Косопад - 20

• 63 318
  • 786
  •   1
Отговори
# 390
Преди колко време изкарахте Ковид и имахте ли косопад преди това? Т.е. след Ковид ли се появи или е от доста повече време?
Иначе - няма възраст за андрогенната алопеция. В кой град сте и, ако сте от София, при кои специалисти сте била?
Имам косопад от октомври след месец изкарах ковид и след него косопада се засили.
Не съм от София.

# 391
Здравейте , търся  добър трихолог в Пловдив или около Пловдив , а може и за София , защото не мога да намеря никъде  в нета мнение за такъв лекар и не знам въобще в Плв дали има , бях решила да не ходя вече на лекари , но само на такъв лекар не съм била и се надявам той да разбере причината за косопад и какъв косопад имам .  Чакам мнения и препоръки за добър лекар .
БЛАГОДАРЯ

# 392
Могат ли личните лекари да изписват изследвания като dhea s, пролактин и тестостерон?

# 393
Не, хормони само след ендокринолог/гинеколог. Личната може само да ти даде направление за тези лекари. От изброените, Дхеас не минава през здравна каса.

# 394
  • София
Значи ако искам да направя изследвания на полови хормони на 3ти ден от МЦ задължително трябва преди това да съм минала при еднокринолог или гинеколог така ли? А не мога ли директно но да отида в някоя лаборатория и да си платя да ми ги изследват, без направления и такива неща. И след  това направо с резултати да отида при еднокринолог, така ми се искаше. Възможно ли е?

# 395
Можеш, разбира се. Много от изследванията сама си ги назначих.

# 396
Да, аз нямах това предвид. Исках да кажа, че така могат да минат през здравната каса. Не знам защо реших, че това се пита. Иначе може да се изследват когато и където си поискаш, ако не възнемеряваш да използваш ЗК.

# 397
Онзи ден си направих доста обстойни кръвни изследвания - щитовидна жлеза, полови хормони, ПКК, витамини и минерали и всичко ми е в норма. Даже лекарката като ми погледна изследванията се озадачи, защото очакваше, че ще открием какъв е проблема. Мисля след 2 седмици да повторя още 1 път изследванията за всеки случай 😫
Единственото, което ми хрумва, че може косопадът ми да се е отключил при продължителен стрес (но в днешни дни кой няма такъв 🙄)
Другото, което ми хрумва и се чудя дали може да е това причината - когато забелязах, че имам проблем с косата, започнах много често да си правя плитка и кок. Само и само да не психясвам по цял ден на работа.
Възможно ли е, това да е засилило още повече косопада ми?
Била съм на рибена кост и на висока плитка на тила от миене до следващо миене някой път.
Просто вече не знам какво да мисля.

# 398
Опъвснето на косата предизвиква падане във фронталната област.

# 399
... Което хич не е за подценяване, без да се усетиш фоликулите ти може да си заминат и да е необратимо възстановяването. Особено често срещано при жени с натурална коса вследствие от носенето на плитки. Линията на косата се мести все по- назад и при някои отива чак в средата на главата.

# 400
Щом са ги изписали, значи е имало преглед. Може ли да разкажеш повече за самия преглед? Може да бъде от полза за някои от нас, или да породи интересни дискусии.

Да, направиха ми трихологичн преглед, с образна диагностика и се вижда че имам телогенен косопад.
Назначиха ми много изследвания, които трябва да направя и след месец пак да отида с тях. А през това време ми изписаха козметика-шампоан, лосиони 2 вида, които трябва да се прилагат локално по схема.
Козметиката е при тях-те са вносители до колкото разбрах. Доста е скъпа според мен, но предполагам, че такъв тип козметика е по принцип скъпа. Ами това е ...Надявам се да има резултат от всичко защото аз съм по принцип с много тънка и редичка коса, а сега от както започна да пада съвсем. Дали има изобщо вариант да се възстанови косата?...незнам..
  А причината за този косопад, както и това да бъде спрян, след като са ми готови изследванията ли ще се разбере?

Роси 1608,
Според мен най-добре след като направиш изследванията да вземеш и второ лекарско мнение,различно от лекарите в клиниката/ след като има толкова негативни коментари, явно има нещо, което не е това за което се представя- те твърдят,че са специализирани в лечението на косопад,но излекуваните и доволни пациенти не са много/.
Използвай взетите от тях продукти,но срокът 1 месец не е особено голям за да видиш резултат. Но поне ще си наясно как ти се отразяват, дали имаш раздразнение на скалпа, дали утежняват,омазняват и т.н.
Евентуално след разчитане на резултатите и среща с личен лекар и срещата в клиниката ще решиш дали и как да продължиш.
В групата има много момичета, който могат да помогнат с резултатите и разчитането им.
Относно цената на лечението, да скъпо е защото е продължително и освен специализираните продукти за коса, допълнително се натрупва и от цената на витамините,минеталите и всички добавки.
По важно е обаче колко е ефикасно лечението. Това,че ще платиш много в никакъв случай не означава че ще е ефикасно, това е най неприятното.
Дано не се окаже,че си загубила, време, средства и надежди.
Четенето по темата много помага, има момичета с огромен опит и много познания, можеш да получиш помощ и насока.
Най -трудното е,че всичко е доста индивидуално и работеща схема за всички е почти невъзможно да се намери, но общо взето е:

* Изследвания за да се видят дефицити и да се търсят оптимални нива.

* Витамини, минерали, желязо и хранителни добавки, съобразно нуждите.

* Медицински шампоани балсами и маски, Дълбоко почистващ шампоан от време на време за да почисти натрупванията.

* Серуми и енергизиращи гелове
/ Медисютикъл, Епруваж, Давинес/

* Ежедневни масажи

* Грижа за скалпа и дължините/ етерично масло от розмарин, преуош, еластисайзър на Филип Кингсли с допълнително количество към него на масла- рициново и д-р./

Това е в общи линии,разбира се, колкото по вече и колкото по дълго време ефекта е по добър.
Много е важно каква е причината за косопада и дали се работи за отстраняването и/ дали са дефицити,стрес, хормони и т.н./
Възможно е да се обърне процеса,но изисква упорита и комплексна работа за дълго време, резултатите не са гарантирани, но са възможни.
  Благодаря за изчерпателната информация, със сигурност ще имам нужда от вашия опит и насоки с които можете да помогнете.
 Притеснява ме факта, че дори да се справим с косопада, косата остава толковя рядка, тънка и по дължините.Тях с какво можем да третираме за да изглеждат по плътни?

# 401
  • София
Роси16 единственото,което сега ми хрумва е да опиташ  първо със серия за придаване на плътност и обем на косата - Kerstase Densifique , може би малко ще помогне косата по дължините да изглежда малко по-добре, по- уплътнена, но не очаквай чудеса ,разбира се.  Е, серията е хубава като цяло ,така че не пречи да опиташ. Simple Smile Друг вариант е да третираш топлинно косата и да я правиш на някакви вълни ,за да изглежда по-плътна, ноо ти прецени. Аз бих избрала първия вариант.

# 402
Роси16 единственото,което сега ми хрумва е да опиташ  първо със серия за придаване на плътност и обем на косата - Kerstase Densifique , може би малко ще помогне косата по дължините да изглежда малко по-добре, по- уплътнена, но не очаквай чудеса ,разбира се.  Е, серията е хубава като цяло ,така че не пречи да опиташ. Simple Smile Друг вариант е да третираш топлинно косата и да я правиш на някакви вълни ,за да изглежда по-плътна, ноо ти прецени. Аз бих избрала първия вариант.
А топлинното третиране няма ли да я изтъни и накъса още повече?

# 403
  • София
Роси16 единственото,което сега ми хрумва е да опиташ  първо със серия за придаване на плътност и обем на косата - Kerstase Densifique , може би малко ще помогне косата по дължините да изглежда малко по-добре, по- уплътнена, но не очаквай чудеса ,разбира се.  Е, серията е хубава като цяло ,така че не пречи да опиташ. Simple Smile Друг вариант е да третираш топлинно косата и да я правиш на някакви вълни ,за да изглежда по-плътна, ноо ти прецени. Аз бих избрала първия вариант.
А топлинното третиране няма ли да я изтъни и накъса още повече?

Попринцип в дългосрочен план - да, затова и казах ,че предпочитам първия вариант. Моята коса се накъса точно от преса всеки деен преди. Ako третирането е само понякога (за някой повод например) и то със добра термозащита и качествена преса е по-добре, но пак..честото ползване не е добре за косата. Казах го само като вариант, в който би изглеждала по-плътна на момента  заради вълните, но като цяло няма да е добре за косата след това. Моята не я третирам вече 7-8 месеца (освен със сешоар на ниска температура, но без него не мога), свиква се ,колкото и да обожавам изправена коса се примирих.  Пробвай със Серията Densifique или друга серия за обем и плътност. Simple Smile

# 404
Има и разни финиши за обем и плътност.Но не мога да дам мнение за вреда ,  ито за конкретен продукт.

Общи условия

Активация на акаунт