1 АЕГ - тема 4

• 79 947
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Дъщеря ми е приета с ИЕ. Утре чакаме и АК, където е 1-ва резерва. От една страна ми е сантимент, защото аз съм я завършила, от друга май ще изберем АК, ако бъде приета. Та,  от нас се очертава свободно място, което няма да бъде блокирано за 2-ро класиране за момиче. Успех на всички и нека всяко дете да намери своето най-добро място.

# 631
  • Някъде там...
И ние ще освободим едно място АЕ/ИЕ. Девойката избра да иде със сестра си в НПМГ и директно освобождаваме мястото.

# 632
Здравейте, дъщеря ми е приета с френски. Още се чудим малко за второ класиране - за ИЕ/НЕ. Четох стари отзиви и някои неща ме притесниха - различни ли са преподавателите по английски във ФЕ/РЕ паралелки и ИЕ/НЕ, едно и също ли е нивото на преподаване на английки език? Може би родители на деца от по-горните класове имат наблюдения?

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 23:46 от Ginger4eto

# 633
Здравейте, дъщеря ми е приета с френски. Още се чудим малко за второ класиране - за ИЕ/НЕ. Четох стари отзиви и някои неща ме притесниха - различни ли са преподавателите по английски във ФЕ/РЕ паралелки и ИЕ/НЕ, едно и също ли е нивото на преподаване на английки език? Може би родители на деца от по-горните класове имат наблюдения?
За осми клас всеки е с различен преподавател по английски, който е и класен. Все пак има и нейтив спикър и друг по граматика, то са общо 22 часа седмично английски. Това дали ще е добър, не зависи кой от това кой е втория език,мисля че се и сменят. После в девети клас са общи на част от паралелките, или на всички,но не съм сигурна.

# 634
Здравейте, в учебния план пише за по-малкия борой часове и по двата езика в предприемаческата паралелка.

# 635
Здравейте, в учебния план пише за по-малкия борой часове и по двата езика в предприемаческата паралелка.

Аз, не разбрах този отговор - интересува ме само дали паралелките с ФЕ имат същото качество на преподаване на английски като тези с ИЕ и НЕ или нивото на ФЕ паралелки е по-ниско (имаше  едно такова мнение в стари теми).

# 636
  • София
Няма такова нещо. Защо да е различно нивото на АЕ? След 8. Клас всички имат еднакъв брой часове по АЕ при едни и същи преподаватели.
В 8-клас всяка паралелка си има класен р-л по АЕ. (Не съм чула някой от тях да е “зле” на фона на колегите си)

# 637
  • Някъде на край света
Френската паралелка от няколко години е според мен с преференции да не си сменят класния след 8ми клас (поне няколко години назад е така). Не знам как е било за децата в 8ми клас миналата година. За детето ми ( НЕ паралелка) класния на ФЕ е супер и детето е възхитено от него. Преподава им сега мисля на целия випуск в 9ти клас по основния английски.

# 638
Френската паралелка от няколко години е според мен с преференции да не си сменят класния след 8ми клас (поне няколко години назад е така). Не знам как е било за децата в 8ми клас миналата година. За детето ми ( НЕ паралелка) класния на ФЕ е супер и детето е възхитено от него. Преподава им сега мисля на целия випуск в 9ти клас по основния английски.

Можете ли да споделите мнение за нивото на изучаване на НЕ?

# 639
  • Някъде на край света
Frogy_logy, лежерно е според моите представи вторият език, но и тази година го започнаха. По план B1 трябва да покрият. Дамата, която преподава на бъдещия 10 клас е много спокойна, обяснява, дава домашни. Добро впечатление имам от разговорите на родителските срещи с нея. Но при нас много деца са учили НЕ и тя няма как да не ги сравнява. Училите НЕ скучаят. Simple Smile

# 640
  • Sofia
А да знаете момче да се отказва от АЕ с ФЕ или с РЕ? Simple Smile) Чакаме за там...

# 641
  • София/Благоевград
Не мисля, че има разлика в нивото на преподаване по АЕ за различните паралелки. Синът ми беше паралелка с ФЕ.  В 11 и 12 клас имаха повече часове по ФЕ, май.

# 642
  • Някъде на край света
Desive78 , може би в седмокласната ще намерите информация. Желая ви успех и да се сбъдне мечтата на детето.

# 643
  • Sofia
Там рИва по други поводи:) МОже някои от записалите се тези дни да е чул нещо и затова тук реших да питам.

# 644
Моето мнение е базирано на личен опит с голяма давност, но пък "следя" покрай познати деца, така че смятам, че е актуално. Ако не е, може да ме поправите, ама без да ми скачат "френските" майки Grinning
Традиционно френските паралелки са "най-слаби", доколкото този термин изобщо е удачно да се използва в тази гимназия - няма слаби деца. Да кажем, че там са купонджиите Grinning
Отличниците на гимназията са немските и испанските паралелки.
Руската паралелка са с традиционно най-нисък бал при влизане, но пък винаги са стегнат, дисциплиниран, добър клас, който не изостава.
Разлика в нивото на английски няма - в 8 клас преподава основно класния, преди време имаха часове с нейтив спикър в 8 клас, сега не знам. Малкото останали добри учители по английски език са в това училище
Голямата ми дъщеря беше с възможно най-най-най-лошата класна в 8 клас (небезизвестната Цветелина Ганева, при която учеха основно русьенски диалект, но не и английски) и въпреки нея, класът завърши като първенец на випуска.
След това всяка година класните се сменят, учителите по английски се сменят (което е много хубаво). Класната остава, ако тя самата си хареса класа и поиска да остане с него.
Втори чужд език не се научава в училище. Има шанс за руския по обясними причини.
Всички деца в това училище са умни, амбициозни, в 11 клас започва рязка промяна към мисъл за бъдещето, в 12 клас са неузнаваеми. Няма значение кой с какъв бал е влязъл и в коя паралелка е.

Общи условия

Активация на акаунт