Любители на котки - Тема 162

• 30 269
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Анимонда Карни хубави ли са?
Не знам глезльото ще яде ли,но все пак...
Като състав са супер, миришат супер, аз дори ги опитах и не са никак лоши, чисто месо. Обачеееее големите претенции вкъщи не ги харесаха. Ама хич. И други момичета са споделяли.. Имам още три консерви от тях в килера, предлагала съм ги и на кварталната любимка, и тя не ги отрази. На Цветелина може да пробвам да ги дам, макар че напоследък който мине и замине покрай нея я гощава, та може и тя да фръцне дупе.

# 646
  • София
BarbieDi, малката душичка се е оттървала от болки и мъки... Нека й е светло и хубаво на душичката. Съболезнования.

Анимонда Карни правят една основна "грешка": не слагат овкусители на консервите си, поради което котешките калпазани, свикнали на котешки джънкфууд, се мръщят.

А моят мъничък Бейбо ми къса сърцето! Навсякъде търси да бозае, миличкото много му липсва майчица! Аз затова толкова много исках да намеря котка кърмачка, не защото не мога или не искам да се грижа за него. Но самото сучене от мама им дава психически комфорт, освен всичко друго. А освен това ще расте самичък, без братя и сестри, а това ще го фрустрира допълнително. Много ми е тежко за него.

# 647
Аз съм взимала веднъж Карни и ми изглеждаше зле... Карантии се виждаха, ципа от месо... Същото и в Нуево консервите. Плъх не яде консерви, а само паучове. Паучовете на Тундра, както и с филенцата месо на Шизир по 50 гр. - харесваме ги.

Разликата между пауч и консерва е, че паучовете са по-финни или с филета месо, докато в консервите, има по-едро смляно месо, като изключим пастетите, има и консерви с филенца, де, но...май им има нещо, не миришат така хубаво като паучовете, пък и съм попадала на недобре затворени консерви, което си е опасно, но явно са ги блъснали при пренасянето им. Аз не ям месо, но като се замисля не ям и нищо друго от консерви, защото има специфичен, метален вкус.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 13:19 от Анонимен

# 648
  • Варна
Ами котките нали трябва да ядат и карантийки, не само чисто месце, като си уловят птичка или мишка не я почистват от червата и козината, пък тогава да си я хапнат. Именно това ми вдъхва доверие на мен в Карнито - буквално се виждат чревца, това-онова, както и трябва да бъде. Все пак това не е човешка консерва.

# 649
И аз така си мисля, според моите ветеринати и храненето с изцяло беззърнена диета и суха храна с твърде висок процент месо е основна причина за проявяването на алергия към животински протеин при котките. А това, ако се случи, ще вкара всеки в приключение. Веднъж ми се наложи да храня Ади с хипоалергенна храна заради съмнения за алергия и е оле-мале - 7 лв. консерва, видимо гадно, не го и близват, 5-6 вида пробвах и хвърлях

# 650
Ами котките нали трябва да ядат и карантийки, не само чисто месце, като си уловят птичка или мишка не я почистват от червата и козината, пък тогава да си я хапнат. Именно това ми вдъхва доверие на мен в Карнито - буквално се виждат чревца, това-онова, както и трябва да бъде. Все пак това не е човешка консерва.

Трябва, ама като не иска? Виждала съм котки да ядат странни неща, които хич не са им в природата, обаче са домашни, което си оказва влияние.

# 651
  • Варна
Ами като не иска, не иска. Въпросът беше, че карантиите в консервата не означават ниско качество, а напротив. То и аз предпочитам да ям вредни неща, ама това е друга тема Laughing

# 652
Барби,
Гуш!

# 653
Ами като не иска, не иска. Въпросът беше, че карантиите в консервата не означават ниско качество, а напротив. То и аз предпочитам да ям вредни неща, ама това е друга тема Laughing

За мен Карнито е зле. Карантии в консерва, че и струва колко там...3 лв. Ако Плъх обичаше карантии, щях да й купувам пресни и сурови, а не затворени в метална кутия, стояли не знам колко време във фризер, и с годност още 3 години след затварянето им... То ако става на въпрос, за котешка храна се използват отпадъците от месото, което дават на хората - т.нар. субпродукти. Само в скъпите паучове съм виждала някакво отношение към вложеното месо. Затова съм купувала всякакви марки, от среден и висок клас, и давам което иска да яде. В момента яде Тундра паучове, в които има тиквички..., има и едни паучове, в които има боровинки. Странни неща, но е по-добре от разни съмнителни съставки.

# 654
Нищо им няма, че са били в консерви, основната логика по която консервите са по-евтини от аналогични като качество паучове е заради по-голямата разфасовка, не защото в едното има само черва, а в другото филе от сьомга. Убедена съм че тундра паучове и тундра консерви не се различават като качество и срок на годност Simple Smile

# 655
Ами, не знам за консервите на Тундра, консерви не взимам, но паучовете им са хубави. На мен ми харесват и паучовете на Нуево и на Пепър, както и на Магс, но Плъх не ги харесва.

Както и да е. Съветвам да взимате паучове ако сте с една или две котки, а не консерви, защото се застояват. И взимайте каквото котката ви харесва. Това е.

# 656
  • Варна
Момичета, да се консултирам с вас . Сутрин давам 1 пауч (85гр.), вечер 1 пастет (100гр.) + по малко от месо, кренвирш или филе, каквото има в наличност. През деня/нощта има купичка с гранули. Между 3-ти и 4-ти месец е.
Как ви се струва количеството?

# 657
Ми доста е. Следете кск наддава и по това ще се ориентирате. Давам телешка кайма една шепа размесена с пастет на Карни, което горе долу го изяжда до обяд. После  едни дълбоко замразени кофички с карантии доста евтини.. 1,50 лв за една кофичка и отделно винаги има гранули.... Но понякога застоява храна не изядена и се налага да хвърлямм..
Офф в момента го чувам как диша шумно на нос...явно има секрет..

# 658
  • Варна
Хм, ами тя постоянно мяца за храна или аз поне така я разбирам. Чудя се дали не е между 4 и 5 месеца. Вет определи в юни, че е двумесечна, гледам я сега много се е източила , май е по голяма. Да напълнее за момента не може, тя постоянно торпелира стаите, когато не спи или яде.

# 659
Дай снимка.

Това е евтината храна, от едно магазинче на Г. Делчев.

Общи условия

Активация на акаунт