На море в България 2021 г.! - 4

• 53 815
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Beyond the stars
Дискриминация е, горните сравнения са неуместни. Има разлика между достъпни за клиенти и служебни помещения, задължителни и доброволни ваксини. Това е същото като да си направим хотел само за хора със сини очи.

Има хотели само за хора над 18. Дискриминация ли е ?
Още повече, че в такава хипотеза, аналогична на вече въведените в чужбина, има алтернатива - ваксина или тест .

# 451
Дискриминация е, горните сравнения са неуместни. Има разлика между достъпни за клиенти и служебни помещения, задължителни и доброволни ваксини. Това е същото като да си направим хотел само за хора със сини очи.

Още повече, че в такава хипотеза, аналогична на вече въведените в чужбина, има алтернатива - ваксина или тест .
И логиката на това действие е? Че /не/ваксинираните могат да се заразят помежду си? Че неваксинираните могат заразят ваксинираните или обратно? Защото същите тези хора не ползват обществен транспорт, не висят пред лекарски кабинети, не се събират по домовете си на гости? Статистиката колко заразени в заведение сочи, че има? Писна ми вече от безсмислици.

# 452
  • Beyond the stars

И логиката на това действие е? Че /не/ваксинираните могат да се заразят помежду си? Че неваксинираните могат заразят ваксинираните или обратно? Защото същите тези хора не ползват обществен транспорт, не висят пред лекарски кабинети, не се събират по домовете си на гости? Статистиката колко заразени в заведение сочи, че има? Писна ми вече от безсмислици.

Споделих приложението на мерките, там където са факт. Не мисля да защитавам логиката или липсата на такава. Иначе имаше хубава разработена скала за най-рисковите места за заразяване.

Педлагам да спрем офф топика, защото нямам смисъл. Тъй или иначе, разсъждаваме върху някакви евентуални хипотези, които я се случат, я не.

# 453
  • Сливен
Да ви питам- в момента на Приморско и Китен, "пренаселено" ли е ,както на Поморие?

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 13:03 от сикрет

# 454
  • В.Търново
Тази вечер по новините съобщиха, че ако така се вдигат бройките до 10 дена ще има ограничения, най-вече по Черноморието!!!
Отделно искат по фитниси, заведения, обществени места/мисля и тях казаха/, да работят само ваксинирани и да влизат само ваксинирани, за да няма локдаун или някакви ограничения. Което си е дискриминация.
Нашата почивка е от 14 август и до тогава има 10 дена и не знам какво ще решат до тогава, възможно ли е да ни се провали почивката?

Дискриминация със сигурност не е . Както не е дискриминация, че някои места са за +18 годишни, или само за служители с пропуск и т.н. Изискването за задължителни ваксини за децата за посещение на детско заведение също не е дискриминация. Навсякъде където е въведено мисля, че има вариант, в който с отрицателен тест да можеш да използваш съответната услуга.

Тъй или иначе не мисля, че нещо ще се случи в такава кардинална насока до края на август.
А, който не иска и да се тества, какво става??

# 455
  • Beyond the stars
Тази вечер по новините съобщиха, че ако така се вдигат бройките до 10 дена ще има ограничения, най-вече по Черноморието!!!
Отделно искат по фитниси, заведения, обществени места/мисля и тях казаха/, да работят само ваксинирани и да влизат само ваксинирани, за да няма локдаун или някакви ограничения. Което си е дискриминация.
Нашата почивка е от 14 август и до тогава има 10 дена и не знам какво ще решат до тогава, възможно ли е да ни се провали почивката?

Дискриминация със сигурност не е . Както не е дискриминация, че някои места са за +18 годишни, или само за служители с пропуск и т.н. Изискването за задължителни ваксини за децата за посещение на детско заведение също не е дискриминация. Навсякъде където е въведено мисля, че има вариант, в който с отрицателен тест да можеш да използваш съответната услуга.

Тъй или иначе не мисля, че нещо ще се случи в такава кардинална насока до края на август.
А, който не иска и да се тества, какво става??

Не посещава местата, за които това е изискване. Както в момента - не искаш да се тестваш, не ходиш в чужбина.

# 456
Вашият пример не е дискриминация, защото хотели бол. Ако не може в едн, в останалите 1000 ще може. Но ако всички хотели бяха 18+ тогава щеше да е дискриминация спрямо непълнолетните.

# 457
На доста други места вече за съжаление е и по-зле. Преди месец бях на море в Хърватска- влизаше се с тест/ваксина и след това нямаше драма. Тази седмица обаче искат тест, актуален 48 часа за посещение на заведения, бийч барове, в общи линии навсякъде освен свободен плаж- тоест и по време на отпуска се тестваш на 2-3 дни, освен ако нямаш green pass. В Италия също става така след седмица (информация за Лацио специално), в Англия е така от известно време, но мерките се затягат. За съжаление и България ще я стигне и няма да е само в няколко хотела, а всички.
Та аз лично ако стане така ще си откажа резервацията за Българско море. Привличаше ме точно идеята за някаква последна, по-достъпна от далечни дестинации свобода в края на лятото...

# 458
И аз мисля, че ни предстоят мерни дни. Ако ограничението е само за хотели и барове- супер. От отдавна се заглеждам по кемперите. Ще обитаваме горите и на прибежки ще ходим до плажа, сакън да не ни види някой ваксиниран и да ни издаде 😂

Сега сериозно: този сезон това няма да го бъде.

# 459
В Англия няма "мерки". Борис се канеше да задължи студентите да се ваксинират,но се отказа. Англия както винаги през последните няколко века е западната напълно свободна страна.

# 460
  • Beyond the stars
Вашият пример не е дискриминация, защото хотели бол. Ако не може в едн, в останалите 1000 ще може. Но ако всички хотели бяха 18+ тогава щеше да е дискриминация спрямо непълнолетните.

Моят пример беше в контекста на хотел само за хора със сини очи.

# 461
Цитат на: Вълшебство link=topic=1354590.msg43269640#msg432[url
[/url]69640 date=1628241300]

Може да се окаже, че е дискриминация, а може и да не е, не съм ги проучвала. И чужбинските малоумия са си малоумия. Последна грижа ми е, че не ме пускат без експериментална ваксина в САЩ, но е дискриминация да ограничават правото ми да пребивавам в курорти и други населени места, без такава.

# 462
  • Beyond the stars
Цитат на: Вълшебство link=topic=1354590.msg43269640#msg432[url
[/url]69640 date=1628241300]

Може да се окаже, че е дискриминация, а може и да не е, не съм ги проучвала. И чужбинските малоумия са си малоумия. Последна грижа ми е, че не ме пускат без експериментална ваксина в САЩ, но е дискриминация да ограничават правото ми да пребивавам в курорти и други населени места, без такава.

Спирам по офф топик-а аз. Идеята ми беше, че при алтернативно прилагане на опция за неваксинирани - тест, не може да се говори за дискриминация.

И да се върнем към темата - утре, живот и здраве, пътуваме за Обзор. Надявам се, че все пак плажът е достатъчно голям и няма да е твърде пренаселено, пък каквото-такова. Flowers Palm Tree

# 463
Ти го започна и беше редно ти да го спреш. В моя хотел за хора със сини очи ще има опция за цветни лещи за хората с различен цвят очи.
Дано малоумните мерки ни подминат. Да видим и ние нещо добро от статуса си на периферия.

# 464
  • Сф
Както дойде с мерките. По време на епидемия и война не знам за какви права става въпрос. То ако пламнем пак , едва ли на повечето ще им е до почивка.

Общи условия

Активация на акаунт