Вагинално раждане след секцио

• 43 045
  • 318
  •   1
Отговори
# 195
Ееех, Поли., освен за следващите бременности да си пожелаем още по-прекрасни мигове да изживеем Hug
Жалко, че не планирам такава в обозримо бъдеще...

Емем, за срещата - ако няма нещо извънредно, надявам се да съм там с една бъдеща майка и 2 деца в добро настроение  Wink

# 196
Много благодаря, Поли  Hug

# 197
На останалите като мен, които искат да родят нормално, вижте какви йога занимания за бременни има в нашия квартал:
http://www.natalyoga.net/
На сайта има и доста приятни материалчета за бременността и раждането, много позитивни, и мисля че ще са полезни, дори човек да не тръгне на йога.
За бременни заниманията са в неделя от 16.00 часа - продължават до 18.00
Тази седмица ме няма, но другата неделя, май 18.02 се пада, смятам да съм там. Някой друг ако ще идва да свирка.

# 198
basilisk, това е супер!

И аз искам да направим сайт, в който да има за зачеването, бременността, раждането и отглеждането на дете - ама все такива нещица да са там - естествени, с положителна нагласа. Ето тук запонахме с това.  Искате ли да участвате с мнения, предложения, конкретна работа или каквот там си поискате?

# 199
basilisk, супер е сайтът! Преди време ги бях открила, но после сайтът изчезна. Сега са го разширили и обновили. Дано курсът да ти помогне да осъществиш едно страхотно раждане. Аз бих опитала курсовете за майки с бебета, когато малко се затопли и тръгна със слинга по автобусите.

А в събота на 24ти няма ли да дойдете? Много се надявам да ви видя, както и още много хора в тази тема. Хайде, не се крийте, че трябва да плащам резервацията днес или утре! Клубът е много популярен, откакто го ремонтираха, и трудно се намират места - трябва да се планира от рано.

# 200
Еми, само да се оргинизирате, с малкия сме там!  Hug  Бих могла да се опитам да доведа още една мама с детенце на възрастта на моето и една бъдеща мама (това в случай, че не се събираме достатъчно хора за да направим резервацията).

# 201
Ние с  детенце също можем да дойдем.

# 202
Ето покана за срещата в Календар на събитията. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163863.new#new Моля, разпишете се и там!

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 09:29 от Емем

# 203
И ние ще гледаме да дойдем с Жоро.

# 204
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166904.0

Ако не сте видяли тази тема - заповядайте, изпратете ми на ЛС разказ за своето прекрасно раждане до 5 март и участвайте в конкурса, който стартира на 8 март! В темата имаше доста хубави истории и ще се радвам да ги видят повече хора!

# 205
Здравейте, момичета!

Ето една интересна статия за естественото раждане:
Ключови потребности на раждащата жена

# 206
Мами има ли такива, които са родили нормално след едно секцио? Колко време трябва да мине, за да е безопасно? Практикува ли се това и дали има лекари, които го практикуват ? Мислите ли, че има риск? Благодаря!

# 207
  • по пътеката
ако е по медицински показатели за секцио- тесен таз, някакви аномалии на самата тебе, непроходимоствъзраст  или диоптри- няма отърване  другите пак да са такива! при риск винаги режат,аз съм с тесен таз! отидоха и трите така, но знам ,4е ако е било проблем само положението на бебето или бързо спасяване , може и нормално, минимума е май 2/3 г!много е важно да е въстановена матката и здраво зарастнала,зада не стане руптура!

# 208
marsy, благодаря за мнението! Бях с прееклампсия /високо кръвно/ в 9 месец. Преносих и ми направиха 2 индукции, но нито разкритие, нито контракции! Тогава вече се стигна до секциото! Въобще не ми допада този вид раждане!

# 209
  • по пътеката
аз пък си бях с 4 пръста разкритие още в 6 месец ,но бебето беше усукано с голяма глава за дребния ми таз и айде под ножа! вси4ките три са били усукани, секциото в моя слу4ай е животоспаяващо! ама не ме питай как съм се решила на три операции, на последната щяхме да умрем, моето пък кръвно замина 0/20 от кава-синдром ли? нещо с вената свързано, обдишваха ме, докторът от тунис закъсня и добре, 4е беше бг  анестизиоложката, 4е ина4е леле -мале, но пък станах и тръгнах да бягам и катеря стълби на 46 4ас, това е не4увано , с другите  умирах от болки до 2 седмици след операциите, методът е разли4ен!пази кръвното и гледай вси4ко да е в норми за нормално след няколко години, успех!  bouquet Peace

Общи условия

Активация на акаунт