Акушер-гинеколози Варна -11 тема

• 74 729
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Аз има лапароскопия при д-р Германов за прамахване на ендометриозна киста и съм доволна.

Жената което беше в стаят с мен беше за хистероскопия за премахване на полип.

# 676
dessi_rumenova е дала най-точен отговор относно хистероскопията. Моята беше диагностична, за която даже не е нужно пациентката да е под пълна упойка, но аз бях по мое желание. Имам и запис от процедурата, но тъй като не съм медицинско лице, нищо не разбирам от клипчето 😃 Предполагам, че ако този запис бъде показан на друг лекар, той би могъл да обясни какво точно е извършено, ако имам някакви съмнения в лекаря, извършил процедурата. За другия вид хистероскопия не мога да дам мнение, нито за кюретаж понеже не съм се подлагала на такива процедури.

# 677
За съжаление кюретажите ми са след две неуспешни бременности. При втория така ме бяха остъргали, че ми бяха необходими тонове лекарства и една година, за да докараме лигавицата не до нормална, а до прилична дебелина, за да започнем отново опити.
Относно хистероскопиите - съветът ми е да се правят при репродуктивен АГ, който има опит с процедурата, особено ако не сте имали бременност или планирате такава.

# 678
Много е важно кой лекар прави кюртажа или каквато и да е интервенция!!!!.
Аз също имам такъв след загуба. Тогава имах възможност и отидох в София да го направят, тъй като тук не успях да се доверя на никой. Всичко мина като по учебник. Контролните прегледи (при друг лекар) минаха добре и казаха че който е правил кюртажа си е свършил работата чудесно. Много съм благодарна на д-р Арабаджикова (МБАЛ Надежда)!!
Докато чаках да се случат нещата прочетох такива ужасни истории за кюртажи, че нямам думи.

# 679
  • Вестерос
Аз съм имала преди години в АГ при доктор, който се пенсионира и всичко мина както трябваше, никакви последствия нямах.

# 680
Мислите ли, че консултация с д- р Ваня Кирилова е удачна за проблеми с месечен цикъл? Ходила съм някога за гинекологичен проблеми при нея, но конкретно за това се чудя дали  е подходяща? Трудно се записва час, затова питам, ако някой може да сподели мнение?

# 681
На мен са ми препоръчвали д-р Германов от АГ за хистероскопия.. Някой има ли мнение за този лекар, не съм го посещавала лично, но искам да си направя пълен преглед и изследвания.

Ходих на преглед при Германов. Той преглежда в Сити клиник (жена му д-р Кузманова съшо), но хистероскопия прави в частната болница в Бургас.
Аз не го препоръчвам.

Съгласна съм с д-р Желязкова, че във Варна никой не прави хистероскопия. Факт! Дори в АГ няма кой да направи, въпреки че имат нова модерна апаратура.

# 682
Д-р Германов е бивш завеждащ отделение в Шумен, преместил се след дело. Като цяло е любител на интервенцията.

# 683
Д-р Германов е бивш завеждащ отделение в Шумен, преместил се след дело. Като цяло е любител на интервенцията.
[/quote

Какво значи любител на интервенция?

# 684
Значи, че прибягва до оперативни намеси по-често, от колкото алтернативно лечение.

# 685
Е, значи щом е любител на хистерото, сигурно се справя добре Simple Smile
Интересно, каква е причината да не правят хистероскопия в АГ Варна? Нямат техника или нещо друго?

# 686
Тези процедури не са като да си почистиш зъбен камък.... И това че масово лекарите препращат към хирургия и тем подобни не ги прави добри.

# 687
Аз имам лапароскопия преди 5 години при него в АГ. В момента обаче доколкото разбрах не прави лапаро в АГ само в Бургас в Сърце и мозък и чака тук да построят филиала.

# 688
Някой може ли сподели впечатления от Кузманова? Става въпрос за профилактичен преглед.

# 689
Тя му е жена. При него съм оперирана, а при нея се следя оттогава.
Аз съм доволна.
Нооо вече е много трудно с часовете преди ходех когато си поискам буквално и все за час-два минавах вече не е така. Първо си записвам час обикновено първият свободен час е след 2-3 седмици и тогава си взимам направление.

Общи условия

Активация на акаунт