идея.

# 671
  • Бургас
amy_nka,  тук да пишем предлагам, за да намерим най-доброто решение. Съжалявам страшно много за това, което ти се случва, изпитания се пращат, трябва да ги преодоляваме заедно Hug
Аз преболедувах от рак, страшно беше, но някак си прескочих трапа, благодаря на Бога. А душичките не оставих, през повечето време ме нямаше седмици, но някак си се справихме, и ти ще се справиш. Ще ти дадат сили и решението ще дойде ♡. Искам да се оправиш и бързо да имаш подобрение, а те ще ти помагат много, а надявам се и ние тук също! Добрата душа не я подминава доброто, така че не губи надежда! С теб съм! Каквото ти хрумне, споделяй, няма нерешими проблеми, когато се държим заедно Heart

# 672
Миличка amy_nka,

Винаги се намира решение.
Знам, че съм по-скоро гост в темата, но все пак ви чувствам близки и приемам, че сме една котешка общност, която се подкрепя и в добро, и зло. Няма как да са само розови моментите и подкрепата е нужна, най-вече, когато сме под изпитание.
В тази връзка знам, че такива изпитания променят и най-близките ни, особено децата. Стават по-грижовни и всеотдайни вкъщи. Убедена съм, че ще имаш силна помощ и подкрепа .

В началото ще имаш нужда от много помощ, постепенно ще намалява. В кой град си? Можем ли да помагаме?

Свекърва ми е с дискова херния и е с операция и на две коленни стави. Има много цветя и не се отказва от тях. Пренася, разсажда, мести, полива. Знае, че лимита й е 5 кг за вдигане, но това не е малко.

Стискам палци и те прегръщам. Всичко ще се подреди. Сега мисли как по-бързо ти да се вдигнеш на крака. Добра физиотерапия- предполагам

# 673
  • София
Момичета, да се консултирам с вас . Сутрин давам 1 пауч (85гр.), вечер 1 пастет (100гр.) + по малко от месо, кренвирш или филе, каквото има в наличност. През деня/нощта има купичка с гранули. Между 3-ти и 4-ти месец е.
Как ви се струва количеството?
И за мен това количество е много.
Аз давам пауч сутрин и суха храна (съответните грамове за възрастта). Преди мерех сухата храна Joy, а сега сипвам на око.

amy_nka
, попитай и в тази тема Дискова херния - 20
Майка ми преди години се пребори. Лежа в болница. Не можеше да ходи (беше засегнат десният ѝ крак).

# 674
Ще има подобрение, в началото е най-тежко, но ще се оправиш. Хрумва ми да качиш тоалетните на по-високо, ако е възможно. Може би и тези тип пелети са подходящи, защото не изискват толкова редно ровичкане, ами се сменят на някакъв период. Освен това са и по леки. Виж дали има от къде да поръчваш тоалетната за да не се налага да носиш, аз така поръчвам, че ми тежи иначе, носят ми я на вратата. Гледах и наскоро едни тоалетни, които са като с второ леген че под формата на сито, така че да не се почиства ръчно ми само да се вади и изхвърля. Но, не се отчайвай! Помня дядо беше много зле известно време, но се оправи почти напълно, само се пазеше да не вдига тежко, а това може да се организира винаги с малко повече нагаждане

Общи условия

Активация на акаунт