Любители на кучета - 120

• 25 636
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
katiABV, напълно разбирам притесненията ти. Ето една по-различна информация относно кастрацията, която не показва всичко в толкова розова светлина. Като биолог знам, че няма как премахването на орган, особено такъв свързан с хормоналното равновесие на организма, да не води до последствия. И аз съм с женско куче и не възнамерявам да я кастрирам, поне докато не се наложи по медицински причини. Също така не смятам да я разплождам.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3572183/

Ето я и нея в собственолапно изкопаната ѝ дупка на един язовир:

# 61
Аз уши не чистя, освен ако не са крайно мръсни. От прекомерно чистене имахме проблеми, та го имайте и това предвид.
Да се оплача, че поръчах concept for life, нещо по-бюджетно уж да опитаме, но едва ще изтърпя да изядат двата чувала. Дъхът им е ужасен, а Кая започна да мирише цялата на.. крака някак, не мога да го опиша, но е неприятно.
Не знам дали ви показвах какъв ластик беше пуснала един ден..

И побелява май, бабенцето.. а мислех, че е рано.

# 62
Благодаря за топлото посрещане , пожеланията и предложената помощ( при нужда ще се възползваме, непременно)! Джини е  малко диване, но е много миличка и  като цяло е доста умна и добричка. Само да спре да препикава гостите и хола...
За кастрацията
Скрит текст:
- от първо лице мога да кажа, че хистеректомията, не винаги води до драматични последствия- да, няма как съвсем, без...., но факт че вече седем години се справям чудесно със симптоматиката на принудителната менопауза, докато наборки с всичките си женски органи се оплакват от ужасни топли вълни, нерви и  пр. Лично за мен това беше едно от най- смислените решения,  които съм взимала.

# 63
  • София/Севлиево
Рекс изяде няколко чувала Концепт фор лайф и не е имал проблем.Сега яде една Еукануба с повече протеини и от няколко дни усещам,че дъхът му е по-неприятен,но пък чувалът е преполовен и може от нещо друго да е.Вашите сладури по колко вода пият?Той-около литър-литър и половина.Не знам много ли е,малко ли...
Добре дошли на новите муцунки-много са сладки.

# 64
  • София
Прибрах момчето. Въпреки упойката не се беше изпуснал и като излезе от клиниката разтовари. Сега си легна и изглежда умърлушен.
Похапна малко пилешко. Няма да му давам повече.

# 65
Някои има ли впечатление от тези капки за уши? В описанието пише, че имали охлаждащ ефект и били за дългоушати и т.н. Евтини са, но не намирам отзиви от тях и ме страх да не навредят на кучо:
https://zoomagazintiger.com/otican-kapki-za-ushi-za-kuche

П.п. Да не питам по 12233 пъти Grinning Този шампоан става ли за постоянна употреба или само когато кучето има възпалена кожа? (защото купихме един и после прочетохме, че е за успокояване на възпалена кожа и ухапвания Confused) https://-spam295-/?product=8in1-%d1%88%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%be%d … d0%b4%d1%8a%d1%80

# 66
  • София
Уха, 5 страници докато се натуткам. Поне яко оплакнах око Grinning

А си имам и това, една от кокошките ме изненада

# 67
  • Пловдив
Аз за ушите на моя глезан ползвам това:

https://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/3972/virbac … cheta-125-ml.html

# 68

Ааа.. нещо по-евтичко и все пак ефикасно, няма ли? Все пак за уши става въпрос JoyJoyGrinning

# 69
  • Пловдив
О предполагам че има...аз просто ползвам това. Simple Smile

# 70
  • София
Ако не се налага, не е нужно да се ползват.
Предишното куче никога не е имала проблеми с ушите и не съм ги чистила с нищо.
Сегашното е като първото. Непрекъснато с кожни, ушни и какви ли още не проблеми. За месец се видях в чудо, но не ми е непознато.

# 71
  • София
Борянка, срещнаха ли се вече Оскар и пилето (има ли си име)? Ако правиш снимки на двамата заедно, искам да видяяяя Heart

# 72
  • София
Това:
Цитат
При мъжките (при това не само кучета) категорично има промяна, при това драстична. В емоционалността, в характера, в поведението, в душевността. Дет' се казва, затова биволите не са бикове.
и това:
Цитат
и да, доста съм сигурна, че кастрираните мъжки точно такива забави не устройват на хората си. Ама... това си е алтерниране на характера, откъдето и да го погледнем....
малко се разминават.
Това не е промяна в характера на кучето, а чисто и просто прекратяване на един нагон. Поведението на мъжкия при мирис на разгонена женска няма нишо общо ни с характера му, ни с емоционалността му, па за душевност съвсем няма да отварям дума. Кучето в тези моменти се води само от нагона си и в стремежа си да го задоволи става коренно различно куче от това, което е през останалото време. Та ти ако говориш от опит с некастрирано мъжко, позволи ми пък аз да говоря от опит с кастрирано мъжко.

"Нагонът му" е есенциална част от него, не е нещо "отвън". Ако някоя жена, примерно, е влюбчива определяме това като част от характера й, не като нещо отвън привнесено и не казваме "нагонът й". Ако някоя друга / друг пък е склонна / склонен към изневери това също го определяме като част от характера й / му и не препоръчваме кастрация. Твърде често особено енергичните натури имат тироидни нива близки до горната граница и обратно, минорните, спокойни и "разсъдливи" хора имат тироидни нива към ниската граница. Дори не можеш да си представиш какъв огромен дял от "характерите" ни - от онова, което ни е вътрешно заложено, не от заученото поведение / плод на възпитанието - се дължи всъщност именно на жлезите с вътрешна секреция... Те са си нещо "наше", не нещо "чуждо"... И в такъв смисъл да, кастрацията драстично променя характерите на мъжките животни, каквито и да са те. И мислите. И желанията. И да, и душевността... Дори не твърдя, че това е непременно лошо, все пак ние също регулираме хормоните си - собствените си - ако имат негативно влияние в/у настроенията ни... но някак го решаваме сами. А кучето няма как да го попитам какво би искало... по поведението, ако имаше избор, по-скоро ми се струва, че Бенджи по-скоро би предпочел да си има дивите позивни. Дори и никога да не бъдат задоволени (което е нерядко срещана ситуация и в дивата природа). Обаче изобщо не мога и да си представя какво би ми казало женско куче - дали иска да се лиши от хормоните и позивите си, ако никога няма да има възможност да ражда. Просто нямам никаква представа, не мога и да преценя по поведенията...

Най-ми хареса, че биволът не е бик заради кастрация. 🤣🤣🤣.

Уф, волове, не биволи. Не знам за какво съм мислила...

# 73
  • София
Ужас, горките мъже с васектомия.
Кати, нищо им няма на кучетата. Даже е мит и, че стават по-малко агресивни.

# 74
Благодаря за новата тема! ❤🥰
Ето и данъка от нас

Цял час игра с този ластик под строг надзор разбира се като го знам какво диване е.
Кога мина периода при вас на хапане и дъвчене на всичко - ръце,крака каквото види, че вече цялата съм на дупки все едно от война идвам Grinning . Карам се,но се прави на ударен. Joy

Общи условия

Активация на акаунт