Косопад - 20

• 63 339
  • 786
  •   2
Отговори
# 405
Роси16 единственото,което сега ми хрумва е да опиташ  първо със серия за придаване на плътност и обем на косата - Kerstase Densifique , може би малко ще помогне косата по дължините да изглежда малко по-добре, по- уплътнена, но не очаквай чудеса ,разбира се.  Е, серията е хубава като цяло ,така че не пречи да опиташ. Simple Smile Друг вариант е да третираш топлинно косата и да я правиш на някакви вълни ,за да изглежда по-плътна, ноо ти прецени. Аз бих избрала първия вариант.
А топлинното третиране няма ли да я изтъни и накъса още повече?

Попринцип в дългосрочен план - да, затова и казах ,че предпочитам първия вариант. Моята коса се накъса точно от преса всеки деен преди. Ako третирането е само понякога (за някой повод например) и то със добра термозащита и качествена преса е по-добре, но пак..честото ползване не е добре за косата. Казах го само като вариант, в който би изглеждала по-плътна на момента  заради вълните, но като цяло няма да е добре за косата след това. Моята не я третирам вече 7-8 месеца (освен със сешоар на ниска температура, но без него не мога), свиква се ,колкото и да обожавам изправена коса се примирих.  Пробвай със Серията Densifique или друга серия за обем и плътност. Simple Smile

Благодаря Simple Smile,
А дали бих нарушила терапията която ползвам сега/от шампоан и два вида лосиони, които редувам всеки ден/, ако преди измиване на косата си правя маски примерно -мая, или изплакване с корени от коприва след шампоана/от терапията/и веднага докато е още влажна косата да нанеса лосионите?Дали ще се загуби ефекта от лосионите ако прилагам и другите неща?

# 406
От средата на юли започна много сериозно да ми пада косата, а през пролетта така си се радвах на обема на опашката : (
Миналата година по това време бях започнала веднъж седмично да си правя маска със стимуланта за коса на Икаров и тривитаминол. Честно казано до ден днешен не знам дали помогна, със сигурност косата ми не растеше по-бързо от нормалното темпо, с което по принцип си расте.. Но пък май се сгъсти?
Та сега съм решила пак да пробвам, този път ще се наблюдавам по-старателно, за да мога да преценя дали помага.

Този път ще правя маската със стимуланта и рициново масло (купила съм си това на зоя) и след измиване ще пръскам с хининова вода.

По принцип много лесно ми се омазнява скалпа, скоро ще ходя на дерматолог за скинчек и ще попитам да видя дали няма нещо нередно с кожата на главата.

Някой спомена медицински шампоан за хубаво почистване на скалпа, имате ли препоръки?

Ще следвам темата и ще докладвам как върви при мен положението.

# 407
  • София
Роси1608 ,  не мисля.че  ще повлияят зле на терапията тези маски, дори би трябвало да е по-добре. Можеш да пробваш преди измиване и маслени маски в корените- например масло от репей (което е базово масло)  се смесва със няколко капки етерично масло от розмарин/лавандула  и/или чаено дърво и се държат в корените за час или няколко,после си отмиваш стандартно. Не забравяй да хидратираш и дължините, понеже шампоаните за косопад са по-изсушаващи попринцип., та затова е хубаво да се включват и  професионални маски,балсами, кремообразни финиши, олио...
Portokali за хубаво почистване на скалпа може да се  ползва  Дълбоко почистващ шампоан.( моя е на label.m още не съм го пробвала обаче). Mediceuticals Bioclenz също е добър вариант- хем добре измива,хем си е за косопад. Но  и той леко изсушава. Омазняването на скапла може да се дължи на много неща, понякога е и хормонално. Но съм забелязала поне при мен,че колкото повече и често си мия косата (с добре измиващи шампоани) толкова повече се омазняваше ,та не трябва и да се прекалява.A пък иначе като реша да сложа рициново в корените и едва го отмивам после, все си остава мазно Smile

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 14:39 от LoLo30

# 408
LoLo30, благодаря! Ще се разходя пак до аптеката, след като мина през дерматолога.

Аз с маската със стимуланта и рициновото масло гледам да стоя по една нощ и едно нормално измиване не премахва всичко напълно и корените не са напълно измити, но не ми пречи вече честно казано. Даже я
'чувствам подхранена точно в този ден, макар на форма и вид да не е това, което харесвам. Грижа>суета поне за ден Grinning
Аз също имам този проблем с честото миене на косата, но вече съм се примирила и се съобразявам и не я мия толкова, защото няма смисъл и само става по-зле.

Сега пак съм home office и даже може да се пробвам да я мия само с хума известно време, да видим какво ще стане.

# 409
Здравейте!
Тези изследвания си назначих сама.
Според вас има ли нещо притеснително?

Пролактин - 21.06 ng/ml     реф.ст. 5.18 - 26.53   

DHEA-SO4 - 245.10ug/dl  реф.ст. 95.80 - 511.70

Тестостерон 2.40 mmol/l реф.ст. 0.35 - 2.62
-------
LH  и FSH  и TSH + антитела са в норма, тях ми изследва ендокринолог.

Въпроса ми е дали може да е андрогенна алопеция при тези стойности на хормоните?

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 09:42 от Анонимен

# 410
Дай и ТСХ колко е

# 411
Привет, момичета !
Отдавна не се съм писала и само четях,защото 6-7 месеца бях овладяла косопада, но занемарих грижите и есенния косопад ме връхлетя с пълна сила и предвид, че косата ми е слабо място, положението не е никак добре.
Струва ми се, че знам причината. Преди години ми поставиха една диагноза, която освен много стрес, който ми донесе, преобърна храненето ми на 180 градуса. И в продължение на почти година спазвах абсурдна диета, която съответно доведе до рязка загуба на тегло, липси на основни в-ва и хормонален дисбаланс.
Тсх в момента варира между 2.2 -2.7, а прогестеронът ми е изключително нисък, имам и дефицит на вит Д и гранични стойности на феритин.
След като вчера изпадаха косми колкото за една перука си казах, че се вземам сериозно в ръце и изготвих програма какво ще правя. Реших да я напиша тук, тъй като вие може да добавите нещо или пък някой да види нещо, което не е изпробвал до сега. Ще се опитам после и да дам обратна връзка кое е дало ефект при мен.
1. Индивидуално за мен ще опитам да кача килограми и да се храня по- разнообразно и пълноценно.
2. В момента приемам само Приорин и аха водарсли. Пуснах изследвания за витамини и минерали, за да преценя как да си дозирам добавките - цинк, магнезий, вит А,Е, Д,К, б -група и омега 6-3-9 и др.
3. Започнах режима със семена, за да видя дали при мен ще даде отражение върху хормоните и менструацията. ( вярвам, че ако има положителен ефект ще видя такъв и върху косата си) Планирам и приема на алое вера, колаген и протеин ( растителен )
4. Ще подновя практикуването на йога, медитация,спорт и посещенията при терапевт. Психическото спокойствие и справянето с ежедневния стрес ми е цел номер 1.
5. Подновявам и преуошите и маските за коса. Като за начало ще изхабя това което имам - етерични и базови масла и еластисайзер. После съм набелязала няколко продукта, с които да продължа.
6. Тъкмо започнах серума на епруваж против косопад, но щом свърши ще си взема лосионите на Медисютикълс. За мен те са номер 1. Ползвам шампоаните им от 8-9 месеца и за мен по-добри няма. Справят се безупречно с маслените маски.
7. Масажи 1-2 пъти на ден + Дарсонвал по веднъж.
8. Взех си калъфки и шапчица от сатен и ми е интересно ще има ли ефект. Ще се старая да не тормозя излишно косата. Единствено няма да се откажа от сешоар и четка 1-2 седмично.

Ще се радвам, ако се сещате какво още мога да добавя 😊

# 412
Съжалявам, че се намесвам с въпрос. Аз на 28ми септември си запазих час за дерматолог и поради тази причина днес издирвах изследванията, които са ми пускани преди години, когато се опитвах да открия причината за косопада (полови хормони, щитовидни хормони, пкк, и др.) Забелязах, че не са ми пускали някои от хормоните, които се назначават, за да се установи дали косопада е андрогенен (тогава дерматологът ми е определил диагноза алопеция - неуточнена). Това ще го споделя и на предстоящия преглед,но въпроса ми е нямаше ли ако е такъв тип вече да съм останала без коса или поне с много видимо оредяване? Все пак говорим за системно падане от над 7-8 години, или не е задължително? А и при мен не се наблюдава липса на растеж. Вече не знам какво да мисля, та затова и идвам с този може би глупав въпрос, но..

# 413
Pinki,
 Супер план си направила, няма да се уморя да повтарям,че за мен комплексната грижа е най -ефикасно средство за борбата за здрава и красива коса.
Алое вера гел или натурален го препоръчват за втриване по линията на бретона и слепоочията, където е бебешката косичка и новите растежи, който се налага да се обгрижват допълнително за да се стимулира растежа им.
Към етеричните масла специално внимание обърни на розмарина ефикасно натурално лечение, разтворено в базово, към еластисайзъра и дори към шампоан.
Аз съм си наумила да свърша Нуминокс на Медисютикъл и да продължа с Епруваж/ така и така съм се заредила да пробвам и това/ От Сериоксил бях доволна,но след това започнах Медисютикъл и ефекта от серията е по бърз и осезаем. Дано и Епруваж да е ефикасен.
Успех и споделяй положителни резултати.🤗

# 414
Съжалявам, че се намесвам с въпрос. Аз на 28ми септември си запазих час за дерматолог и поради тази причина днес издирвах изследванията, които са ми пускани преди години, когато се опитвах да открия причината за косопада (полови хормони, щитовидни хормони, пкк, и др.) Забелязах, че не са ми пускали някои от хормоните, които се назначават, за да се установи дали косопада е андрогенен (тогава дерматологът ми е определил диагноза алопеция - неуточнена). Това ще го споделя и на предстоящия преглед,но въпроса ми е нямаше ли ако е такъв тип вече да съм останала без коса или поне с много видимо оредяване? Все пак говорим за системно падане от над 7-8 години, или не е задължително? А и при мен не се наблюдава липса на растеж. Вече не знам какво да мисля, та затова и идвам с този може би глупав въпрос, но..
Няма глупави въпроси тук, то, ако имаше лекар да ни отговори...
За андрогенната алопцея е характерно постепенно, но необратимо разреждане на косата. Растежите не спират изведнъж. Обърни внимание на новопоникналите косми - по-слаби и тънки ли са, падат ли, преди да достигнат нормална дължина? Това е признак, че фоликулите са със затихваща дейност. Ако просто ти пада коса, но продължава да расте нормален, здрав косъм, едва ли е андрогенна. Може да е хроничен по много причини.

# 415
Определено падат, преди да достигнат нормална дължина, това е и проблемът всъщност - косата расте и е видимо по-плътна в основата, отколкото по дължините. Новопоникналите косми просто не израстват достатъчно, за да ги уплътнят. Не мога да определя обаче дали са по-тънки, тъй като косата ми винаги е била с тънък косъм. В интерес на истината ужасно се притесних, че при мен ще излезе точно такъв случая..

# 416
Pinki и аз съм отново в отбора. При не паузата с овладяване на косопада бе около 8 месеца, след 5 месечен курс с Приорин и това което установих, че единствено сякаш помогна Низорал използван около 3 пъти за по 2-3 седмици в този период. Но от началото на август отново започна. През юли усетих леко засилване, но нищо драматично, отдадох го на жегите, изпотяване на косата и т.н , но от август отново сърбеж, бързо омазнявате, лека болка в корените при докосване. Та се чудя какво направя ? През спокойния период косата ми сякаш се уплътни и падащите косъмчета не бяха тънки като преди, а нормални, косата ми беше станала по-обемна, не се омарняваше бързо и въобще радвах й се, реших че съм решила проблема…., но уви … И аз се страхувам че при мен си е началото на андрогенни я косопад , надява се че няма толкова бързо да се развие . А и другото което забравих да спомена, беше Алпикор f , за ситуациите на особено раздразнение . Бих започнала пак витамини, но се притеснявам вече че последния път качих килограми

# 417
И при мен май всичко започна така.Сега скалпът е спокоен, рядко имам болезненост в основата на косъма.Има растежи, но може ни едно 30% от падналите дневно косми са къси, което значи, че са със скъсена фаза.
Продължавам с продуктите на Меди, да видим.
Все още след масаж на скалпа си пада доста коса.При къпане не толкова, колкото преди.

# 418
Определено падат, преди да достигнат нормална дължина, това е и проблемът всъщност - косата расте и е видимо по-плътна в основата, отколкото по дължините. Новопоникналите косми просто не израстват достатъчно, за да ги уплътнят. Не мога да определя обаче дали са по-тънки, тъй като косата ми винаги е била с тънък косъм. В интерес на истината ужасно се притесних, че при мен ще излезе точно такъв случая..
Не мога да кажа, тъй като не съм дерматолог (то и те не могат), но си мисля, че ако за 7-8 години падане, косата ти не се е разредила видимо, то вероятно не е андрогенен. Лошото е, че това е процес, протича с различни темпове при различните хора и много трудно се диагностицира. Аз, например, съм убедена, че моят е именно андрогенен. Докато години търся решение и се лутам, косата ми оредя драстично и вече ми прозира скалпа...Т.е. положението бавно, но сигурно става все по-лошо...

# 419
Благодаря за включването Lorinda!
Радвам се, че писах тук защото си знаех, че пропускам нещо. Много хубави неща съм чела за гела от Алое и със сигурност ще го добавя.
От етеричните масла точно върху Розмарин съм се съсредоточила, мисля да използвам и безсмъртниче, лавандула и черен пипер май беше.
Моите първи впечатления ат Епруваж са смесени. Не ми харесва, че е под формата на серум, пипетата не ми е никак удобно и трудно разпределям еднакво количество. Ползвам от 4 дни и изобщо не отежнява или омазнява косата. Попива бързо и не дразни скалпа ( въпреки, че моя не е проблемен ) За ефект още е твърде рано да говоря.
Нуминокс и Целаген са ми фаворити до този момент.
Сериоксил съм ползвала доста отдавна и нямам много спомени, бих му дала шанс отново.
За съжаление нещо не се разбрахме с ампулите и лосионите на Напура. Не видях ефект от тях, но понеже масово всички са доволни, ще им дам втори шанс.
Много харесвам  също Керастаз аминексил и Денсифик, но може би когато косопадът вече е овладян и се боря с щетите, които е нанесъл.

Общи условия

Активация на акаунт