1 АЕГ - тема 4

• 79 935
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София/Благоевград
Само ще допълня, че френската паралелка завърши втора по успех тази година/за 12 клас пиша/ и има 9 пълни отличника. Да, влизат с по-нисък бал, явно не е толкова желана /въпреки, че за сина ми беше първо желание заради математиката/ но от там нататък си зависи от амбициите на децата.

# 646
  • sofia
Категорично френските паралелки не са най- слаби, а в 8 клас на нашия випуск, едната френска паралелка беше с най-висок резултат на директорското контролно по АЕ.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 13:54 от googlish

# 647
Категорично френските паралелки не са най- слаби, а в 8 клас на нашия випуск едната френска паралелка беше с най-висок резултат на директорското контролно по АЕ.
Сигурно тази с преподавател М.Дамянов, много го хвали и харесва и моето дете.

# 648
  • София
А да знаете момче да се отказва от АЕ с ФЕ или с РЕ? Simple Smile) Чакаме за там...
Моят син е приет АЕ+ФЕ, но подадохме за второ, защото очакваме да го приемат АЕ+ИЕ във II АЕГ, която е предпочитана от него и като локация на училището, и като втори език, така че стискам палци и двамата да попаднат на по-горни желания следващата сряда.

# 649
  • София
Няма такова нещо като силни и слаби паралелки. По принцип в училището влизат мотивирани деца, но от друга страна пък за 5 години някои от тях се променят много. Ако детето е умно и активно, във всяка паралелка ще има успехи. Дъщеря ми завърши с втори РЕ със златен медал. Какво общо има вторият език с успеха на конкретен ученик?

# 650
Готово, записахме се АЕ+ФЕ, с момиче. Все още пише незаписан в профила в МОН. Бяха много ведри всички, които ни посрещнаха там и мина много бързо... Nature SunnyНай-накрая лято и то какво - направо припадаш! Успех, ще очаквам и други да дадат знак за паралелките с ФЕ Hug

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 13:55 от Ginger4eto

# 651
Готово, записахме се АЕ+ФЕ, с момиче. Все още пише незаписан в профила в МОН. Бяха много ведри всички, които ни посрещнаха там и мина много бързо... Nature SunnyНай-накрая лято и то какво - направо припадаш! Успех, ще очаквам и други да дадат знак за паралелките с ФЕ Hug

Здравейте, до довечера статусът Ви ще е променен Simple Smile Ние вчера сутринта се записахме (АЕ+НЕ) и чак вечерта беше отразено в инфоприем. Честито и успех!

# 652
А да знаете момче да се отказва от АЕ с ФЕ или с РЕ? Simple Smile) Чакаме за там...

Ние сме с руски,момче,предполагам че ще освободим място ,защото малко ни дели от 73 то и предполагам че на второ класиране ще се качим.

# 653
  • София
Синът ми е в паралелка с ФЕ, ще бъде 12 клас есента. За тези 4 години смениха  3 класни ръководители. За това дали са по - слаби от другите паралелки не знам, но в 11 клас толкова лежерно беше обучението по всички предмети, че няма накъде. Завърши за първи път с пълно шест. Вторият език като часове е много малко и за тези години знаят основни неща. Някой, ако желае детето му да владее на високо ниво втория език, ще е необходимо да го запише на уроци.

# 654
  • София
Vesi, тъкмо щях да напиша същото за френската паралелка. С НЕ беше първа по успех, френската втора, а руската -последна. Не знам как се бяха събрали там толкова немотивирани и недисциплинирани деца, но на родителските срещи постоянно се оплакваха от тях. Предполагам, че е имало и амбициозни деца сред тях, но учениците коментират, че точно тази паралелка е свалила драстично средния бал от ДЗИ на АЕГ.
Въпреки всичко не съм убедена, че причината е по-ниския бал, с който са влезли в 7.клас. Въпрос на късмет.

# 655
Моят син е приет АЕ+ФЕ, но подадохме за второ, защото очакваме да го приемат АЕ+ИЕ във II АЕГ, която е предпочитана от него и като локация на училището, и като втори език, така че стискам палци и двамата да попаднат на по-горни желания следващата сряда.
Странно са се разместили като бал. Преди две години моето дете беше прието на първо класиране точно в тази паралелка ИЦ БеЛ във Втора Английска и чакахме второ класиране за да  я приемат в Първа АЕГ.
Успех щом така ги желае детето.
Не съм сигурна обаче във Втора АЕГ колко предмета се учат на езика в девети клас, в Първа са всичките пет, че дори и по музика част е на английски.

# 656
Преди да започна да храня 1-ва, един дисклеймър: за моят син 1-ва АЕГ беше правилното училище, в началото дори ходеше с ентусиазъм Grinning И до сега не съжалява, че е там. За мен това е най-важното, когато се избира училище след 7-клас. Както и резултатите от матурите в 12 клас. При класациите в 7-ми клас, голямо значение има подреждането на желанията и дете с високи резултати може да изкара някое училище напред. Първо трябва да се пита детето, ясно е, че родителите ще си направят проучването, но те няма да учат там. Ако на едно дете се отдават компютрите, логично е да отиде в Джон Атанасов, нищо, че е доста по-назад в класациите за "елитност". Може много да се изненадате, но децата също си имат класации за яки и не толкова яки училища. За 11 години, откакто се интересувам, не знам училище в София (в това число и СМГ), за което да се говорят само хубави неща, така че според мен това кой какво казва за 1-ва, не е най-важното. И успели хора има от всякакви учлища, в това число и едва завършили.

Синът ми е в паралелка с ФЕ, ще бъде 12 клас есента. За тези 4 години смениха  3 класни ръководители. За това дали са по - слаби от другите паралелки не знам, но в 11 клас толкова лежерно беше обучението по всички предмети, че няма накъде. Завърши за първи път с пълно шест. Вторият език като часове е много малко и за тези години знаят основни неща. Някой, ако желае детето му да владее на високо ниво втория език, ще е необходимо да го запише на уроци.

Няма значение какъв е вторият чужд език. Към момента класният на моя син е също номер 3. Синът ми го удари яко през просото, учи сериозно само по профилираните предмете, с които се готви за кандидастване.  В 11 клас има много по-малко предмети в сравнение с предишни години.

Преди 4 години, паралелката с НЕ беше с най-висок бал на входа, сега успехът на класа като цяло, не е най-висок от всички випуски, макар, че според мен средата е конкуретна и има много сериозни деца.

За мен най-големият проблем в 1-ва английска е, че няма повече преподаватели като г-н Дамянов по английски език. Много се надявам да преподава по литература догодина. Като навсякъде и тук преобладават възрастните, позакостенели преподаватели. Имаме си и бисери като Марти-парти.

Резултатите от класацията на училищата от ДЗИ тази година са красноречиви. Предполагам, че повечето хора се сещат кои са първите 4 гимназии по успех. Най-високият резултат от матурата по БЕЛ е 5.43. 1-ва (17-то място с 5.04) е след 2-ра английска (11-то място) и малко преди френската. Миналата година училището е било на 16-то място, но поне с успех 5.19.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 08:50 от Petruna

# 657
Хайде като начало да говорим за гимназиите само в София, после да изключим от картинката ПЧМГ и НГДЕК, тъй като броят на учениците им е драстично по-малък и е несериозно да се сравняват резултатите.
Сега да сравним "изключително лошия резултат" на 1 АЕГ спрямо 2 АЕГ - 0,06 по-нисък.
Съгласна съм, че резултатът на 1 АЕГ в сравнение с този на 91 НЕГ е по-малък и пак е нищожен - 0,39.
Но пък от всички гимназии преди нея в списъка, 1 АЕГ е с най-много ученици. Вярно, само с 5 са учениците повече от 2 АЕГ, но пък щом е важно 0,06, защо да не е важно и това.
По тази статистика излиза, че и 35 СУ е по-добро от 1 АЕГ.
А да не говорим колко "по-добри" са 2 АЕГ и 35 СУ от НПМГ и 9 ФЕГ ...
Това е несериозно!

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 09:40 от cool_witch

# 658
  • София
Petruna, по нагоре го написах. Един цял клас тази година (АЕ+РЕ) развали успеха на ДЗИ на 1АЕГ.
За справка, защото сме се вторачили в стотните на ДЗИ - 3 деца от класа на сина ми са приети Архитектура с изключителни резултати по математика. Други 4 са във ФМИ. Не знам дали обърнахте внимание, че на матурите по математика 1АЕГ е на второ място от езиковите гимназии след 91НЕГ и след тях с мнооого по-ниски резултати са останалите т.нар. елитни.
Други 4 деца от класа ни са приети Право (или им стига оценката за Право в СУ, но са предпочели журналистика напр.). Не споменавам останалите, които отиват да учат в чужбина и са държали изпити по математика напр., за да бъдат приети.
От какво точно да се оплача? Умни, интелигентни и мотивирани млади хора.
Дано за вашите деца да има промяна в оценяването и проверяването на ДЗИ, защото много от най-добрите ученици от всички гимназии в “топ-класацията” (СМГ, 91НЕГ, Испанската, 73-то, които първи надигнаха глас, двете англиийски, НПМГ, ФЕГ) бяха несправедливо орязани -без обосновка и без ясни критерии за оценяване.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 11:38 от Skiorche

# 659
Хайде като начало да говорим за гимназиите само в София, после да изключим от картинката ПЧМГ и НГДЕК, тъй като броят на учениците им е драстично по-малък и е несериозно да се сравняват резултатите.
Сега да сравним "изключително лошия резултат" на 1 АЕГ спрямо 2 АЕГ - 0,06 по-нисък.
Съгласна съм, че резултатът на 1 АЕГ в сравнение с този на 91 НЕГ е по-малък и пак е нищожен - 0,39.
Но пък от всички гимназии преди нея в списъка, 1 АЕГ е с най-много ученици. Вярно, само с 5 са учениците повече от 2 АЕГ, но пък щом е важно 0,06, защо да не е важно и това.
По тази статистика излиза, че и 35 СУ е по-добро от 1 АЕГ.
А да не говорим колко "по-добри" са 2 АЕГ и 35 СУ от НПМГ и 9 ФЕГ ...
Това е несериозно!

Горните нищожни стотни от матурата по БЕЛ могат да костват място в медицински университет или в СУ по отношение на специалности като Право.

Критерият "кое училище е по-добро" в по-голямата си част е изцяло субективен.

И не виждам как може да се сравняват езикови гиманзии (или такива с профилирано чуждоезиково обучение) с НПМГ.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 13:03 от Petruna

Общи условия

Активация на акаунт