Паническо разстройство - 50

• 42 153
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Мен ми изписаха небилет по 1/2 всеки ден, ама проблема е, че седя с 45-50 пулс напоследък , и пак има систоли Grinning Та бавния пулс не гарантира махане. Обаче е гот, особено като видя, че по време на сън съм имал 30-35 пулс Grinning Някой ден няма да има никакъв пулс и ще се махам от тоя объркан свят вече.

Георги с тези твои коментари малко ме додепресирваш още толкова 😃 На хората им се живее ти какво говориш 🤔😃

# 541
То пък един живот Grinning

# 542
Мен ми изписаха небилет по 1/2 всеки ден, ама проблема е, че седя с 45-50 пулс напоследък , и пак има систоли Grinning Та бавния пулс не гарантира махане. Обаче е гот, особено като видя, че по време на сън съм имал 30-35 пулс Grinning Някой ден няма да има никакъв пулс и ще се махам от тоя объркан свят вече.

Георги с тези твои коментари малко ме додепресирваш още толкова 😃 На хората им се живее ти какво говориш 🤔😃
А, нищо, просто аз не съм имал страх от умиране никога. Яд ме е просто, че заради периода с паниките изпуснах много хубави възможности за забавления.

# 543
Добре, на мен пък заради пулсът дето сутрин ми е 120-130, пред деня варира 70-100 ми каза моята позната да си взема небилет. Обаче аз мисля, че това всичко е от твевожността ми. Та сега съм в чуденка - да взема ли тоя небилет и да миряса тоя пулс, или пък ще се вкарам в по-голяма беля?

# 544
Ами принципно бетаблокерите не са особено полезни при здраво сърце. Ама аз периодично си взимам, някой път не се издържа.

# 545
На мен ми предписаха бизогамма 1/2т и то само при нужда. Отразява ми се добре. Според мен е хубаво кардиолог да каже какво точно да се пие.

# 546
Ами принципно бетаблокерите не са особено полезни при здраво сърце. Ама аз периодично си взимам, някой път не се издържа.

Ами моето сърце е здраво, това ми го гарантира моята близка кардиоложка. Гледа го доста време, и дълга кардиограма, и ехокардиография, и го слуша там за шумове разни. Думите ѝ са, че структурно сърцето ми е Ок. Та мисля, че този пулс е от тъпата тревожност, понеже като смукна един валидол например и магически се пооправя. Но пак си стига до 100 през деня.
А какъв всъщност е нормалният пулс? От колко до колко? На места казват 60-80 на други 60-100… 🙄

# 547
100 вече си е висок, между 60 и 80 е ок според мен. Напълно е възможно висок пулс от тревожност, аз съм така най-редовно. На всичко отгоре и пуша Grinning Ако сте здрава, не му се втелясвайте толкова. Слушайте какво е казал докторът.

# 548
Скрит текст:
Пулсът ми влезе в граници след посещението при кардиолог и ПА в кабинета (изкарах акъла на човека). Smiley Сега се чудя, дали да дам едни пари за ЯМР, че да мирясам и от това и както казва мъжът ми "да видим кое е следващото". Още с влизането в колата след прегледа започна да ме боли глава и да викам, че сега пък зрението ми се замъглява. Вкарвам си мухата в главата и няма спокойствие. Затова съм си записала час при психиатър (отново), да видим той какво ще се произнесе.
Добре, според мен иди на невролог, кажи, че като наведеш главата надолу и те прорязва ток през гръбнака, имаш вдървявания на крайниците, изтръпвания, нямаш периферно зрение и изпитваш ужасни главоболия всекидневно. След добра актьорска игра, ще те прати на ЯМР на глава и врат да се изключи МС и тумори в главата и врата, както и ошипявания. После няма да се успокоиш, ама поне няма да занимаваш невролозите с глупости. И кардиолозите също.
Ток не ме бие през гръбнака (сега и това ми вкарай в главата), имам си периферно зрение, крайниците ми леко изтръпват при паника, имам главоболие, но чак пък ужасно. Гледана съм преди години на ЯМР точно заради паники и тръшкания. Сега при мисълта ме втриса, ама ще помисля над съветите ти. Имам страх и от лъжа за болестите. Изобщо съм неспасяем случай. При невролог бях няколко пъти, че и в неврологично отделение.
Цвeтелина Иванова 606608, кардиологът ми каза 60-80 е нормално.

# 549

Ами моето сърце е здраво, това ми го гарантира моята близка кардиоложка. Гледа го доста време, и дълга кардиограма, и ехокардиография, и го слуша там за шумове разни. Думите ѝ са, че структурно сърцето ми е Ок. Та мисля, че този пулс е от тъпата тревожност, понеже като смукна един валидол например и магически се пооправя. Но пак си стига до 100 през деня.
А какъв всъщност е нормалният пулс? От колко до колко? На места казват 60-80 на други 60-100… 🙄
60-80 при масовата популация е нормален. При жени с нерви е 60-100, с анемия, с проблеми при ЩЖ, с разни там женски дивотии. Под 60 е нормален, ако човека е спортист, или бивш спортист. Аз в активните спортни години бях с 45 пулс дневен. И до 80 максимум отиваше на интензивни натоварвания. Нощем незнам, нямаше тогава такива гривни. Над 100 пулс също се среща често, но над 110 вече е проблем. И е важно 24ч среден пулс, а не моментния.

Както казва един мой много добър приятел кардиолог - вече не лекувам болни от сърца и кръвно, Ами само някакви паникьори. Той е голямо име на местно ниво и от 30 пациента дневно примерно , 25 били вече паникьори. И се вайка, че няма вече истински сърдечно болни с тоя модерен живот.

# 550
100 вече си е висок, между 60 и 80 е ок според мен. Напълно е възможно висок пулс от тревожност, аз съм така най-редовно. На всичко отгоре и пуша Grinning Ако сте здрава, не му се втелясвайте толкова. Слушайте какво е казал докторът.

Ми, че сякаш съм здрава, то по какви ли не лекари ходих.. ето сега съм си спокойна - пулс 65. Обаче денем мамицата ми се …..
Даже и на термовизуална диагностика ходих. Някой ходил ли е на такова чудо? Там ми се видяха доста от нещата за които знам, без да съм ги споменала на лекаря. Като например имам доста кисти в гърдите, и две доброкачествени образувания, които си следя редовно.

# 551
Всеки си мъкне по нещо Grinning Аз пък сега съм в някакъв филм, че колитът ми може да е нещо по-сериозно като болест на Крон или ендометриоза. И понеже няма да се успокоя, съм решила да си направя ЯМР на корем и малък таз. Пак един куп пари. Поне дано стане ясно.

# 552
Всеки си мъкне по нещо Grinning Аз пък сега съм в някакъв филм, че колитът ми може да е нещо по-сериозно като болест на Крон или ендометриоза. И понеже няма да се успокоя, съм решила да си направя ЯМР на корем и малък таз. Пак един куп пари. Поне дано стане ясно.
Е скенера е по евтин и надежден в случая за тия неща. Ендометриозата е много възможно нещо, тя и предизвиква такива състояния. А не е рядка.

# 553
Оф жена да не си… то не са ендометриози, не са поликистозни яйчници, доминантни естрогени, и още един куп тъпотии. Аз съм с поликистоза и прогестерон много под нормата. Пиех някакъв препарат, спрях го, щото се уплаших, че е от него… сега пък да го започвам ли, направо не знам. 😳

# 554
Термовизуална диагностика? Какво е това и какво се вижда там?
Цвeтелина Иванова 606608, аз съм с киста на яйчника и направих какви ли не изследвания. Сега за финал не ми идва и съм във филма, ама то при този стрес и спиране на АД. М/у другото при спирането на АД ми се появи зацапване извън цикъл и оттам ми тръгнаха паниките. Аз съм с ПКЯ.
veseuka, това с колит и болки в корема го минах миналата година. Пак доктори, прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт