На море в България 2021 г.! - 4

• 53 327
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Да кажа и аз. В Равда сме за 3 нощувки. Няма такъв ад. Ако не бяха наши приятели тук, при които дойдохме, никога не бих си го причинила. По друго време може и да има някакъв чар и да е приятно, но не и сега. Тясна плажна ивица, хората са гъз връз гъз. Платена, свободна зона, всичко е претъпкано. Има прекалено много роми, от които в интерес на истината нищо неприемливо не съм видяла, но отбелязвам просто.
Водата е топла, но ужасно мръсна. Освен обичайните водорасли за месеца, поради купищата хора водата е мътна, а и плуват боклуци. В пясъка е пълно с фасове. Абе мизерия..
На обяд ядохме в едно заведение за готвено на самообслужване. Опашката стига до входа на заведението, а храната не е добра. 5,50лв. боб с наденица, 6лв. мусака.
Иначе вечерта хапнахме в една пицария на главната, като там беше вкусно и не скъпо. 6 човека оставихме по-малко от 100лв. но дори не успяхме да си изядем храната.
Като цяло не е моят тип почивка. Юни месец бяхме на Дюни. Разбира се, едното няма никакъв допирна точка с другото, но сумарно ще оставим сигурно повече пари от това, което платихме там, само дето тук сме в мизерия.
Поне къщата за гости е много приятна и чиста, близо до плажовете.
Общо взето не е моят тип почивка, нито моето място.  Не бих дошла отново.
Миналото лято в началото на август бях на Златна рибка и Градина и въпреки, че пак имаше много хора, е доста по-приятно.
Никога повече не бих дошла по това време на море. От няколко години си ходим юни и септември, като съчетаваме Гърция/Турция и после нашето море, ама тази година съм много разочарована.
Чудя се как ли е плажа на Слънчев бряг? Някой, който е там дали може да сподели? Знам, че пак ще има хора, но поне там ивицата е широка и все си мисля, че ще има 1-2 метра между хората.

# 586
  • Beyond the stars
Края на юли в района на базата на Министерски съвет беше доста спокойно и в платена, и в свободна зона.
Със сигурност ивицата на Слънчев бряг е доста по-дълга, широка и надали ще е същото усещане като в Равда, дори с повече хора.

# 587
Плажа на Слънчев бряг всяка вечер се почиства с машини и е много чист.Отстоянието между чадърите е голямо.Почивахме в х-л Мелия , зад х-л Нептун и останахме с чудесни впечатления.Страхотна храна, чистота,обслужване и местоположение.

# 588
  • в сърцата на децата <3
water_nymph, и ние сме в Равда, но не ходим на равденския плаж. Ако сте с кола Южния на Несебър е много по-добре. Ние спираме на паркинга в дюните и по плажната ивица надолу към нудистката зона. Между последните 3 спасителни поста е доста празно, тъпканицата е около заведенията и в платената зона. Роми има, но не съм забелязала да има проблеми с тях - всеки си гледа почивката и рахата, не са шумни (това е нещо, което на мен би ми пречило - мразя музика на плажа).  Иначе самата Равда е много пълна, повече по това време и аз не бих дошла. Сега търпим само заради децата, защото много се радват на плажа и морето. Заведението на самообслужване, което визираш, Братя Сърбови ли е? Хубава е храната като за цената си, но спрямо юли имат увеличение. Голям минус е липсата на маси там, особено в момента да ти висят на главата чакайки те да приключиш, че да седнат на масата ти... Започнахме да взимаме за вкъщи, ние сме в къща за гости с лятна кухня и маси, на които може да се храним. Но пък салатата, примерно, не е овкусена и ако не се сетиш там да сложиш подправки - няма изяждане. Коя е пицарията? Бихме я пробвали, децата обичат пици.

# 589
  • Пловдив
На плаж Силистар има ли платени чадъри+шезлонги и заведение за хапване?

В Ахтопол имате ли препоръка за заведение, без пицарии.

# 590
  • BG
Как е времето по морето, че у наше село рязко доста захладня. Надявам се след 20-ти да понамалее наплива.

# 591
  • Пловдив
Жега е на морето, има хора, морето е спокойно.

# 592
  • В.Търново
За мен не е жега на морето. Вдеки си има усещания. За мен 30 градуса не е жега. Морето е топло, но мслко мътно. Оказа се, че на северния плаж Приморско водата е по-чиста от на южния. А, иначе на южния е по-топла. Тука ковид няма. Болни хора не видях.

# 593
  • BG
Русалка, вие не сте ли в Несебър/Слънчев бряг? Има ли още проблемът с намиране на шезлонги и чадър на платена зона?

# 594
Русалка, напълно правилно е да НЕ виждаш болни хора по плажа и в града.

# 595
Момичета, събирам мнения за второ море през септември. Искаме да си откраднем още малко от лятото, но за съжаление няма да можем да го направим преди средата или края на септември. Мислите ли, че тогава времето е удачно за плажуване? Правили ли сте го?

# 596
Момичета, събирам мнения за второ море през септември. Искаме да си откраднем още малко от лятото, но за съжаление няма да можем да го направим преди средата или края на септември. Мислите ли, че тогава времето е удачно за плажуване? Правили ли сте го?
Ние миналата година бяхме от 12 до 20 септември в Поморие и си беше добре ,нямаше и много хора - синоптиците казват че септември тази година  поне за сега се очертава горещ така че може да имате късмет ,а и ще е по спокойно откъм туристи - ние заминаваме вдругиден поради липса на свободни дати за септември в студиото където отсядаме и не ми се мисли каква лудница ще е

# 597
  • В.Търново
Русалка, вие не сте ли в Несебър/Слънчев бряг? Има ли още проблемът с намиране на шезлонги и чадър на платена зона?
Приморско.

Миналия септември беше топъл.

Именно, ако имаше много болни нямаше да е така пълно с народ, все някой щеше да се види кашлящ. Но не е гаранция, че като кашля и има температура, че е ковид. Има си и други вируси.

# 598
На плаж Силистар има ли платени чадъри+шезлонги и заведение за хапване?

В Ахтопол имате ли препоръка за заведение, без пицарии.
Ние посетихме две - Четирите капитана /мисля, че така се казваше/ и Свети Георги. И двете предлагат невероятни гледки, но второто ми се видя по - комерсиално. Храната не беше кой знае какво, но беше препълнено. Видях, че и на центъра има доста заведения, но морската гледка е друго нещо Simple Smile

# 599
Здравейте!
Някой с пресни впечатления от Шабла. По ред причини не резервираме предварително и тази година резервацията в последния момент се оказа невърможна, с голяма мъка успяхме да си резервираме 4 нощувки в Шабла. Отдавна искахме да посетим този район и се надявам да не останем разочаровани. Обикновено плажуваме на юг. Какво си заслужава да се види там, както и препоръки за заведения ще ми бъдат от полза.

Общи условия

Активация на акаунт