Любители на кучета - 120

• 25 699
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Айси изобщо не позволяваше да го доближим докато се храни. Не можех да го пипна, а за купичката да не говорим. А беше най-милото и любвеобилно същество. Но и ужасно лаком и вечно гладен. И при него и при Айк не сме я вдигали, защото се изпразва(ше) за минутки. Като прочета в групата за померани, че отказват да ядат и се чудя ние какво отглеждаме 😂
Постелката пред цветята ми, вече му е малка. Цели три килограма и половина е. Ще го водя на консултация, надявам се да е в нормата. Като го гушкам му напипвам ребрата, за мен си е екстра. ❤

# 136
  • София
Дяволче малко е Айки. Лакомите кучета са мечта за обучение. Моят не поглежда храна на вън. Днес му набутах лакомство на сила 🤣.

# 137
  • тук-там
Моите са готови срещу вълните да скачат за наградки. Лакомия и половина. Лиготията Нъки как пие вода в жегата:

И как позира с кака си:

# 138
О да, много бързо научи основните команди: ела тук, седни, дай лапичка - последното като му слагам нагръдника. Все едно обувам дете Simple Smile И с наградките сравнително рано спря да пишка у дома. Айс беше същия. Даже преди да му кажеш,  сядаше на дупето си в очакване на лакомство - а как обичаше краставица, домат и диня….

# 139
  • София
Скрит текст:
Кати, бих искала да те помоля да не се изказваш за клубните кучета! Също въздръж се моля от коментари тип: чувала съм, че … Опитваме се тук приятелски и с много толеранс една към друга да споделяме личен опит. Не се съветваме на общо основание и не базираме мнение на чул недочул.
А тук относно хапането при кученцата:
https://doggofriends.com/хапане/

Когато препрадавам чужд опит, който по някакъв начин или причина не съм успяла или опитала се да повторя подчертавам този факт. И да, така е редно. неправилно би било, ако твърдях, че е изпитано средство. Ако говориш за пръскането с вода - не, не го научих така къде се ходи по нужда, но пък всеки път отначалото се стряска, после се гонеха с бати и с пулверизатора из двора, забавляваха се, не е проявявало признаци на стрес или паника кучето. Спира "в полет", но после пак се връща за игра - т.е. не я е страх от пръскалката... но се стряска и спира за момент.
А клубните кучета не съм и коментирала, само професионалните развъдчици и методите им на регулиране на пазара и пазарната цена. И... то не е някакво престъпление, както не са престъпление и картелните споразумения на страните от ОПЕК, примерно.

MagniМ, поне на снимките много добре си изглежда Айси.

# 140
  • София/Севлиево
Данък и от нас

Вече ми е трудно да го извеждам на повод самичка и затова го пускам свободен.В повечето случаи ме слуша,пък и знае че му нося награди ако не тича,а е близо до мен,ама вчера едно джакче доста го лаеше и се наложи да го вържа,че искаше да скача върху него.Днес за пръв път го оставихме сам за повече от 4 часа и не бе направил никакви бели(досега повече от час-два не е оставал сам). За сметка на това една приятелка дойде да ме види и аз забравих да ѝ кажа да си вдигне обувките на шкафа и докато си говорим едната обувка бе нагризана(е все пак е деликатес корк с естествена кожа).Добре че имам един куп чисто нови сандали та ѝ подарих едни.Ще сложа една бележка на вратата да ми напомня за обувките...

# 141
Mtz Повярвах изчетох всичко възможно. Въпросната страница момчето има и ютуб канал и от там гледах. Момчето просто не иска да обърне внимание когато викаш “Ох-ох” , “Ох, боли” или “Ау,Ау” всички пробвах. Днес говорих с ветеринарката ни каза че щяло да мине този период. Надявам се защото напоследък има моменти в които ръмжи и си се пуска на сериозно. Ясно ми е,че е бебе и не разбира,но хич не съм склонна да толерирам такива държание защото сега е 3 кг обаче после ще бъде 45-50 кг. Няма да е никак на шега работа.
KatiABV За хапането и аз съм чела и гледала имаше някога дресьор на кучета по National-а Сизър мисля,че се казваше. Та някога преди много време бях що годе малко имахме немска овчарка та си позволих да я ръпна за ухото защото не слушаше, ами от тогава прослуша, но си е индивидуално при всяко кученце.
Ще изчакам още малко да започне да разбира и ще започвам леко по лека да се карам с “Не!” Пък дано станат нещата.
MagniM Страхотен сладък пухчо си имате! ❤

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 17:41 от Alice.in.Wonderland

# 142
  • София
Като се заиграе и прекали го отдели в клетка или в стая. Работи и при деца, които се превъзбуждат.

# 143
  • о`майна лунна нощ е
Ели, прекрасни сте!

# 144
И нашият е лаком като за двама. Съответно да го от учим да яде навън от земята е направо обречена кауза. Ще се обърнем към треньор на кучета вероятно. Знае много добре, че не трябва и като се въздържи, даже се обръща за лакомство, обаче има ли нещо вкусно, забравя да чува, да слуша, всичко забравя. Лошото е, че толкова много храна има разпиляна и изхвърлена, за паднали плодове да не говорим, че не мога да видя и 1/3 преди него.

Ей оня ден, докато се кефех, че не омете някакви ябълки, а се спираше сам, захапа кокал с месо, хвърлен от терасите. На “плюй” реагира и получи лакомство-кашкавалче. Даже не изчака да преглътне кашкавала, защото в същата секунда беше паднал от устата му и взе пак кокала.

Alice,
Скрит текст:
спокойно, няма да е все сухоземна акула. Даваш играчка, даваш нещо, което да дърпате (любимата на кучетата tug of war) чъткаш/шъткаш и ако много се превъзбуди имаш два варианта - отделяш го някъде или минаваш в режим - храна. Взимаш лакомства (вече споменахме, че е добре да не са купешки) и започвате да учите команди. Заради това хапане, споменавала съм в темата, между 2 и 3м. го научихме на всички основни команди. Понеже работеше всеки път, като не станеше с играчка да спре да ни ръфа, следваше тренировка. Joy И в един момент, като започна да хаби енергия навън, просто спря. И кръв е пускал, и с издрани ръце бяхме месеци наред.

Първо се научи да не хапе малката ни дъщеря и то доста преди да спре да хапе нас. Към нея подхождаше като към кученце от кучилото - хапане, гонеше я, дърпаше я за дрехите. Но по този параграф бяхме последователни да го спираме с чшшшш-ткане.

# 145
Wild poopy Надявам се да отмине, до тогава ще търпим акулските нападения какво да го правим Grinning . Иначе и ние сме многоооооо лакоми,чак обмислям да му взема купичка за бавно хранене. Днес от лакомия си повърна част от гранулите, малко беше,но бяха цели. Мисля да му ги кисна защото както не ги дъвче да не му стане нещо. Та с тая лакомия се съмнявам да може да тренираме и разбираме. Confused

# 146
Ооо, точно заради лакомията стават много послушни, минат ли в режим обучение с храна. Препоръчвам клипчетата на Zak George в Ютюб. За разлика от клипчетата, обикновено любителски, които се пускат в групата на Мама Еми (прекрасни са материалите за четене там, но рядко има видеа за начинаещи, а са вече с научени на дадена команда кучета), в канала Zak показва с малки кученца от А и Б как се заучава дадена команда. В началото ми се струваше невероятно толкова бързо да става, но всъщност наистина доста бързо се получават нещата. После само затвърждаваш с повторение. Освен това заучаването на команди вкъщи е много важно за общото послушание, когато излезете навън.

# 147
  • под тепетата
Alice, опитай наистина с купа за бавно хранене или с по-едри гранули, за да дъвче повече, а не да ги "изпива" на един дъх.
За хапането - казвах с дебел глас НЕ! и отстранявах. Но това беше докато смени зъбите.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 19:30 от bilqna_69

# 148
  • Пловдив
И аз да се оплача.
Саско взе да се променя навън - случва се за втори път да лае по хора. Днес се изплъзна от каишката, тичаше наоколо (естествено бяга, за да не го хванем), започна да лае по един мъж заплашително.
Как да спрем това поведение?

# 149
Иланг, с уговорката, че нашият е бебешор, но като започна да лае по хора на плажа, ние започнахме да го дебнем. И когато заемаше поза да залае някой, преди да се случи, му привличаме вниманието и му давахме лакомство. После му задавахме още 2-3 бързи команди и лакомства към тях, докато човекът премине. С кучетата, когато ги лаеше, докато е на повод, правихме по същия начин. При разминаване - лакомства. По съвет на треньорите, така асоциират, че не е лошо да се разминаваш с хора/кучета, защото се случва нещо хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт