Любители на кучета - 120

• 25 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Продават специални колани за кучета за кола. Добре е да се ползват само с нагръдник за да не притиска врата при рязко спиране или при дърпане от страна на кучето.
Колана изглежда така и струва от порядъка на 5-6 лв.:

# 106
Не знаех( гледала съм куче, последно преди 20 години и  тогава нямаше такива екстри), но си признавам, че на връщане ѝ нахлузих нагръдника  и  си навих повода на китката, та да огранича движението ѝ из колата.  Ще се огледам за такъв колан, че явно сме случили на диваче, дето трябва да се връзва( а и имаме един бивш комшия с два дакела, дето навремето беше катастрофирал, понеже единия му се наврял под педалите и не могъл да спре).

# 107
  • София
Щом не повръща ще свикне. Каква ви е колата? Ако е голяма и имате клетка е добър вариант. Нашето беше живяло два месеца в приемно семейство и беше научен да пътува спокойно.
Хигиенните проблеми се решават бързо. Кучетата са чисти и бързо научават, че вътре не е гот.
Подкрепям МТЗ, бързо извеждане след сън и за по-малко от месец ще се научи. Може да има инциденти, особено ако е само.
Моите са ме будили, ако са имали разстройство.
МТЗ, прекрасна ти е госпожицата.
Коланите за кучета са супер, дори и за спокойни кучета.

# 108
Kati ABV Повярвай не му я хвърлям настрани да си играе. Бутам му я постоянно в устата, той просто я взема играе с нея след което отново се втурва. Времето между втурването му и вземамето на играчка,не е достатъчно и отново захапва. Относно това за алфата, само ще кажа,че ротовете са доста доминантна порода, няма да го кажа като алфа,щом нямало в кучешкия свят,но са много доминантни и ако не им покажеш от малки кой командва то по-добре да не се занимаваш. Още преди да го взема ми беше ясно с каква порода се захващам и как трябва да направя всичко по-силите си,че и дори отвъд това за да може да води пълноценен живот. Та дори ако трябва да ръмжа или да “ям” храната му. Това са ми го казали хора които вече са отгледали подобни кучета и честно да ти кажа съм виждала разликата между това как едно и също куче се държи по един начин с единят стопанин и по съвсем различен при другия и разликата идва от там,че той си мисли,че доминира. А и кучетата произлизат от вълците, където в глутницата винаги има водач. Вярно от тогава до сега много вода е текла,но генът си е ген. Хайде спирам,че стана доста голям роман,но се надявам,да си разбрала какво имам предвид.
Целувки от акулата Майки.

# 109
  • Sofia
За хранене и вода съм казвала,че преди път поне 1-2 часа не давам. Ако е дълъг път,може и повече,няма да умре от глад.
Като бе малка се возеше на краката ми,но сега стана по голяма и ми тежи,а и взе да драска. Та я научих в краката ми. На кратки разстояния спи на една пелена,а на дълги на леглото си.
Това е от вчера,шест часа спа като пън,даже не се намести

# 110
  • София
Аз по-доминантни кучета от пинчери, чихуа и подобни дребосъци не съм виждала. Просто никой не им обръща внимание, защото са почти безобидни.
Ротовете, изискват обучение, но и са доста податливи. Сигурна съм, че Майки ще стане добро куче.

# 111
Reunion Приятелят ми имаше пинчер, как налиташе на бой на големи кучета идея си нямаш Joy . Можеше да беше малък,но пък имаше лъвско сърце.
А Майки нямаме търпение вече да минат ваксинките и да започнем да го срещаме с нови хора и кучета за да може да започва да свиква в контактите с нови лица. Ще бъде приключение. Hug

# 112
  • София
Алис, не е до лъвско сърце, а до липса на тренинг и социализация. Просто, понеже са малки, нокой не влага старание, защото няма да убият никой. С големите кучета, нормалните хора се стараят, защото знаят какви биха били последствията.

# 113
Reunion Приятелят ми имаше пинчер, как налиташе на бой на големи кучета идея си нямаш Joy . Можеше да беше малък,но пък имаше лъвско сърце.
А Майки нямаме търпение вече да минат ваксинките и да започнем да го срещаме с нови хора и кучета за да може да започва да свиква в контактите с нови лица. Ще бъде приключение. Hug
Ще минат тези ваксини , спокойно ..
Пожелавам ви успех със свикването с други кучета  ..
Според мен това е най_трудното ..

# 114
Мда, сложно нещо са срещите с други кучета. Ние последно се борихме с leash reactivity при разминаване с кучета. Бре, като беше пуснат - супер дружелюбен, на каишка - така се стрелваше с лай към себеподобни, че върви обяснявай как 20-килограмово бебе и иска само да играе. Пак с лакомства и проактивен подход (преди да се случи неговата реакция) се справихме. Доста бързо между другото имаше резултат - за една по-дълга разходка с повечко лакомства, към края вече не ме беше срам от него при разминаване с кучета.

# 115
  • София
Попи, нормална им е реакцията, а и много зависи от водача. Кучетата са ужасно интуитивни и усещат нашето настроение. Забелязвала съм,  че ако аз се напрегна като видя друго куче, кучето също става нервно. Ако не забележа кучето, моето не реагира изобщо.
Хубаво е да се водят в контролирани групи или с познати кучета.

# 116
  • София

Разбира се, че има причинно-следствена връзка. Дори и при лабораторните мишки има такава. Точно на нея се дължи заученото поведение / възпитанието.
И да, категорично е напук - възмущение, че още не е навън... то за него още не е свързано непременно с излизане за тоалетна, впрочем, а си е чиста проба приключения. Но както и да е - въпросът е, че е направено точно ДО подложката. И да, правеше го и преди да започне да излиза като нещо не й харесва - примерно затворено й е ограждението, хората имат нахалството да си лягат да спят в 12-01 ч. вместо да си играят с нея, получила е не точно храната, която е искала или очаквала. То си знае, че е негово, знае, че го е направило... и само като се усети, че съм видяла (сменя интонацията) се крие в леглото (не, че това му помага на диването, ама винаги се пробва.)

Не,Кати,заученото поведение /възпитанието се дължи на многократно повтаряне на команди и награждаване при изпълнение. Кучетата обичат рутината и когато се наруши стават инциденти ,бели или както искаш го наречи. Кучето не знае,че ти искаш точно на подложката да си върши нуждите,тя е за комфорта единствено на стопаните.  Изградете строги правила и стриктно ги следвайте,за да не се обърква животинчето и все пак не забравяйте ,че е още бебе и не бива да го пренатягате с команди.
Не е лошо да прочетеш малко за кучешката психология и поведение,за да си обясниш  реакциите на кучето,а именно че те винаги са вследствие от действията или бездействията на стопанина.

# 117
  • София
Скрит текст:
Кати, изглеждаш много сигурна за всичко, което като цяло не предполага учене и развитие. И аз ще ти повторя като Сланчогледка - те не носят вина за проблемни поведение, ние сме отговорни, както и за децата си. Кучето е нормално да не оцели постелката, особено на тази възраст. Много пъти съм писала, и пак ще го направя, ако не ти, някой друг може да си вземе от моя опит - малкото пале се изкарва след сън, след хранене, след игра и като цяло се съблюдава и извежда според правилото - на колкото месеца е, толкова часа може да стиска. Ние дебнем пиш, те няма как като палета да целят тези постелки. Освен това с тях по-скоро объркваме кучето, защото все пак целта е да си правят нуждите навън, не вътре. При всяко пиш навън, много похвали и наградки. Ако го направи вътре, чистите и подминавате. Още не разбира от Не и наказания! Пак дебнете и пак Браво и нагадки, когато го свърши вън.
Малко да ви развеселя с моето момиче и неговите 2 възглавнички на плажа:

И аз си мислех, че не разбира... докато не започна (още преди да започнем да я извеждаме) когато иска да се направи на о, добричката и послушна и примерна аз, демонстративно да пуска колкото и малко пиш да има точно в средата на пеленката... Аз дотогава я мислех просто за глупавичка - не, че толкова държа да е умна, няма скоро да я пращам на училище и състезания по математика...
ПП
Освен страшни възглавнички твоето момиче има и страхотна шапка!

Tintina, не знам колко често срещана е фалшивата бременност при кучетата - очевидно повече, отколкото при хората. Обаче от всичките ми познати, които са имали женски кучета (да, некастрирани) май ни едно не е имало ни веднъж... Във всеки случай ми се струва по-логично да се мисли за хистеректомия след появата на проблем, не предварително. А за намирането на "чист" мъжки не се безпокоя - в моя случай си имам такъв под ръка, но и да не беше така желаещи няма да са кът, сигурна съм. Нямам особени основания да смятам, че би имала проблеми... разбира се няма и как да го знам предварително. Подозирам (без да мога да съм сигурна, по аналогия с причините за хормонален дисбаланс при хората), че причините вероятно са в дисфункция на щитовидната жлеза и/или на хипофизата... но това е само от общи съображения, имаме си биолог в темата, сигурно знае повече от мен.

За пътуване на куче, което понася тежко движението и клатушкането мога да кажа само едно: куче, на което му е зле при път си остава такова. Е, със статистика не разполагам, разбира се, наблюдавала съм го само при едно, моето. Повръщаше си... и толкоз. Дълъг път е по-зле от кратък, планински път (завои и пр.) е по-зле от равен и прав (пр. магистрала). Възможно е някои от препаратите, които се препоръчват за деца, да помагат, но задължително първо да се пита ветеринар и после да се съобрази дозата с теглото на кучето, вероятно е по-малко от дете. Ако е само поведенческо - ами... то е бебе, ново му е, странно му е. Може и да свикне. За да не ходи напред има колани, които се закачат там, където се закача обезопасяващия колан.

Reunion, абсолютно съм съгласна, много добро решение са за спокойни кучета... щото то колкото и да е спокойно може да изхвърчи при рязко спиране. И за тяхната безопасност, и за безопасността на всички участници в движението. За свикването да се ходи навън - да, напълно си права... стига да има кой да го прави това. Извеждане рано и веднага. Навремето татко, светла му памет, извеждаше Бенджито едва ли не преди да си е измил зъбите... и да, той ставаше рано. Аз го извеждах за последно късно вечер, към 12, понеже съм нощна птица. Но ми беше пределно ясно, че у нас сега това няма кой да го прави... затова специално търсех порода кучета, които да са (уж) съгласни да се освобождават и у дома, на пелена (уж) при нужда - в дъжд, в кал (все още не си представям тези космати крака в кален и студен ден. Вероятно ще я снабдя с ботушки, как ще ги приеме... не знам). Сега, откак излиза, средно по 6-7 часа от денонощието са вън. Но като стане есен и почне училището и мрачните дни... няма как да се случи. Искам да й обясня, че тази постелка е за случаите на нужда и никой няма да й се кара. Тя пък иска да ми обясни, че дори и да няма толкова остра физиологична нужда иска да е навън, понеже е много по-забавно и хич не й се седи в стаята... Повярвай ми, изобщо не винаги е от зор, по-скоро май винаги не е... Има си характер и иска да й се зачитат желанията! Впрочем, за подобни поведения ми бяха разказвали собственици на йоркита и померанчета - и обратно, има и съвсем разбрани представители на породата. Явно съм улучила принцесата на кучилото!

Алиска, не му давай да я отнася или имай повече играчки край себе си. Да, права си, ще иска да те командва, но това с храната в момента не е начинът - просто го объркваш. На тази възраст възрастните в групата биха го "сгълчали", ако прекалява, но не биха му яли храната. Впрочем, обожавам ротвайлерите, ако имах достатъчно пространство бих си взела понеже... ами, просто понеже са невероятно сладки като малки и адски готини после. Впрочем, сега се сетих за много удачна мярка за такива шураци, която много точно му показва кой е шефът, без да го наранява или обърква. Като му казваш "не" и искаш да го спреш можеш да го хващаш за кожата на врата така, че да не може да се движи - при нужда с леко повдигане на предните лапи, докато си спре порива - и така да му се скараш. Хем се лишава от свобода, хем по никой начин не може да го възприеме като покана за игра, хем му е обидно и унизително. И да, имат такова усещане. Щото в този момент той е абсолютно безпомощен и в твоите ръце и напълно го осъзнава и като му се караш... ами, да. Вероятно е да има някаква полза. Но... не за хапането, там без друго е изгубена кауза докато не се подадат хубаво всички иглички, паметта му е "от ден до пладне" на фона на силното сърбене и болка във венците. Но в последствие (и това е наистина много важно) трябва да го научиш да му бърникаш из устата без да захапва. Изобщо. Щото това, което сега ти (или той) възприема като "леко" по-късно може да ти счупи костите. И, най-вече, трябва да го научиш, че "имаш право" да му вадиш храна от устата. Понеже може и да имаш късмета никога да не налапа нещо от земята - отвън - амаааа... не леж на таз кълка. И просто трябва да се научи, че можеш да му вземаш безценното съкровище. И, забележи, не чак винаги да му го връщаш - за да не се почувства някой път предаден, че не си му върнала отвратителния кокал, намерен нейде си. И целувки на малкия ти акулчо от мен!

wild poppy, ми то дружелюбният лай от възторг си звучи съвсем различно... направо се чудя как собственици на куче може да са били толкова тъпи и да ти се сърдят. Какво като е 20 кг, личи си им като са бебета, пък и лаят им е един такъв фалцетен и съвсем не заплашителен... И козината им не е настръхнала и ръмжене няма и... ами, просто са си щастливи бебета, как няма да го види някой!

Слънчогледка, заученото поведение / възпитанието е повторение не непременно на команди, а на позитивни и негативни отговори на сходни дразнения. Натискам зелен бутон = храна, червен бутон = електричество. В случая говоря за лабораторни плъхове. Примерно. А моето единствените команди, на които съм го учила (при това без наказания и награди, освен "браво"), са "феч" - гони играчката и "апорт" - донеси ми я. И като изгуби интерес към играта просто не изпълнява последното "апорт" и... играта спира. Нямаше 2 месеца като му ги обясних и се ориентира за няма и 2 дни. Изгодата за него е ясна: игра. Не е пренатоварено, повярвай ми. То не блести с кой знае какъв ум, не виждам никакъв смисъл да го уча на каквито и да било сложни неща като "намери". Кучето не е (или не би следвало да е) робот. Не е и няма да бъде работно куче, не възнамерявам да го дресирам.

А за психологията на кучетата... не, никога не съм чела, нищо. Но в далечната '85-а имаше режим на тока. И аз се прибирах в абсолютна тъмнина. Никога не съм се притеснявала. От каквото и да било. Всяка вечер една малка глутница от бездомни кучета - понякога 2-3, понякога 10-на - ме чакаше на спирката и ме изпращаше до дома. И... спирката никак не ми беше близко. Никога не съм използвала "наградки", с каквито не съм и разполагала, никога не съм ги връзвала или ограничавала, никога не съм ги учила на команди, никога не съм ги "наказвала" (пък и как ли би било възможно?). Ако имам някакъв остатък от сандвич съм споделяла с тях, ако нямам - не, галех ги, чешех ги, играех си с тях, махах им тръни и лепки от козините (това като ги срещна на светло, де). Винаги ме чакаха и винаги идваха с мен. Та... от психология на кучетата сигурно нещо разбирам. От дресировка, впрочем, нищичко. Сигурно затова единственото нещо, на което искам да дресирам кучето си - да ползва пелената - не ми се получава.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 02:11 от katiABV

# 118
Tintina, не знам колко често срещана е фалшивата бременност при кучетата - очевидно повече, отколкото при хората. Обаче от всичките ми познати, които са имали женски кучета (да, некастрирани) май ни едно не е имало ни веднъж... Във всеки случай ми се струва по-логично да се мисли за хистеректомия след появата на проблем, не предварително. А за намирането на "чист" мъжки не се безпокоя - в моя случай си имам такъв под ръка, но и да не беше така желаещи няма да са кът, сигурна съм. Нямам особени основания да смятам, че би имала проблеми... разбира се няма и как да го знам предварително. Подозирам (без да мога да съм сигурна, по аналогия с причините за хормонален дисбаланс при хората), че причините вероятно са в дисфункция на щитовидната жлеза и/или на хипофизата... но това е само от общи съображения, имаме си биолог в темата, сигурно знае повече от мен.

Съжалявам,  но да сравняваш хора и кучета е смешно . Наивно е да мислиш  " чист ,, мъжки или купища желаещи  са гаранция , че няма да стане беля или да се окажат несъвместими . За това клубните кучета се делят на шоу, брийд и пет клас като само първите и някаква част от вторите са подходящи за развъждане след  изложби и изследвания  за генетична съвместимост  с цел да се запази стандарта и да се намалят рисковете от генетични проблеми, агресивно поведение тн .  и пак не е  гаранция, да не говорим за междусъседски уговорки .   Както и не е рядкост фалшивата бременност да  бъде придружена от мастит , дори и при първо разгонване  . Оставяйки  настрана здравето остава крайният продукт - кученцата . Не е рядко срещан резултата от изпусната /избягала женска или напорист мъжки  дори и да са пазени зорко за " правилният /правилната ,,.   Ако си на 100% сигурна , че ако имате кученца може да им намериш собственици и да не са чисти - супер  .  Пък толкова мнения колкото и кучета. Ветеринари с уж добра репутация са ми казвали  да не я кастрирам защото щяла да си изгуби връзката със звездите както и да я оставя да роди веднъж да й се намесят чакрите.  И личният ми фаворит "ако нямате български вълк пуснете я в някоя гора в Румъния от там да хване ,, след обяснението ми , че повечето от породата в България са от едно място и са близки роднини .
Данък от лиготията .

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 03:31 от Hrdza

# 119
Добро утро и прекрасна неделя от нас ❤

Общи условия

Активация на акаунт