Любители на котки - Тема 162

• 30 287
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
Нашия го кръстих Марсел, но всички му викат "Мачо", а той се обръща винаги на "Пс"   Trollface

# 616
  • на брега на морето
О, и закачено за косъм а.о съм дърпала от изхода. Майките или са на работа или са твърде гнусливи. Grinning

# 617
Бялата котка е прекрасна!
Бел или Белла бих я нарекла(може и да сте писали името,но съм забравила).
Тя така се казва 😃 Белл

Тя тази не е бяла, ами кремава или карамелена красотичка. Simple Smile
Чисто бяла е китеника, като сняг, но щорите са затворени до край и дава някакво странно изкривяване на цветовете на камерата от телефона.

# 618
  • Paris, France
Вирусът, който предизвиква котешки СПИН, FIV, не може да живее в човешки организъм и човек не може да го лепне от котка. Опасен е за околните котки, но не и за човек.

Ох, за съжаление котенцата нямат голям шанс да оживеят. И двете имат вродено увреждане на отделителната система. Това обяснява невидимите им полови органи и непрекъснато леещите се течности от областта на ануса. Обясниха ми, че майката вероятно ги е изхвърлила сама за да не вмирисва леговището с останалите котета и да не ги намери и изяде някое животно. Дано да са успели да сучат поне веднъж, че ако не - лошо.

Направиха им кариотип - нормален е и са момченца. Можело да имат генетичен проблем. По-обстойните генетични тестове са доста солени, та не знам доколко е удачно да правим такива на сегашния момент, още повече с нищо няма да променят лечението.

mariqivanova, не, не е добре тигрушко, не наддава и вече и той е със сонда, защото е загубил интерес да яде.

Дано да оцелеят, де, но в клиниката не дават никаква надежда.

Още като ги взех ми се видяха странни, но мислех, че ще проявят интерес да ядат, а и ядяха малко от малко.

Още не сме ходили да ги видим. Ще ни допуснат чак като излязат от кувьоза.

Не ми се смейте!..... Помолих да им запазят пъпните връви като паднат и съм решила да ги хвърля на някое хубаво място, та да им върви в живота. Знам, знам колко е глупаво. Давайте идеи къде! А уж не бях суеверен човек! 🥳

# 619
Не се препоръчват лазерите за котешка игра. Котката трябва да може да улови играчката, т.е. да получи награда за усилията си. Като лови въздуха в крайна сметка се изнервя. Така поне съм чела.
Моето се кефи максимално на лазерчето, което прожектира мишка, много е яко. Имам цял стек с батерийки АГ 7, с които работи лазерът, много бързо се изтощават, иначе е супер.
Прожектирам му по тавана и то скача от пода, на катерушката, на секцията, и от секцията на катерушката по пердето, и на пода. За повече кеф, издавам звуци като го подгоня със светлинката, умира си от кеф да я гони после и прави движения като от паркур 😄

Това с пъпните връви е много яка идея. На хубаво място... Знам ли, за мен е хубаво на планина. Примерно Еменският каньон. Ама нали... Хвърли ги където усещаш ти, че е хубаво!

Ще оживеят, малките и ще са добре гледани котета ❤

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 17:08 от Анонимен

# 620
  • на брега на морето
Не ми се смейте!..... Помолих да им запазят пъпните връви като паднат и съм решила да ги хвърля на някое хубаво място, та да им върви в живота. Знам, знам колко е глупаво. Давайте идеи къде! А уж не бях суеверен човек! 🥳
Закътана полянка с цветя.
Ако не ти е трудно - помоли се на св. архангел Рафаил - той е закрилник и лечител на домашните любимци и на дивите животни. Котката ни Рафаела е кръстена на него.

# 621
Привет още една храна е опасна освен Аплаус суха, по нашите ширини май не съм я мяркала, но...
тук са изброени
https://www.food.gov.uk/news-alerts/alert/fsa-prin-36-2021
ето и статията
https://www.bbc.com/news/business-58090354

# 622
  • Бургас
Уф, ужас.
Тези животни храним ли ги или ги тровим...
Моят голям лакомник ще излезе.
Иска пауч,но си нагъва и гранули.
И понеже му давам лентичките от паучовете(горната част) за игра,си слага само тези от Уискас и Happy cat с пуешко и треска в паничката с гранулите.
И Феликс яде,но си показва ясно какво иска.
Ох,вече не помня колко по-скъпи паучове изпоизхвърлих ...
Сега ще опитвам едни консерви,но не вярвам особено да ги хапва.Ама ще опитвам.
Happy cat е по-добре от Уискас,но този глезан се сърди,ако няколко дни не си получи Ускаса.Мъкне ми лентичката,слага я върху мен...Слага си я в купичката...
Преди,когато имах папагали,свършеха ли просото,започваха да дрънчат с паничката по пръчките.Ако ме нямаше,успяваха да я закрепят повдигната,още с влизането да видя,че е празна ...

# 623
Ей от тази храна моят получи стомашни проблеми с болки и повръщане почти цяла седмица. Взех му я като препоръчана марка за по-качествена уж.
Applaws Dry Cat Food Adult Chicken and Salmon
И аз от Амазон я купих, но беше 2017г

# 624
Привет още една храна е опасна освен Аплаус суха, по нашите ширини май не съм я мяркала, но...
тук са изброени
https://www.food.gov.uk/news-alerts/alert/fsa-prin-36-2021
ето и статията
https://www.bbc.com/news/business-58090354
Здравейте
Какво е инфото за applaws,взехме един пакет от нея(за малки котета ),сега като привърши ще я сменим

# 625
  • Бургас
Ааа,няма да купувам нищо на марката.
Аз едни консерви бях харесала.

# 626
Пробвайте паучове на Тундра. Плъх яде по 4 на ден, супер хищно. Преди беше голям зор с паучовете, а съм й купувала все хубави паучове, но си ядеше сухата на N&D.

# 627
На тундра паучовете са ми много скъпи, но пък съм взимала от консервите - вървят с капаче гумено, което пасва на всички стандартни консерви Simple Smile

# 628
Аз купувам за Майкъл суха храна и консерви на MAC’s. Мисля, че като цена са добре. Паучовете са по скъпи, но от тях му даваме рядко. Като качество са от класа на Тундра.

# 629
  • Бургас
Анимонда Карни хубави ли са?
Не знам глезльото ще яде ли,но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт