Паническо разстройство - 50

• 43 641
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Аз отдавна се каня да питам тези, които са взимали и Ривотрил, и Клонарекс, откривате ли някаква разлика? Аз все Ривотрил купувам, бях чела преди, че имали разлика.
Има, ривотрила успокоява по-добре и не успива, докато клонарекса има по слаб анксиолитичен ефект, но успива сериозно. Принципно и двата медикамента са клоназепам, но явно Ривотрил го правят по изчистен.
Благодаря! Значи ще продължа да купувам Ривотрила, че това успиване хич не ми се нрави.

# 211
Имате ли деперсонализация и лекарствата премахват ли я, да питам пък аз? Simple Smile

# 212
Скрит текст:
Момичета и момчета, имам нужда от малко кураж и нахлувам в темата ви, надявайки се да го намеря тук.
Страдам от депресия и ПА от вече 6-7 години. Пия Флуанксол (1 сутрин) и Ксетанор (половин вечер). Първото го спрях сама, знам че не е ОК, но ми беше навик да го пия сутрин преди да изляза за работа и откакто започна Ковид и работя от вкъщи просто забравях. В един момент беше минало толкова време, че реших, че няма смисъл пак да го започвам.
Пробвала съм веднъж вече да ги спра, с Флуанксола нямаше проблем (както и сега), но когато махнах Ксетанора депресията се върна. Тогава бях сама, а много от страховете ми и причините за ПА се кореняха в това. Сега съм сгодена и с моето момче искаме да опитаме за бебе. Ще ходя при док да обсъдим положението, но няма да ви лъжа - много ме е страх (мисля, че само тук биха разбрали колко)!
Има ли тук други момичета, които са работили за бебе? Как се справихте? Спряхте ли лекарствата?
Надявам се един ден всички да се преборим с това 🙏
Няма проблем, работете си за бебе. Принципно няма страшно. После обаче няма да може да кърмиш ако пиеш АД и след раждането.
[/quote]

Благодаря за отговора, Георги! Иска ми се да пробвам без тях, та да видим. И аз много време си носех вдни хапчета в чантата за кураж. Док ми го беше дала, в случай на нужда само да ги взимам, не помня името. Не съм ги взимала, но тази малка патерица ми даваше опора.

Иначе аз съм за пиенето на лекарства, ако човек не може да се справи сам. Разбирам призивите “Пробвайте без лекарства”, ама то като не ти се става от леглото сутрин и не ти се живее като цяло е трудно да мислиш позитивно. Няма да забравя чувството когато тази пелена, която ме затискаше се вдигна щом хапчетата започнаха да действат. После вече като функционирах отново нормално, започнах да спортувам и т.н.

# 213
Искам да ви попитам, Ксанакс понижава ли кръвното налягане? Никъде не открих в листовката да пише такова нещо?

# 214
  • софия
Аз отдавна се каня да питам тези, които са взимали и Ривотрил, и Клонарекс, откривате ли някаква разлика? Аз все Ривотрил купувам, бях чела преди, че имали разлика.
Има, ривотрила успокоява по-добре и не успива, докато клонарекса има по слаб анксиолитичен ефект, но успива сериозно. Принципно и двата медикамента са клоназепам, но явно Ривотрил го правят по изчистен.
Благодаря! Значи ще продължа да купувам Ривотрила, че това успиване хич не ми се нрави.
От къде го купувате този ривотрил?Аз преди няколко години от Сърбия си взех,използвам го рядко,но винаги гледам да имам в себе си.

# 215
От къде го купувате този ривотрил?Аз преди няколко години от Сърбия си взех,използвам го рядко,но винаги гледам да имам в себе си.
От Сърбия със зелена рецепта.

# 216
https://Искам да попитам от днес 3 дни трябва да пия есобел по половин, за да го спра и да започна ксетанор. Понеже доктора изписа и клонарекс не разбрах дали трябва да започна да го пия като започна новия АД или мога да го пия и при спирането на първия. Дано сте ме разбрали. Благодаря.

# 217
https://Искам да попитам от днес 3 дни трябва да пия есобел по половин, за да го спра и да започна ксетанор. Понеже доктора изписа и клонарекс не разбрах дали трябва да започна да го пия като започна новия АД или мога да го пия и при спирането на първия. Дано сте ме разбрали. Благодаря.
Можеш да го пиеш и от днес, и от началото на другия медикамент. Принципно е изписан, за да тушира страничните ефекти. Но и при спиране на стар, и при почване на нов - все има такива ефекти.

# 218
Можеш да го пиеш и от днес, и от началото на другия медикамент. Принципно е изписан, за да тушира страничните ефекти. Но и при спиране на стар, и при почване на нов - все има такива ефекти.
А възможно ли е клонарекс да ми прави паник атаки, защото днес са ми чести?

# 219
А възможно ли е клонарекс да ми прави паник атаки, защото днес са ми чести?

Според мен е възможно. Аз от вчера съм с ксанакс, и две получих от тогава. Не бях получавала наскоро. 😒

# 220
Не може ксанакс и клонарекс успокояват.

# 221
Не може ксанакс и клонарекс успокояват.

Абе да, ама пак е възможно, даже и като странични реакции го дават, че е възможно. Не точно паник атаки, ама тревожност например. Мен днес рязко ми се понижи кръвното, и бам вземи тая ПА. Вярно, че премина точно за 4-5 минути, ама много добре ми напомни за ужасното чувство.

# 222
Цвети, къде прочете тревожност като страничен ефект при клонарекс или ксанакс? Направих си труда да изчета и двете листовки в нета. Няма. Всъщност ако вярваш че ти докарва тревожност супер поне няма да се пристрастиш. В кръга на шегата де. Малко черен хумор.

# 223
Ето на листовката на ксанакс какво пише. Че моята някъде съм я замотала, и не я намирам.

За мен тревожност и безпокойство са едно и също нещо. А това на клонарекс открих, такова не съм пила.

# 224
Скрит текст:
Здравейте, отново. Ходих на нов психиатър в Стара Загора. Смени ми АД (есобел) с ксетанор, но този път +клонарекс, който да пия 1 месец и след това да спирам по схема. Притеснява ме клонарекса, не съм пила. Първоначално искаше да е ксанакс, но съм го пила преди години и не ми понася. Можете ли да споделите мнение.
Благодарение на Ривотрила, който е същото като Клонарекс, се върнах към живота лично аз.
Пиеш ли го още?
Аз вземам лексотан и ме е страх да не се пристрастя.
Много рядко, щом изхвърлям опаковките почти цели, защото им минава годността.
Това ме успокоява. Мерси.

Пак да попитам за хипохондрията. Някой успял ли е да я вкара в някакви нормални граници и как?

Общи условия

Активация на акаунт