Вагинално раждане след секцио

• 43 035
  • 318
  •   1
Отговори
# 210
Еми, най-сетне стигнах и аз до разказа ти. Много изчерпателен и ясен. Честито, браво, евала!

Мария, разказът ти наистина ме развълнува дълбоко. Пишеш страхотно, ндей да скромничиш излишно  Laughing

# 211
Мая, чакаме те в отбора  Laughing.

# 212
успех и да споделиш и за другите заинтересувани после
2-3 години се счита нормален срок

Последна редакция: вт, 31 юли 2007, 09:04 от Доня Туфиня

# 213
Мили мами, като в сън съм! Темата много силно ме завладя! Страхотни сте! ЕмЕм поздравления за куража и решителността ти! Благодаря на всички за предоставената информация! Мисля след колко време да планирам втора бременност, която имам желание да завърши с абсолютно нормално раждане! Не бях открила тази тема и съм пуснала идентична! Благодаря на Аpple, че ми я показа!  Вдъхвате много кураж! Дали става да обединим двете теми? Извинете, но съм новак... Отново ви благодаря! Дано интереса към въпроса не спира и вагиналното раждане след секцио да стане нещо напълно нормално и в България!

# 214
lyonka, добре дошла в клуба! Замисляме сайт с разкази за прекрасни раждания, водни раждания, активни раждания... не съм видяла твоята тема, сега ще я потърся, но обединяване правят модераторите. Това, което ние можем да направим, е да пуснем линкове между двете теми. Аз ще го направя, направи го и ти.

# 215
аpple вече е пуснала линк към моята тема, така че няма да се повтарям - само ще кажа, да, напълно е възможно! вагинално след секцио - също и вагинално при тесен таз. и двете ги преживях и съм много щастлива, че втория път не се предадох.

# 216
apple, благодаря ти много, че ме насочи към тази тема?   bouquet Бях погълната от споделеното! И там питах, тъй като съм новак, като са идентични темите как да процедирам? Съжалявам, не бях видяла, че я има? Силно ме интригува активното нормално раждане след секцио, почвам усилено да чета. Чудя се кога ще е добре да планирам втора бременност и да родя нормално! Някак си не се чувствам удовлетворена, защото аз първия път не родих, а ме оперираха! Виждам, че не само аз се чувствам така! А пък е редно и в БГ да започне нормална практика  - вагинално раждане след секцио!   bouquet Дано да сме полезни едни на други!  

# 217
можеш да пускаш ключова дума в търсачката или в googlе - излизат интересни неща. Няма нищо лошо в пускането на сходни теми, това е форум и се чете по различно време от различни хора, различни мнения   Simple Smile А и възможните теми са изчерпани вече, да спрем да пишем ли?  Grinning

# 218
Ето още два линка
Моето есте … , 00:13:52 »

Едно секци … , 23:52:13 »

Ако искаш още подобни теми, казвай. Не само за след секцио.

И това
Мишель Оде … 7;му?

Пожелавам ти успех. Ще се изумиш колко много майки са в твоето положение. И аз съм в кюпа, тоест  ще бъда един ден  Wink

# 219
Пожелавам ти успех. Ще се изумиш колко много майки са в твоето положение. И аз съм в кюпа, тоест  ще бъда един ден  Wink
Мая, много благодаря, впечатлена съм и се надявам тази практика VBAC да се утвърди като нещо абсолютно нормално в БГ. Изключително много уважавам куража на всички съпричастни мами и на тези, който са го изпитали! Благодаря Ви, че сте тук и помагате със страхотна информация. Мая, решила съм да си дам още време и да се запозная с каквото мога по въпроса, ако имаш още инфо, моля дай...  Grinning

# 220
  • с/у ОколоМръсТното
"Бихте ли опитали?"

Категорично, НЕ!  Naughty

# 221
"Бихте ли опитали?"

Категорично, НЕ!  Naughty
И аз! Няма сила, която да ме накара да се напъвам неизвестно колко време, ако всичко може да свърши за 30 минути.
Но пък аз не мисля да имам второ дете, така че май не бях за тази тема, ама айде.

# 222
Тц, категорично против.

Щом е имало първо секцио, значи има показания, че жената не може да ражда нормално, тоест ако имаше нормален естествен подбор щяхме да отечем тези със секциото (не дай си боже да ги нямаше тези операции).

Тоест все повече и повече бебета ще се раждат секцио поради физиологична невъзможност да излязат нормално.

Бъркаме се не природата, но задължително второто ще раждам секцио, живот и здраве да се реша.

# 223
Да, бих опитала.
Първото ми раждане беше вагинално, но ужасно индуцирано (без да има медицински показания за това!), със страшно много ненужни лекарски намеси, които объркаха естествения процес, и мнооогоо продължително и мъчително. Имах огромна кръвозагуба (от която ми трябваше много време, за да се съвзема, въпреки кръвопреливанията, железните добавки и тъпченето с всевъзможни желязосъдържащи храни). Наложи се и кюретаж и за малко да ме изпуснат. Всичко беше много травмиращо и за мен и за дребосъчко (който закърмих седмица след раждането, а мечтаех да го гушна веднага, щом се покаже).
Сега правя планове за второто раждане - активно естествено раждане. Досега четирима гинеколози ми казват, че сигурно ще се наложи второто ми раждане да е секцио, заради многото разкъсвания и изумителните "шев и кройка" (двойна епизиомия и разкъсана шийка на матката - разкъсвания все едно съм раждала слон и некадърно зашиване). Според тях при следващо вагинално раждане разкъсванията ще са много жестоки. Но пък имам приятелка - лекар с три вагинални раждания (и три прекрасни човечета Heart Eyes), според която като се разкъсам, тъкмо ще ме зашият по-кадърно. Склонна съм да се доверя на това мнение. Grinning
За мен е много важно да усетя естественото раждане по начина, по който искам  да се случи - без насилие, без тъпчене с лекарства и включване на системи, без някой авторитарно  да се разпорежда в каква поза да раждам и да ми скача на корема, без да ми се крещи.. Искам да се вслушвам в тялото си и в малкото човече, което нося в себе си и да се отпусна. Искам да родя живот спокойно, с любов и усмивка, а не изплашена и нахоквана.
Не съм бременна, но отдалеч правя планове. Мисля да извикам една роднина вкъщи (тя е лекар в Спешна помощ, но и е израждала доста бебета по стечение на обстоятелствата), за да съм спокойна, че имам лекар наблизо и ...не мога да знам от сега как ще протече събитието и на какъв етап ще отида в болницата, но ми се иска да остана в болницата възможно най-кратко (ако изобщо стигна до там Laughing). Нямам никакъв страх, въпреки кошмара, който съм преживяла. "Безразсъдно храбра", както казва мъжът ми. Него го е  страх да родя нормално. Laughing Именно затова от сега знам, че не искам той да е до мен, а хомеопат, на когото имам доверие (+ роднината ми лекар, за да съм по-спокойна).
Отплеснах се в плановете. Wink
Имам време да разуча в подробности активното раждане и съм сигурна, че когато моментът настъпи, всичко ще се случи прекрасно. Grinning
Успех на всички имащи желание да родят естествено! Пожелавам ви всичко да е толкова хубаво (и дори още по-хубаво), колкото си го представяте!

Последна редакция: чт, 19 юли 2007, 14:46 от Илиана_М

# 224
...
 Мая, решила съм да си дам още време и да се запозная с каквото мога по въпроса, ако имаш още инфо, моля дай...  Grinning
Аз също проучвам почвата и събирам статии и теми по въпроса. Давам ти линкове на всичко от бг-мамма, което съм събрала за сега. Някои линкове се повтарят, но карай. Ти ще си подбереш, каквото ти трябва.

маймунската тема « 08-09-2005, 15:15:17 »

Раждането: Не бутай реката – тя си тече сама « 14-06-2007, 21:33:43 »

Ключови потребности на раждащата жена « 05-03-2007, 16:56:16 »

Естествено Раждане и 21-ви век

Re: Естествено Раждане и 21-ви век - списък с линкове

Активно раждане

Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

За домашното раждане

Кои от вас са използвали немедикаментозни и нетрадиционни техники

Вагинално раждане след секцио (Емем) « 20-10-2006, 07:53:55 »

Re: Вагинално раждане след секцио (Maria.St) « #53 22-10-2006, 15:22:53 »

Моето естествено раждане след секцио « 28-01-2007, 00:13:52 »

Едно секцио, едно вагинално раждане и... още нещо « 04-02-2007, 23:52:13 »

След секцио - нормално раждане? « 13-07-2007, 00:10:41 »

МОЕТО РАЖДАНЕ!  ET  08.12.04 00:29 (дир)

второ, ей ме на колене пред компютъраа   ET (Defender) 18.09.02 09:40 (дир)

VBAC  ET 6.05.06 14:12 (dir)

Другия път искам да родя... « 15-01-2007, 10:40:19 »

Раждане във вода - вече е възможно и в България

Моето раждане във вода

Водното раждането на Данаил. Прекрасно почти;).

"Водното раждане на моето първо бебе" « 03-07-2007, 07:54:59 »

раждане под вода « 01-07-2007, 10:09:47 »

Разкажете за своето прекрасно раждане

Мирена: Re: Разкажете за своето прекрасно раждане

Историята на моето раждане « 10-02-2006, 15:48:46 »

Сайт за ЕБХ « 07-02-2007, 16:52:11 »

За изхождането, закаляването и кърменето на поискване

За изхождането, закаляването и кърменето на поискване - част 2

Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месец … -2007, 17:39:09 »

Памперси за многократна употреба

Как да отгледаме бебето без памперси « четвъртък, 15 септември 2005, 20:35 »

Деца без памперси « 31-08-2006, 12:22:04 »

И може би ще ти е интересно това natalyoga (bg)

Общи условия

Активация на акаунт