Любители на кучета - 120

• 25 659
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Писала съм го и преди, когато abv още я нямаше в темата. Като даваме проучвания за определени видове рак при кастрирани и некастрирани кучета в полза на некастрацията, е хубаво да даваме и проучвания за други видове рак, много по-често срещани, които категорично доказват, че при некастрирани особено женски кучета, рискът точно от тези видове рак нараства в пъти. Говоря основно за рака на половите органи и млечните жлези.
Ето тук са цитирани няколко такива проучвания, но човек и в оригинал може да си ги намери.
https://julyvet.com/blog/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D … 1%8F%D1%82%D0%B0/

С прекъсване на тръбите освен, че ще си начешеш егото да мислиш, че си направила нещо за кучето, няма да му помогнеш абсолютно с нищо. Освен, че ще му създадеш болка и страдание от престоя в клиниката за една ненужна операция.

То пак ще прави фалшиви бременности и пак има съществен риск от пиометра. Ще страда от това, че не може да се съеши, пък вълни топли може и да няма.

Ако искаш да си представиш как би живяло едно женско некастрирани куче - постой няколко години без секс във върха на сексуалното си желание и ще разбереш.

# 91
  • под тепетата
Добро утро! Събота е !
https://www.facebook.com/thepetcollective/videos/480793519410888/

# 92
Желая ви страхотна и весела събота!
И не забравяйте събота е ден за почивка. Поне според Майки Hug Grinning

# 93
  • София
Толкова е сладък Майки.😍😍😍

# 94
  • София
Аз за пръв път имам инатливо куче, както казах на ММ, това мъжете не сте хора 🤣. Предишните бяха женски и нямах проблем. С младежа се надцакваме. За храна чака и не посяга, докато не кажа, но ми се мята на игра, а не е ок с неговия размер.
Ще го видим какъв ще е. Добрахме се до вилата. Тук лесно става с пишкането и акането. Вратата е отворена и не е правил вътре нищо.

До характер ще да е... предишното му куче беше мъжко и такива проблеми никога не сме имали. Сегашното е лигава госпожица и за всичко прави напук. Сутринта, понеже бати се успал, се изпикала... хубаво де, разбирам - има си нужда. Ама защо точно ДО постелката - пелена, сложена специално за целта!? Та... не, не са мъжете инатливите същества (ама не им го казвай, де) - и ние биваме такива...

# 95
  • София

До характер ще да е... предишното му куче беше мъжко и такива проблеми никога не сме имали. Сегашното е лигава госпожица и за всичко прави напук. Сутринта, понеже бати се успал, се изпикала... хубаво де, разбирам - има си нужда. Ама защо точно ДО постелката - пелена, сложена специално за целта!? Та... не, не са мъжете инатливите същества (ама не им го казвай, де) - и ние биваме такива...

Кати ,кучетата не правят напук ,при тях липсва тази причинно-следствена връзка. Всичко е по ваша вина,не сте извели животното навреме и то си е свършило нуждата не където трябва. В такъв случай не се карайте на кучето,защото то не разбира реално защо му се карате,само ако го хванете в момента на белята тогава Hands Plus1

# 96
  • София

Кати ,кучетата не правят напук ,при тях липсва тази причинно-следствена връзка. Всичко е по ваша вина,не сте извели животното навреме и то си е свършило нуждата не където трябва. В такъв случай не се карайте на кучето,защото то не разбира реално защо му се карате,само ако го хванете в момента на белята тогава Hands Plus1

Разбира се, че има причинно-следствена връзка. Дори и при лабораторните мишки има такава. Точно на нея се дължи заученото поведение / възпитанието.
И да, категорично е напук - възмущение, че още не е навън... то за него още не е свързано непременно с излизане за тоалетна, впрочем, а си е чиста проба приключения. Но както и да е - въпросът е, че е направено точно ДО подложката. И да, правеше го и преди да започне да излиза като нещо не й харесва - примерно затворено й е ограждението, хората имат нахалството да си лягат да спят в 12-01 ч. вместо да си играят с нея, получила е не точно храната, която е искала или очаквала. То си знае, че е негово, знае, че го е направило... и само като се усети, че съм видяла (сменя интонацията) се крие в леглото (не, че това му помага на диването, ама винаги се пробва.)

Wild poppy Поледните дни изчетох много неща. Пищях като кученце, гледаше ме тъпо и пак нападаше. Казвах строго “Не”, пищят и го оставях сам в стаята за да разбере,че щом хапе силно играта спира. Ръмжах,лаех абе общо взето съседите вече ме мислят за Ку-Ку Joy . Нашия младеж си продължава. Четох из форумите за Ротове изпипан метод и как много бързо се възприемат за алфа,та сега преди всяко хранене се правим че ядем ние от храната и чак когато се отдръпне на страни, седне и спре да мрънка му даваме. Правилото е че Алфата винаги се храни първи. Уж имало винаги ефект,но ще видим. Абе отстрани просто падаш от смях с нас,но няма как. Grinning
KatiABV Карам е силно казано,но му казвам по-скоро твърдо “Не”, не че върши кой знае каква работа. Надявам се да премине и да почне да се усеща,че боли понякога с тея акулски зъбки. Grinning

Не знам кой ги е препоръчал тези неща, ама никое от тях не действат. Скимтенето може и да го озадачи за момент, ноооо.... общо взето на тази възраст е нормално да се хапят едно друго и това не води до наранявания. Ако някое го заболи и изскимти вероятно ще бъде пуснато - за момента. Не би довело до заучаване на поведение. А това с храната си е направо абсурдно. Няма такова нещо алфата да яде пръв. Или големите. Това са кучета, не лъвове. При кучетата и вълците малките ядат първи (в самото начало - а то е много малко пухче) - и единствено те. Щото те са си в и около бърлогата още и възрастните им носят храна в тумбаците си. Повръщат я и определено не се борят обратно за повърнатото за малките, дават им го изцяло... а това как храната е влязла в тумбаците толкова малки кутрета изобщо не виждат. Започват да ядат първи и пред малките възрастните едва когато малките започнат да ги следват и да наблюдават (за да се учат) лова. Тогава, обаче, от тях се очаква да започнат и да тренират - да ловят дребни животинки (мишки и др.) и да допълват хем уменията хем храненето - т.е. оставането частично гладни ги стимулира. Ама много по-късно!

А номерът с играчката е не да му я дадеш и да го оставиш да се забавлява с нея, а просто да я ползваш като преграда - докато играеш да я имаш край себе си и да я буташ в устата... да запушваш устата един вид. То не иска да те нарани сега, само да играе, да контактува с теб - а междувременно всичко в устата ужасно го боли и сърби, представи си човешко бебе с никнещи зъби колко е сговорчиво. Иииии... ами, действа 2 в 1. Така би гризало и майка си - само че тя би имала доста повече козина от теб, която да я предпазва. Но този импулс ще утихне по естествен път като пробият хубаво всички зъбки. И ако междувременно е разбрало, че да хапе човека не е гот - пляскането по муцунката не помага, впрочем, възприема се като покана за игра (практически установен урок), по главата - по-става, според зависи (нали разбираш, става дума за леко потупване, не за размътване на мозъка) - но по-често също си мисли, че трябва да се скача след ръката. Ако се хване цялото или главата отгоре или под муцуната, така че да не може да докопа ръката и му се каже "не хапи" - или нещо - и се запуши за играта нататък... има някакъв ефект. Но най-много помага преминаването на никнещия период.

Tintina, нямам съмнение, че същество, което няма яйчници няма как да се сдобие с рак на яйчниците.
Женска с прекъснати тръби чудесно се радва на здравословен секс без това да води до потомство. Нямах намерение да я лишавам от такава възможност. Тъкмо напротив - идеята ми беше да не гледам кученца, а тя да си се забавлява както и колкото има желание...

Леле, този Майки е най-сладурското същество на планетата...

# 97
  • Пловдив

На гости съм, не ме закачай.

# 98
Кати моля те, тези дълги фермани ги слагай в скрит тест, че то без това никой няма да ги изчете до край. И за твое добро, спри да четеш, че явно си поела прекалено много информация-80% невярна.

Шошко 😍
Правилно, не трябва да те закачат, когато си почиваш.. Ето на, не си сам 😁

# 99
  • тук-там
Кати, изглеждаш много сигурна за всичко, което като цяло не предполага учене и развитие. И аз ще ти повторя като Сланчогледка - те не носят вина за проблемни поведение, ние сме отговорни, както и за децата си. Кучето е нормално да не оцели постелката, особено на тази възраст. Много пъти съм писала, и пак ще го направя, ако не ти, някой друг може да си вземе от моя опит - малкото пале се изкарва след сън, след хранене, след игра и като цяло се съблюдава и извежда според правилото - на колкото месеца е, толкова часа може да стиска. Ние дебнем пиш, те няма как като палета да целят тези постелки. Освен това с тях по-скоро объркваме кучето, защото все пак целта е да си правят нуждите навън, не вътре. При всяко пиш навън, много похвали и наградки. Ако го направи вътре, чистите и подминавате. Още не разбира от Не и наказания! Пак дебнете и пак Браво и нагадки, когато го свърши вън.
Малко да ви развеселя с моето момиче и неговите 2 възглавнички на плажа:

# 100
Минавам да се оплача, че днес правихме пробно пътуване с кола( мислим да ходим на море, ама дотам са поне 3,5-4 часа, а не навсякъде ще можем да спираме) и ходихме на гости на едни приятели на час и нещо път от къщи. Ами, да Ви кажа, че аз толкова кошмарно пътуване не съм имала- то беше катерене, драшене с нокти, скимтене, лаене, опити да се изяде постелката.....диването просто се не спря. И не щя да заспи ни на отиване, ни на връщане( а все още доста си поспива през деня, когато сме вкъщи). Та, кажете какво да я правим следващия път, че все ще се наложи да ходим някъде с нея?

# 101
  • Бургас
abv, благодаря, че ни осветли за този невероятен метод за предпазване на кучетата от нежелана бременност. Направо ярко си представих как твоята кучка с прекъснатите тръби става всеобща любимка на мъжките стопани в квартала.
Да не забравиш с презервативи да я снабдиш, защото и при кучетата има полово-предавани болести.
И пари бол си приготви, че фалшивите бременности и свързаните с тях ветеринарни разходи няма да са никак малко.
Нямах намерение да отговарям, но с тази глупост просто надмина себе си. Правя го само, за да предпазя новите влизащи в темата от авангардните ти идеи.

# 102
Минавам да се оплача, че днес правихме пробно пътуване с кола( мислим да ходим на море, ама дотам са поне 3,5-4 часа, а не навсякъде ще можем да спираме) и ходихме на гости на едни приятели на час и нещо път от къщи. Ами, да Ви кажа, че аз толкова кошмарно пътуване не съм имала- то беше катерене, драшене с нокти, скимтене, лаене, опити да се изяде постелката.....диването просто се не спря. И не щя да заспи ни на отиване, ни на връщане( а все още доста си поспива през деня, когато сме вкъщи). Та, кажете какво да я правим следващия път, че все ще се наложи да ходим някъде с нея?

Съвет не мога да дам, но мога да кажа, че нашите пътувания са същите + повръщане. Абсолютно винаги повръща на отиване, а на връщане понякога издържа, понякога заспива.. (вече почти 8месеца Simple Smile )

# 103
=-=-=-= щом не повръща по време на пътуване другото се търпи 😁 Шегата настрана, но с повече возене ще свикне да е спокойна. Важен момент е наистина, че не повръща, защото с повръщането почти няма оправия. Спазвай правилото без храна и вода преди пътуване. По време на път, когато спирате на почивки може да предложиш малко водичка, но нека храната да е след като пристигнете в крайната дестинация. Това е като превантивна мярка да не повръща.
Tintina няма смисъл да влизаш в подобна дискусия. Само лошото е, че новите четящи темата ще решат, че всички тия глупости са истина. 😔
mtz много пуФкаФи възглавнички си имате 🤗
А почиващите не ги закачайте, че явно са имали тежък ден и имат нужда да заредят батериите за нови лудории 😜

# 104
Благодаря Ви! То днес бяхме по прав и хубав път, та наистина не се стигна до повръщане( че ние с малкия сме дежурни в това занятие и знаем, какво приключение е понякога пътуването), но честно, по едно време за да спре да се мятка из колата и най- вече да не ходи напред, при шофьора( че се опитваше да се навре под краката му), извадих плика с гранулите и ѝ давах по една, само и само да я задържа мирна и отзад. А, явно не  е трябвало...

Общи условия

Активация на акаунт