1 АЕГ - тема 4

• 80 291
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
имаше страхотен празник миналата седмица - 65 г от създаването. представиха се толкова много извънкласни занимания. това според мен е най-големият плюс на Първа АГ. както казаха - щипката магия, която го оставя училището да не е една просто добра гимназия.

Една майка преди няколко дни на лични ме пита за избор между 73 СУ и 1 АЕГ с акцент върху клубове по интереси и извънкласни занимания. По отношение на езиците няма как да се прави сравнение, но по цитирания параграф смело й казах, че според мен 1 АЕГ няма конкурент в лицето на нито една столична гимназия. Simple Smile

# 601
  • София
Потвърждавам казаното от arino и Русалката. При нас 1АЕГ не беше първо желание на НВО, но се оказа 100% най-доброто, което се случи за сина ми. Място, което остава в сърцето му като “втори дом”, както каза и директорката при изпращането на випуска.

# 602
  • София
Първа АЕГ беше първо желание на дъщеря ми и си я приеха на първо класиране. Нито за момент не е съжалявала. Аз съм имала известни резерви от време на време, но като тегля чертата, мога да потвърдя, че изборът й беше отличен и че гимназията й даде много възможности за извънкласни изяви, вкл. с пътуване в чужбина.

# 603
А по какви учебници работят обикновено 8ми клас?

# 604
  • Sofia
Ако питате за английски - 8ми подготвителен клас са по Focus на Пиърсън, поне в нашия клас.
Ние също сме доволни от училището след първата година.

# 605
Ето линк към тържествения брой на Зелен домат 🍅❤️☀️

# 606
  • София
Arino, май няма линк.🙂

# 607
# 608
Здравейте,
предстои ми вземане на решение за избор на гимназия след 7 клас. Синът ми беше приет в Американския колеж, балът му от НВО ще стигне да се класира и в 1АЕГ. Определено се колебая. Притеснява ме информацията, че в Американския колеж пресата откъм учене е сериозна след 8 клас. Има дни,  в които учат до 15.30. Как стои въпросът откъм натоварване на  вашите деца в 1 АЕГ? Искам да попитам дали има мами, които са били изправени пред тази дилема или въобще вашето мнение, ако трябва да избирате между двете училища за детето си на кое бихте се спрели.?
Финансовият аспект не го коментирам.

# 609
Здравейте,
предстои ми вземане на решение за избор на гимназия след 7 клас. Синът ми беше приет в Американския колеж, балът му от НВО ще стигне да се класира и в 1АЕГ. Определено се колебая. Притеснява ме информацията, че в Американския колеж пресата откъм учене е сериозна след 8 клас. Има дни,  в които учат до 15.30. Как стои въпросът откъм натоварване на  вашите деца в 1 АЕГ? Искам да попитам дали има мами, които са били изправени пред тази дилема или въобще вашето мнение, ако трябва да избирате между двете училища за детето си на кое бихте се спрели.?
Ако финансово можете да си го позволите - то АК определно е по-добрият избор!

# 610
в 1 АЕГ натискът за учене съществува само по някои предмети. при повечето е ако искаш - ще научиш, ако не искаш - няма. а при някои има учители, които са просто къса клечка, и да искаш да научиш - трудно. като цяло, този подход на мен ми харесва. големи са децата и натискът не винаги е удачен подход вече.

за Колежа не коментирам. аз принципно не го харесвам и не съм нито проучвала нито дъщеря ми е кандидатствала там. все пак съм чувала, че много се учи, но не е задължително това да е негатив.

# 611
  • Sofia
Влизам с въпрос за втория език. Чудим се дали да пишем като желание паралелка с втори френски. Синът ми е учил немски (В1), английският му е на училищно ниво, а като цяло езиците не са му стихията. Изобщо не сме мислили вариант за езикови гимназии, но след неочаквано лоши резултати, плановете ни изцяло се пренареждат.
Има някакви шансове балът да стигне за паралелката с втори език - френски. Въпросът ми е доколко сериозно се учи и може ли да се получи така , че да не може да се справи с този трети за него език, още повече, че вкъщи няма кой да му помага. Има ли високи изисквания, за да не се забатачи в нещо, което не е за него? Той е готов да рискува, но не знам дали осъзнава с какво се захваща. Принципно целта ни беше първи език английски, втори немски независимо от училището, в което го приемат.
Шансовете му за гимназията не са високи - една точка под миналогодишния минимален бал за паралелката с руски(език, който не ни плаши толкова)  и една точка над минималния за тази с френски. Но след като пишем желание, трябва да сме готови, че може да го приемат. Следващото поред желание ще е 32-ро с езици, подходящи за него.

# 612
в 1 АЕГ натискът за учене съществува само по някои предмети. при повечето е ако искаш - ще научиш, ако не искаш - няма. а при някои има учители, които са просто къса клечка, и да искаш да научиш - трудно. като цяло, този подход на мен ми харесва. големи са децата и натискът не винаги е удачен подход вече.

за Колежа не коментирам. аз принципно не го харесвам и не съм нито проучвала нито дъщеря ми е кандидатствала там. все пак съм чувала, че много се учи, но не е задължително това да е негатив.
Защо не харесвате АК?

# 613
  • София
Здравейте,
Ако финансово можете да си го позволите - то АК определно е по-добрият избор!

Нито едно училище, държавно или частно, не е по-добър избор по принцип.. По-добър е за конкретно дете, за друго не е.  Simple Smile

# 614
  • София
Съгласна съм, че не може да се обобщава. Моето дете се чувстваше ок в Първа АЕГ. В 11 клас в класа дойде дете от АК  , защото не е било щастливо там. Но пак това е единичен пример.

Лично за мен АК никога не е бил опция, прилича ми на някаква секта, не ме привлича, нито е привличал детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт