Паническо разстройство - 50

• 43 672
  • 756
  •   1
Отговори
# 225

Това ме успокоява. Мерси.

Пак да попитам за хипохондрията. Някой успял ли е да я вкара в някакви нормални граници и как?
[/quote]
🤣🤣🤣🤣Не! Аз съм с хипохондрия. Ето, скоро карах някакъв смотан вирус и макар, че карай Ковид, изтерясах, че ме лепна пак.... Бях в ужасно напрежение, даже кашлица имах, но някак си удържах да не си направя тест. Но!.... Пуснах кръвни изследвания и всички възпалителни маркери😁😁😁. Понеже бяха добре, реших, че няма да пускам тест
Аз знам защо съм с хипохондрия.. Но понеже целият ми живот е минал в напрежение, тревожност, притеснения-още от дете, си знам, че няма да мога да се отърва от нея... Ама, кво да направя.... Да ти кажа честно, преди 3,4 години не беше толкова зле положението.. Но откакто синоткрих проблем със Жит   жлеза и най-вече като ми вкараха хормоните в норма, ситуацията стана плачевна.... Че то преди си бях по добре....

# 226
На мен ми предстои вкарването на хормоните в норма и се надявам тогава да съм чувствително по-добре, а то какво било.Да не говоря, че взех да прехвърлям хипохондрията към близките.

# 227
Не може ксанакс и клонарекс успокояват.
Те успокояват, но ако много изменят усещанията на мозъка, той реагира като опасност и пере указания за адреналин. И е възможно да ескалира паника. Макар и потисната , пак налице. На мен дори най силната някога ПА ми е баш с ксанакс. При него както и преди съм казвал е все едно язовирна стена, която се пропуква. Направо ти се стоварва отгоре накуп.

# 228

Надали ви е до смешки ,но ще опитам 😆🤫😬

# 229
По повод лавандулата- има валериан, хмел, лавандула хапчета, ама на мен нещо не ми подействаха интензивно. Някой пробвал ли е аромотерапия? Не да се лекува, а например да се разпръскват етерични масла с дифузер в стаята, в която спите. Дали действа релаксиращо?

# 230
Хора възможно ли е от депресия или ПА да ми се схваща тялото. Че взех да мисля за други болести.

# 231
Хора възможно ли е от депресия или ПА да ми се схваща тялото. Че взех да мисля за други болести.

Напълно възможно. Та на мен при най-зверската паникатака ми се получи и така наречената акушерска ръка…

# 232
Не, множествена склероза е. Може и инсулт с множествена склероза заедно.

# 233
Значи аз, дето съм пил дълго време лексотан и сега съм/бях на ксанакс, е възможно сам да съм си провокирал проблемите, така ли ? Примерно, това чувство, че съм напълно спокоен и въпреки това съм 'паникьосан' да е от химията ?

# 234
Добро утро на всички. Най-вероятно ще ви досаждам, но в къщи не мога да бъда разбрана. Събудих се сутринта със страха  как ще започне отново деня, как да изпия хапчето и как ще се чувствам след това. Как да се отърва от това чувство, самонаблюдение, не мога да се отпусна.

# 235
Разходка. Движение.

# 236
Добро утро на всички. Най-вероятно ще ви досаждам, но в къщи не мога да бъда разбрана. Събудих се сутринта със страха  как ще започне отново деня, как да изпия хапчето и как ще се чувствам след това. Как да се отърва от това чувство, самонаблюдение, не мога да се отпусна.
Няма да можеш. Свикни с него просто и ще спре да ти прави впечатление.

# 237
Цитат на:  link=topic=1354997.msg43273138#msg43273138 date=1628310084
Значи аз, дето съм пил дълго време лексотан и сега съм/бях на ксанакс, е възможно сам да съм си провокирал проблемите, така ли ? Примерно, това чувство, че съм напълно спокоен и въпреки това съм 'паникьосан' да е от химията ?
В много случаи без химия не може, но в някои от тях тя, освен че помага, и вреди. Следвай си схемата за спиране, ако е дошло време и чакай да дойдат по-добри дни.

# 238
2 дни намалих есобел на половинка, за да го сменя. От утре дали мога да започна ксетанор или понеделник?

# 239

Мисля ,че по скоро от ПА да ти е това чувство за схващане на тялото.Почти на всеки ПА са различни.

Общи условия

Активация на акаунт