Любители на кучета - 120

• 25 645
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • Добрич
Здравейте любители на кучета!
Нуждая се от съвет, къде да търся стопани на едно натирено куче. Утре стават три седмици, откакто го спасихме от убиване на улицата. Не мога да го задържа, имам вече три кучета и две котки, отделно там където го сложих обикаля и едно бездомно куче, което също храня.
Приютеният любимец е агресивен към другите кучета, спуснал се е на различни домашни кучета, едното от които е починало в клиниката (затова са искали да го убият, ритан е, целен с камъни). Пред мен два пъти се спусна на бездомното, което също храним, но успях да предотвратя по-сериозен конфликт. Към хората е дружелюбен, лае, но след, като се запознаят дава да го галят.

Временно съм го приютила, на място, където да не се вижда с моите кучета, но всъщност са близо. Откакто той е там, домашните любимци са само вързани... Изглежда ревнив, моите също...

Не мога да го пусна и да рискувам да убие други кучета. От друга стана коя съм аз, че да определям дали да е жив и да го евтанизирам....  Ако баче трябва да бъде приспан, предпочитам евтаназията, пред убийството с камъни и пр. жестокост....

С две думи, нуждая се от помощ и ще бъда благодарна на всеки, който ми помогне да му намерим дом, далече от други животни, може би в клетка, може би на синджир, не зная!...

Благодарна съм, ако не ме осъждате за постъпката! Обичам животните, имам кучета, не искам да им се случи нещо лошо. Детето ми беше в шок, защото пред него кучето е целено с камъни и ритано... Плачеше, само да го спасим. Вкарах се в този филм, но сега ми трябва помощ, за да изляза от него.

Ясно ми е, че въпросът има морална страна...

Скрит текст:
Изоставено куче,  търси нови стопани. Кучето е едро, изглежда младо и с примес на ловна порода. Дружелюбно и социално с хората, но не умее да общува с животни, трябва да бъде отглеждано  отделно от други кучета. Умее да върви на повод. При желание можем да го транспортираме в североизточната част на страната.
Кучето е обезпаразитено за външни и вътрешни паразити с NexGard Spectra.
Благодарим предварирелно на всички, които проявяват интерес и всички, които споделят обявата!

https://facebook.com/story.php?story_fbid=4971690276181701&id=100000223329330

# 76
  • София
katiABV Ок, по количеството разсъждения, аз разбирам, че всъщност не искаш да кастрираш кучето си - като се появят здравословни индикации, тогава, готово! Както при хората, нали така?
Може ли да затворим въпроса в такъв случай?
Alice.in.Wonderland Голям, голям сладурко. Трябва да го изтърпиш периода, явно, съчувствам. Animal Paw Prints
Да препоръчам, чрез доволен приятел за топките Конг, доста издръжливи на дъвчене са, ако не сте си взели, да вземете, компенсират малко високата цена с дълготрайност Simple Smile

# 77
Здравейте 😊 ето данъка и от нас с Кая

Благодаря за новата тема, всички са големи сладури ❤️
(представихме се преди дооооста време и от тогава до сега само ви четем, надявам се от тук нататък да сме по активни)

Тази е от преди няколко дни

# 78
  • София
Ужас, горките мъже с васектомия.
Кати, нищо им няма на кучетата. Даже е мит и, че стават по-малко агресивни.

А, спокойно, при васектомията не се премахват семенниците. Simple Smile Ако можеше да се направи операция, аналогична на тази при хората, изобщо никакви съмнения и притеснения нямаше да имам!

ПП Много гадно това с ушичките! Бързо да е оправя куч и да не му правят повече такива процедури... да не му се налага! Инфекция ли е, защо го болят чак, едва ли е ушна кал само... Горкичкото!

И за да не говоря само за такива неща да разкажа за днешните приключения на малкия изследовател (и по-големия - бати). Ходили, значи, на полето, там има река, ама яко мръсна и мътна (става дума за онази област м/у Младост 3/4 и Горубляне, която, за щастие, е заблатена и трудна за дренаж и хората още не са успели да застроят на всеки 2 педи я блок, я небостъргач - то в Младост - 200 хил. души - парк изобщо няма, само 2 градинки). Та ходят си двамата батковци из полето с 2 кучета, ама трябва да пресекат реката... пък тя се разляла и станала дори по-мътна и мръсна от обичайното, но и достатъчно широка, за да не е прескочима от едно ши и едно джакче. Е, добре, ясно - ще ги пренесат през реката. Лесно, нали? Да, ама едниния шомпъл без каишка... и не ще да се остави да бъде тъй лесно хванат. Та пренесли единия пес - Черито - и бати я оставил не особено завързана - не е имало много на какво, пък и то не се отдалечава - на отсрещния бряг и отишъл да помага за залавянето на малкия беглец... Хванали го, обърнал се, за да премине и да му подадат споменатото шантаво и... що да види: Черито скочило във водата и щастливо си плува в прохладната мръсна вода. Е, продължили си разходката, ама като се върнаха - първо: баня. С пълна програма. А то се бори, бяга и вика: ама защо ме къпетееее, аз специално си поплувах, за да съм си се изкъпала сама, не искаааам...

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 14:34 от katiABV

# 79
Reunion поздравявам те, че си изчела всичката тая тирада от пет тома 🤣 Аз си признавам не мога, опитах ама такава скука.
Кати сори, ама последните две мнения нямам нито желание и нито концентрация да прочета.

# 80
  • София
Като смени зъбите ще мине. Не му давай да ви дъвче, заменяй с играчки. Много е сладичко мъничето.

# 81
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря за топлото посрещане , пожеланията и предложената помощ( при нужда ще се възползваме, непременно)! Джини е  малко диване, но е много миличка и  като цяло е доста умна и добричка. Само да спре да препикава гостите и хола...

Ще почакате с това. След 6-тия месец започват да стискат повече, а с увеличените разходки, особено бързото вадене след сън, ще настроите режима за вършене на нуждите извън жилището. До тогава - препоръчвам да си накупите яко количество памперс-пелени /има един склад в с. Катуница, където пакет от 10 бр. е между 2 и 3,50 лева и да разстелете из вас. Мога да съдействам за първата доставка Wink Ние така оцеляхме. Всеки път, когато Джини нацели пелената за малка или голяма нужда, буйна радост и веднага награда. Ако се изтърве на друго място, само строго НЕ /водите я до пелената/ и без наказания.
Всичко ще си дойде мястото някой ден. Само търпение и много любов.

# 82
  • София

Nelika, толкова съм щастлива, че има биолог в темата! Въпреки, че ми е хоби от детството основно познанията ми ми показват колко много не знам, друго си е да има до кого да се допитам.
И... ако чуеш случайно за място, където правят "човешка" операция кажи ми, моля!

Хибискус, много яка идея това с етажните легла!

=-=-=-=, радвам се, че се чувстваш добре - то това е най-важното... Аз имам (покрай всичко останало) и хормонално обусловена (абе и други спусъци има, ама този е постоянен) мигрена... понякога с нетърпение очаквам менопаузата.

Алис, искам да го гушкам това сладко бебе!
Не му се карай, напълно безсмислено е. Нито пък има шанс да вдене - то хапе като се "настърви" на играта. Просто като играеш с него имай играчка с подходящ размер и бутай в устата. Като попремине етапът на зъбенето може и да му се караш, ако продължава, тогава и по-може да схване нещо. Казвам го от позицията на на горд притежател на възможно най-глупавия малък куч на земята - а преди това на най-умния, лека му пръст. Второто от малко се усещаше за силата на захапката - даже не съм го учила особено, винаги съм играла с него с ръка в устата, ама това дребното, "марковото"... никакъв шанс. Но пък като спря сърбелът само се поспря.

Ще почакате с това. След 6-тия месец започват да стискат повече, а с увеличените разходки, особено бързото вадене след сън, ще настроите режима за вършене на нуждите извън жилището. До тогава - препоръчвам да си накупите яко количество памперс-пелени /има един склад в с. Катуница, където пакет от 10 бр. е между 2 и 3,50 лева и да разстелете из вас. Мога да съдействам за първата доставка Wink Ние така оцеляхме. Всеки път, когато Джини нацели пелената за малка или голяма нужда, буйна радост и веднага награда. Ако се изтърве на друго място, само строго НЕ /водите я до пелената/ и без наказания.
Всичко ще си дойде мястото някой ден. Само търпение и много любов.

Леле, как не съм знаела за това... Няма начин за доставка, предполагам? Сигурно над 100 лв съм дала за пелени... ама бая над... То не, че диването само там ходи (напоследък даже хич), ама като настане есен и училище... не знам как ще е - МНОГО ще съм благодарна за опция за контакт, каквото и да е...

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 14:57 от katiABV

# 83
`ТуиГ, благодаря за инфото! Склада не го знам, но намерих къде из квартала продават пеленки на прилични цени( малко по- високи са, но пък няма да минаваме целия град). Обаче, малката дивачка почна да ги яде и ги прави на дреб. Само в банята, дето сме ѝ отстъпили за лично ползване, още седят здрави.....макар, че често се случва да не уцели точно пеленката, но за  там не се караме( решихме, че това ще е разрешеното място, като ни няма вкъщи). Иначе я развеждаме интензивно, ама то диване( ей сега се прибираме, то голямо дърпане, голямо моткане....и едвам я откопчих от една полянка с накапали сливи. Ще кажеш, че най- вкусното нещо на света бяха).

# 84
  • София
katiABV Ок, по количеството разсъждения, аз разбирам, че всъщност не искаш да кастрираш кучето си - като се появят здравословни индикации, тогава, готово! Както при хората, нали така?

Само моля ако някой чуе за място, където да правят само прекъсване на тръбите, да ми каже... Много ще съм благодарна! Никой не ми е виновен, че не проверих предварително как се прави при кучетата - ама нА, толкоз ми е акълът, хич и не ми хрумна, че може да не се практикува изобщо!

# 85
Май хапането, както и опитите за гризане на покъщнина и стени, минаха със старта на разходките. Като започна да се изморява навън, като че ли спря да ни похапва. Иначе първо се научи да не хапе малката ни дъщеря. В ютюб има безброй клипчета за puppy biting, в повечето са събрани основните съвети.

Освен да се спре хапането има и още едно важно качество, да се научи кучето - ако реши да хапе (което и при най-тренираното куче не е невъзможно), да може да се самоконтролира и да не нарани, а само да предупреди (на английски е bite inhibition). Особено важно е при наличието на деца вкъщи. Ето в тези клипчета е доста добре обяснено, първото е баш с ротвайлер. Grinning

https://youtu.be/VUhjepUxnUU
https://youtu.be/068K5Zlph9U

# 86
Piliti Ох, Конг точно нямаме,но имаме всевъзможни неща за дъвчене. Въжета,топки, кокал, въже с топка,че и чорап на топка си хареса. Нищо не му задържа интереса за дълго и после хоп краче на хоризонта и знаете какво следва.
Reunion Опитвам всеки път в момента в който захапе го разсейвам с играчка,хапва я за малко после бясно напада я крак,я ръка.
Wild poppy Поледните дни изчетох много неща. Пищях като кученце, гледаше ме тъпо и пак нападаше. Казвах строго “Не”, пищят и го оставях сам в стаята за да разбере,че щом хапе силно играта спира. Ръмжах,лаех абе общо взето съседите вече ме мислят за Ку-Ку Joy . Нашия младеж си продължава. Четох из форумите за Ротове изпипан метод и как много бързо се възприемат за алфа,та сега преди всяко хранене се правим че ядем ние от храната и чак когато се отдръпне на страни, седне и спре да мрънка му даваме. Правилото е че Алфата винаги се храни първи. Уж имало винаги ефект,но ще видим. Абе отстрани просто падаш от смях с нас,но няма как. Grinning
KatiABV Карам е силно казано,но му казвам по-скоро твърдо “Не”, не че върши кой знае каква работа. Надявам се да премине и да почне да се усеща,че боли понякога с тея акулски зъбки. Grinning

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 09:13 от Alice.in.Wonderland

# 87
  • София
Аз за пръв път имам инатливо куче, както казах на ММ, това мъжете не сте хора 🤣. Предишните бяха женски и нямах проблем. С младежа се надцакваме. За храна чака и не посяга, докато не кажа, но ми се мята на игра, а не е ок с неговия размер.
Ще го видим какъв ще е. Добрахме се до вилата. Тук лесно става с пишкането и акането. Вратата е отворена и не е правил вътре нищо.

# 88
  • София
Тони, специално ще ги строя да ги снимам, те пиленцата са три и засега нямат имена, че не знам мъжки или женски са. На Оскар му дадох да ги подуши, ама нещо не му е интересно, сигурно защото е свикнал с кокошки.

# 89
  • София

Така се пътува в колата към децата. Спи и похърква даже 🤣😂🤣😂

Общи условия

Активация на акаунт