Любители на кучета - 120

• 25 665
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
KatiABV И това със врата съм го пробвала. Ръмжи и се опитва да се отскубне и да ме изяде жива. Надявам се това агресивно поведение да спре със излзането на всички зъби. То ми е ясно,че всички кучета хапят като малки и преди съм имала голямо куче. Отгледала съм Българска овчарка мома която тежеше 60 кг. и нямахме никакви проблеми с хапане и ровене из устата, буквално докато яде можех да и извадя яденето от устата и тя само ще ме гледа жално, а беше доста териториално куче пазач, човек или друго животно не можеше да стъпи.
Надявам се в този фъстък да не стане така с правилната социализация и да започне да възприема в близкото бъдеще.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 14:15 от Alice.in.Wonderland

# 121
Alice имаш опит с отглеждането на доминантна порода, така че и с този сладкиш ще се справиш.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 12:43 от Sivi

# 122
  • София
Направихме дълга разходка ние. Купих и калъф за колата, че така му се набиват късите косъмчета в тапицерията, че няма изчистване.

# 123
Сиви, с всичко съм съгласна, освен с бъркането в купата! Кучето ще започне да пази храната си от хората му, защото си мисли, че се конкурират с него за храна. Ритуала за хранене е достатъчен.
Кучето остава спокойно (сяда), слагаш купата, поглежда те за разрешение в очите, казваш “Да, яж!” или “може!” и се махаш от него. Не го галиш, чешеш, пречиш и не му пипаш храната. Ако някой ми бърка в чинията докато аз ям, със сигурност ще му е за последно.
При мама Еми има много готини упражнения относно хранителната агресия.
И още нещо в допълнение- след всяко хранене купата се прибира до следващото хранене, без значение празна или пълна. Остава на разположение на кучето максимум 15-20 минути. Който ял-ял. Който не-ще чака следващото хранене.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 11:03 от khaleesi_x

# 124
  • тук-там
И аз както знаете движих по съветите на Мама Еми и резултатът е, че Нъки се храни легнал и дори не му хрумва, че някой може да му вземе храната Simple Smile Ще го снимам и ще ви покажа колко е смешен.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 11:28 от mtz

# 125
  • sofia
Леон оставя и котарака да му яде от паничката...

# 126
Редактирах предното мнение, за да не се подведе някой с това, което съм написала и само да си обърка кучето. И това го поизтрих, че няма за какво да остава такова висящо, а и кой го вълнува Макс как яде и след каква команда 🤣🤣

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 12:45 от Sivi

# 127
  • София
Скрит текст:
Tintina, не знам колко често срещана е фалшивата бременност при кучетата - очевидно повече, отколкото при хората. Обаче от всичките ми познати, които са имали женски кучета (да, некастрирани) май ни едно не е имало ни веднъж... Във всеки случай ми се струва по-логично да се мисли за хистеректомия след появата на проблем, не предварително. А за намирането на "чист" мъжки не се безпокоя - в моя случай си имам такъв под ръка, но и да не беше така желаещи няма да са кът, сигурна съм. Нямам особени основания да смятам, че би имала проблеми... разбира се няма и как да го знам предварително. Подозирам (без да мога да съм сигурна, по аналогия с причините за хормонален дисбаланс при хората), че причините вероятно са в дисфункция на щитовидната жлеза и/или на хипофизата... но това е само от общи съображения, имаме си биолог в темата, сигурно знае повече от мен.

Съжалявам,  но да сравняваш хора и кучета е смешно . Наивно е да мислиш  " чист ,, мъжки или купища желаещи  са гаранция , че няма да стане беля или да се окажат несъвместими . За това клубните кучета се делят на шоу, брийд и пет клас като само първите и някаква част от вторите са подходящи за развъждане след  изложби и изследвания  за генетична съвместимост  с цел да се запази стандарта и да се намалят рисковете от генетични проблеми, агресивно поведение тн .  и пак не е  гаранция, да не говорим за междусъседски уговорки .   Както и не е рядкост фалшивата бременност да  бъде придружена от мастит , дори и при първо разгонване  . Оставяйки  настрана здравето остава крайният продукт - кученцата . Не е рядко срещан резултата от изпусната /избягала женска или напорист мъжки  дори и да са пазени зорко за " правилният /правилната ,,.   Ако си на 100% сигурна , че ако имате кученца може да им намериш собственици и да не са чисти - супер  .  Пък толкова мнения колкото и кучета. Ветеринари с уж добра репутация са ми казвали  да не я кастрирам защото щяла да си изгуби връзката със звездите както и да я оставя да роди веднъж да й се намесят чакрите.  И личният ми фаворит "ако нямате български вълк пуснете я в някоя гора в Румъния от там да хване ,, след обяснението ми , че повечето от породата в България са от едно място и са близки роднини .
Данък от лиготията .

Да бъдем честни. Клубните кучета се делят на разни такива категории по чисто финансови съображения. Това е техния продукт, при това техния единствен продукт. При това имат лимит на производството - колкото и да искат едно женско не може да вади кученца през ден, т.е. това не е бързооборотна стока. Пък си има доста вложение. Т.е. принудени са да държат изкуствено високи цени - като лимитират производството и не допускат "външни" производители да подбиват цените и да заливат пазара с евтина (като пазарна стойност, не като качество) стока. Просто тогава им отива препитанието - тези хора друго не правят...
А аз имах предвид чист откъм венерически болести. Не откъм порода, кучето, което имам предвид дори не е от нейната порода изобщо. Ако няма опасност да се получат кученца може да се забавлява с какъвто и да е мъжкар...
Изпуснати женски има, да. Предишното ми куче - най-умното куче, което е съществувало някога - беше плод именно на такова нещо (мисля). Това е / беше Бенджи - най-умното и най-смело кученце, което е имало някога...

Но това е дребно, варианти бол - вкл. и хич да не излиза в тези периоди, то не е всеки месец като при хората.
Това с чакрите беше адски тъпо. Не от страна на ветеринаря, който със сигурност не го е казал. По въпроса за раждането поне веднъж съм чувала, че е полезно за женския организъм - и от ветеринари, и от лекари - при това с много сериозни аргументи, свързани с жлезите с вътрешна секреция и хормоналния баланс. Все пак не е достатъчно да ме убеди, че е абсолютно необходимо, а аз... ами, просто не искам да се занимавам с новородени кученца. Просто не искам. Имам много лош детски спомен от такова нещо - майката беше бездомно куче, роди в мазето, умря при раждането и и 5-те кученца, които се опитвахме да спасим, умряха в рамките на следващото денонощие и половина... Да, осъзнавам, че повечето раждания не свършват така, но нямам никакво желание за такова "приключение".

KatiABV И това със врата съм го пробвала. Ръмжи и се опитва да се отскубне и да ме изяде живя. Надявам се това агресивно поведение да спре със излзиането на всички зъби. То ми е ясно,че всички кучета хапят като малки и преди съм имала голямо куче. Отгледала съм Българска овчарка мома която тежеше 60 кг. и нямахме никакви проблеми с хапане и ровене из устата, буквално докато яде можех да и извадя яденето от устата и тя само ще ме гледа жално, а беше доста териториално куче пазач, човек или друго животно не можеше да стъпи.
Надявам се в този фъстък да не стане така с правилната социализация и да започне да възприема в близкото бъдеще.

Хахаха, знам, че това поведение не може да се толерира у ротвайлер, ама все повече го заобичвам малкия ти разбойник... Направо си го представям как ръмжи злобно докато е хванато в "клещи" и е всъщност абсолютно безпомощно - има смелост и хъс като за цяла глутница това кученце!

Sivi, няма как да е грешен съветът ти при положение, че е сработил. Може и да не е общовалиден, но това не го прави грешен.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 12:36 от katiABV

# 128
  • София
Редактирах предното мнение, за да не се подведе някой с това, което съм написала и само да си обърка кучето. И това го поизтрих, че няма за какво да остава такова висящо, а и кой го вълнува Макс как яде и след каква команда 🤣🤣
Вчера имахме инцидент с момчето. Кокал му се заклещи в зъбите, ама някъде много назад. Почна да се дави и плюнчи.
Аз скочих и му отворих устата и извадих кокъла. Случвало ми се е с предишно куче и с един брой дете. ММ ме гледаше като паднал от небето и вика това същото куче ли е, което се дърпаше при вета.

# 129
Можем ли малко повече информация за тази мама Еми, ще съм ви благодарна къде мога да намеря и аз да се информирам Hug
ППС: тъкмо се връщаме от 1вата ваксинка на Майки, мина добре беше послушен, само в колата малко не го свърташе,дремеше и се обаждаше Grinning

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 14:16 от Alice.in.Wonderland

# 130
Reunion усещат кучетата, че в човека му е единственото спасение в случая и се оставят.
Alice групата е във Фейсбук. Пишеш в търсачката "Групата на мама Еми" и ше ти излезе. Като подадеш заявка ще трябва да си попълниш анкетата, а след това се чака известно време докато те приемат. Много е полезна, така че се зареди с търпение докато влезеш.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 13:58 от Sivi

# 131
Sivi Много ти благодаря за информацията, влизам веднага в нея. Много ми е интересно да чета такива неща. Hug

# 132
  • София
Скрит текст:
Можем ли малко повече информация за тази мама Ели, ще съм ви благодарна къде мога да намеря и аз да се информирам Hug
ППС: тъкмо се връщаме от 1вата ваксинка на Майки, мина добре беше послушен, само в колата малко не го свърташе,дремеше и се обаждаше Grinning

Леле, просто е невероятен сладур, умирам да го гушна.. и да си играя по най-неправилния начин на хапанка с него (нали после няма аз да трябва да му коригирам поведението, пука ми...)

Присетих се преди малко за един вариант за стопиране (бяха ми го препоръчали за "наказание" на шито, не действа за такива цели, но пък определено стряска - и е напълно безопасен и безвреден... след първия път загрява, че е безопасно и не боли, ама пак се стряска и спира) - да го пръснеш с пулверизатор с вода.

И, понеже преди малко го показах твоя пухчо на моето голямо безопашато и му казах колко е смел и самоотвержен и хаплив... коментарът беше "ми да го хапе и тя". Е, той го каза на шега де, но си спомних, че един мой приятел от детинство точно по този начин си възпитава/ше кучетата... И да, действа. При повече от едно куче. Ама те, неговите кучета, винаги са били повече хора, отколкото кучета, пък той е почти толкова куче, колкото човек... С него точно се опитвахме да спасим новородените, впрочем, аз съм била на 11, той - на 8... Той и всичките консерви и каквито и да са храни на кучето си опитваше - с обяснението "няма да й дам нещо, дето не бих го ял аз". Е, а и те все миришеха на русенско варено... Както и да е, отклоних се - захапването действа. Така ги възпитават и майките им. Ама аз май само един човек познавам, склонен да ухапе куче. Wink

# 133
  • тук-там
Кати, бих искала да те помоля да не се изказваш за клубните кучета! Също въздръж се моля от коментари тип: чувала съм, че … Опитваме се тук приятелски и с много толеранс една към друга да споделяме личен опит. Не се съветваме на общо основание и не базираме мнение на чул недочул.
А тук относно хапането при кученцата:
https://doggofriends.com/хапане/

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 14:38 от mtz

# 134
  • София
Аз вече се изморих да чета. Просто няма нито едно вярно, приложимо или полезно мнение.
В крайна сметка всеки си гледа животните и децата както иска, но ръсенето на безсмислици може да е вредно.

Та да, и аз да кажа Кати, въздържай се.

Общи условия

Активация на акаунт