Вагинално раждане след секцио

• 43 054
  • 318
  •   1
Отговори
# 150
Хедре, душа, това звучи много... хм Thinking интересно... странно... никъде не прочетох за помощ от таткото Mr. Green
Еми, още веднъж Hug Hug Hug Явно следващия път ще ходя на йога от самото начало Grinning

# 151
Аз разбрах, че проблемът не е бил в секциото, като такова, а в това, че си се чувствала - 
........ Трудно се възстанових, но щетите бяха по-скоро психологически - чувство на провал, неудовлетвореност, разочарование от интервенциите, които спред мен доведоха до едно ненужно секцио...

Т.е била си жертва на чисто психологическото насаждане "каква майка си ти, ако не се понапънеш, ми те оперират. Ми то това не е раждфане ми операция  Crazy"

Разбрах, че тези, които нямат проблеми с психиката, да си раждат секцио Mr. Green

# 152
Т.е била си жертва на чисто психологическото насаждане "каква майка си ти, ако не се понапънеш, ми те оперират. Ми то това не е раждане ми операция  Crazy"

Разбрах, че тези, които нямат проблеми с психиката, да си раждат секцио.

Точно така. За третото мисля да си излекувам психиката и после да си родя с едно нормално секцио, а после няма и да кърмя нито ден, и никой няма да позволя да ми насажда повече чувство за вина за каквото и да било. Mr. Green

# 153
честито бебче!!! следя темата още от началото. искам да те поздравя за куража и упоритостта да постигнеш всичко това! пожелавам ти много хубави моменти с двете ти слънчица!!! Hug Hug Hug

# 154
Честито бебче! Много се радвам!   bouquet
чакам с нетърпение мнение в темата с ваксините!

Т.е била си жертва на чисто психологическото насаждане "каква майка си ти, ако не се понапънеш, ми те оперират. Ми то това не е раждане ми операция  Crazy"

Разбрах, че тези, които нямат проблеми с психиката, да си раждат секцио.

Точно така. За третото мисля да си излекувам психиката и после да си родя с едно нормално секцио, а после няма и да кърмя нито ден, и никой няма да позволя да ми насажда повече чувство за вина за каквото и да било. Mr. Green
Ама разбира се, нормално раждане, кърмене - какво ще се занимаваш с глупости, направо му намирай една бавачка още първия месец и се наслаждавай на "истинските" радости в живота...  smile3527

# 155
Emem, благодарности за хубавия разказ. След като търпеливо изчаках развръзката, искам да те поздравя и тук за куража и смелостта. Още веднъж много радост и щастие на цялото семейство Hug

# 156
Но пък има и друго поучително в твоята история - че ако майката иска да направи нещо по време на раждането или има нагласа, за определен тип раждане е добре да разчита и вярва на себе си и  да не се оставя на 100% в ръцете на лекарите, също информираността е много добро нещо.....

Браво на теб  bouquet

# 157
Но пък има и друго поучително в твоята история - че ако майката иска да направи нещо по време на раждането или има нагласа, за определен тип раждане е добре да разчита и вярва на себе си и  да не се оставя на 100% в ръцете на лекарите, също информираността е много добро нещо.....

Браво на теб  bouquet

Благодаря ти. Аз точно това искам да кажа, останалото е въпрос на избор наистина - за мен естественото раждане беше много важно преживяване и е успех, който ще ме маркира до края на живота ми; но не упреквам никого, който е избрал секцио, особено с показания като твоите.   bouquet

# 158
Поздрави и от мен, Еми!
ЧУдесно си се справила!
Приятно опознаване с новия член в семейството!   bouquet

# 159
emem , изпуснала съм новината Embarassed
Честит ти момък! Много щастие да ти носи!  bouquet
Сякаш вчера пусна темата....Бързо лети времето..

Много се радвам за теб! Grinning
Дано има повече такива раждания!
И повече информиран избор!

# 160
Браво за куража и поздравления за бебето!
И аз много исках до родя нормално след първо секцио, най-вече защото до ден днешен съм убедена, че първото ми секцио беше абсолютна манипулация от страна на доктора и както се оказа в последствие направено абсолютно некадърно, което за малко не коства живота не бебето и моя. Втория път исках да родя нормално, но се оказа, че бебчо е голям и докторката ми препоръча секцио. Добре че се съгласих, защото на операционната маса се оказало че съм с пълна маточна руптура по стария шеф, който не е бил направен както трябва и просто е късмета ми е невероятен, че се е случила точно в него момент и че нямаше никакви последствия за бебето (околоплодния мехур е бил здрав) и не е имало кървене.
Искам да обърна внимание на всички майки родили със секцио да питат лекарите си как са ги шили първия път, защото един некадърен доктор и един некадърно направе шев, може да се превърнат в трагедия независимо дали искате да родите нормално или със секцио, защото руптурата не се усеща и няма никакви признаци. Само за допълнение - второто ми секцио е 4 години след първото, така че вътрешния шев нямаше как да не е бил зараснал ако беше направен както трябва.
В заключение искам да назова името на първия доктор, който много си харесваше външния шев на корема ми - Виж колко хубаво съм те зашил, ммм много добре! - а вътрешния е бил както дойде от бързане - това е д-р Рудницки от клиника "Ескулап", Русе и да изкажа огромната си благодарност на д-р Асенова и д-р Пасков от болница "Лозенец", на които по техни думи са им се подкосили краката, когато са ме отворили и които си свършиха работата си перфектно и професионално и благодарение на тях бебчо спи жив и здрав в съседната стая, а аз мога да напиша това.

# 161
  • София
nialgm, при роптура на матката няма ли кървене?  newsm78 как може толкова кръвоснъбден орган при роптура да не кърви, това си е направо..мистерия. Дай повече инфо.

# 162
И аз това питах - докторката ми каза, че понеже руптурата е била точно по стария шев, там тъканите били слабо кръвоснабдени и затова не е имало кървене. Иначе мистерията е как е станала без никаква родова дейност, защото аз нямах контракции.

# 163
  • София
Ясно...странна работа. Остава сега и за това да се закъхаря, да не взема да получа роптура, без да разбера... newsm78 пфу, да му се невиди.

# 164
Не се шашкай - самите доктори казаха, че такова чудо не са виждали, така че шансовете да ти се случи са малки, освен това ако са те зашили добре, а аз смятам че болшинството акушери са професионалисти, няма какво да се тревожиш. Пък и нали по принцип второто секцио го правят 10-15 дена преди термина, когато бебето не е много голямо, макар че моето беше 3400гр.
Мога само да те посъветвам - ако имаш контракции към финала, дори и нередовни, дори и слаби, да отидеш веднага на преглед или най-малкото да се обадиш на твоя доктор.

Общи условия

Активация на акаунт