Паническо разстройство - 50

• 42 099
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Аз какъв филм си набих с тоя бета блокер и ксанакса. За малко да припадна. Мисля повече да не взимам бета блокер, сърцето ми е здраво, мислех че ще ми помогне за сърцебиенето, но като съм си тревожна с нето без него пулсът ми е над 100. С тая разлика че щях да припадна преди малко… много съм зле
Аз пия по 1/2т при нужда бетаблокер. Пулсът ти е от тревожността. Смъквай напрежението с хапчета и пулсът ще падне. На мен ми се вие свят и след репортажа днес по новините не съм на себе си.

Нали чу какво каза? Повръщане и подутина! Ти повръщаш ли, подутина имаш ли? Стига не се филмирай

# 631
Скрит текст:
Аз какъв филм си набих с тоя бета блокер и ксанакса. За малко да припадна. Мисля повече да не взимам бета блокер, сърцето ми е здраво, мислех че ще ми помогне за сърцебиенето, но като съм си тревожна с нето без него пулсът ми е над 100. С тая разлика че щях да припадна преди малко… много съм зле
Аз пия по 1/2т при нужда бетаблокер. Пулсът ти е от тревожността. Смъквай напрежението с хапчета и пулсът ще падне. На мен ми се вие свят и след репортажа днес по новините не съм на себе си.
Нали чу какво каза? Повръщане и подутина! Ти повръщаш ли, подутина имаш ли? Стига не се филмирай
Не, не съм чула, извинявам се, защото едвам намерих дистанционното да изключа телевизора и бях пред припадък. Иначе нямам повръщане и подутина. Надявам се и друго да нямам. Имам виене на свят, треперене, слабост и бодлички в крайниците и главоболие от една седмица, което засега овладявам с хапчета. И яка паника естествено. Погледът сякаш взе да се избистря. Дано не е временно.

# 632
Някои пита за Бринтеликс. Който психиатър ви го предложи за паники, бягайте от тоя. Първо взимат по 8 лева комисион на рецепта, и второ е над 50 кинта. Трето, е за депресия и е много мощен стимулант на ЦНС. Изобщо не е за паникьори. Но пък за депресия е топ.

Така, виждам, че Цветелина е в яка криза в момента. Ама яка! Моя съвет в такива ситуации е алкохола. Скоч или водка, че нямат захар. И до напиване. За съжаление понякога това само помага. Ксанакса при употреба над 30 дни е доста опасен вече и после спирането става също опасно.
И пак казвам - аз го препоръчвам, защото при мен беше в най-тежките периоди единственото решение, което помагаше. И с други хора също е така. В САЩ и трева пушат даже с алкохола, че да се смачкат.
Да обясня защо аз почнах с пиенето - 2 месеца епизод на криза, всеки ден, пулс над 90, постоянно напрежение в гърдите, неврологични болки, натрапчиви мисли, парализа на крайници, постоянни вълни, постоянно ток в главата... И така нататък. Тогава бях много сериозно отчаян , не можех да си гледам жената, детето, едва работех и то на намален капацитет... Изобщо бях трагичен. Всеки ден беше борба минута по минута. Един ден просто в магазина видях бутилка Финландия и си взех заради добрите стари студентски години. Сипах си в нас и след 100 грама в мен се разля божествено спокойствие, което не бях усещал от над година назад. Пих още 100 и всичко мина повече от прекрасно. Моята паника беше най мощна вечер. След това започнах месеци наред по този начин, спрях АД, и се бях оправил. Лошото е, че изпуснах момента на спиране на пиенето и си изчерпах магнезия. После ефекта стана обратен, алкохола правеше паники. И го спрях и него. И така до сега вече няма нищо, освен понякога стресови дни съм по напрегнат, но това не е кой знае какво. Няма повече мизерии. След изкаран ковид ме налегна много яка депресия, каквото не ми беше познато, та ме забиха на золофт 25 мг и си го пия. И всичко е наред досега.

Затова казвам да се опитва всичко. Аз тренирах дори пийнал, срам не срам, това беше тогава решението. То от срам си направих собствен фитнес дори, че да не се излагам пред хората, да се пазя от ковид и заради агорафобия. Беше комплексно решение тогава.

# 633
Факт е че съм в яка паника, но те са денем. Вечер съм горе долу читава. А да пия през деня не виждам как да стане просто… а и да взема да стана пък алкохоличка. 😒 Мои познати и приятели са пили и ривотрил и ксанакс месеци наред, и са ги спрели. Защо аз например да не мога?

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 08:15 от Анонимен

# 634
Някои пита за Бринтеликс. Който психиатър ви го предложи за паники, бягайте от тоя. Първо взимат по 8 лева комисион на рецепта, и второ е над 50 кинта. Трето, е за депресия и е много мощен стимулант на ЦНС. Изобщо не е за паникьори. Но пък за депресия е топ.

Факт е че съм в яка паника, но те са денем. Вечер съм горе долу читава. А да пия през деня не виждам как да стане просто… а и да взема да стана пък алкохоличка. 😒 Мои познати и приятели са пили и ривотрил и ксанакс месеци наред, и са ги спрели. Защо аз например да не мога?
И аз съм така. Яка криза. Вечер съм една идея по-освестена. На мен и за лексотана ми казват така, но като се шашна яко, предпочитам да глътна 1 лексотан, отколкото да тичам до Спешното и там да ми бият Диазепам.

Аз питах за Бринтеликс и точно за депресия ми го предлага пси. При мен паниката дойде след депресията и според пси влизам отново в депресия. Това виене на свят, слабост в крайниците и т.н. се възвърна както в началото на депресията. Цена изобщо не коментирам, защото вече съм съгласна и 1000лв да дам, само да има ефект. Изследванията по които тичам също не са без пари. Освен и аз да опитам с алкохол, но изобщо не пия и не знам как ще ми се отрази.
Цвeтелина Иванова 606608, не те знам в каква криза си, но на мен лично ми действаш леко успокояващо.

# 635
Хаха смятай! Как по-точно? Аз съм в Ада бе… 😂

# 636
E аз имам 2 познати, които месеци наред пиха ксанакс, спряха им ги рязко, едната почна да припада, без да се установи защо, и все още е така, а другата влезе в тежка психоза, лежа и в психиатрия при хероиновите наркомани. Та спирането след дълго приемане си е високорисково за здравето. Не е задължително да стане нещо, обаче се приема за среден риска от спирането на бензодиазепини. В крайна сметка на дръг тест излиза положителен резултат за употреба на наркотици. Легални наркомани има много, лекарите са виновни за това. Аз не съм против тези медикаменти, но твърде често се дават. Тенденцията вече на запад, а и в БГ чувам е да не се дават. Много изписват вече атаракс вместо бензо.

# 637
E аз имам 2 познати, които месеци наред пиха ксанакс, спряха им ги рязко, едната почна да припада, без да се установи защо, и все още е така, а другата влезе в тежка психоза, лежа и в психиатрия при хероиновите наркомани. Та спирането след дълго приемане си е високорисково за здравето. Не е задължително да стане нещо, обаче се приема за среден риска от спирането на бензодиазепини. В крайна сметка на дръг тест излиза положителен резултат за употреба на наркотици. Легални наркомани има много, лекарите са виновни за това. Аз не съм против тези медикаменти, но твърде често се дават. Тенденцията вече на запад, а и в БГ чувам е да не се дават. Много изписват вече атаракс вместо бензо.

Е при рязко спиране е така. Колко време са ги пили тия хапчета? И аз пиех атаракс-полза нула. И имам познат, семеен приятел на родителите ми, пие го 35 години. Не го нямам изобщо като пример. Просто всеки си преценява…

# 638
Всичко ще отмине, но аз съм против алкохола,  това е равносилно от една зависимост да прибегнеш  към друга. Ако ще ти помогне някак,предизвиквай се, казвай се само толкова ли мога да се паникьосвам  и нервирам, а не мога ли повече.... аз лично съм пила Серопрам и смея да твърдя че добре ми полия

# 639
Всичко ще отмине, но аз съм против алкохола,  това е равносилно от една зависимост да прибегнеш  към друга. Ако ще ти помогне някак,предизвиквай се, казвай се само толкова ли мога да се паникьосвам  и нервирам, а не мога ли повече.... аз лично съм пила Серопрам и смея да твърдя че добре ми полия
Това е така, обаче аз се налага да минавам дръг тест през 3 месеца и внезапно. При мен бензодиазепините не са най доброто. Зависимостта към алкохол е доста по дълго изграждаща се. Но да, няма смисъл да се мята човек по вещества.

# 640
Аз също съм на мнение, че е по-добре без хапчета, но не винаги е възможно. И по-добре да взема едно хапче при нужда, отколкото да съм в яка криза.
Ясно е, че е най-добре без АД, без бензо, само на витамини, но ....

# 641
Здравейте!Някой приемал ли е масло от CBD? Моля да сподели мнение,четох че помага при ПА и тревожност.

# 642
Здравейте!Някой приемал ли е масло от CBD? Моля да сподели мнение,четох че помага при ПА и тревожност.
Аз съм и все още си жуля. Не помага това в Европа. От САЩ ако има как да ти докарат, ще работи много добре. Това в Европа не става. Но е и скъпо. Аз го вземам заради смазващия ефект върху ставите по принцип.

# 643
Хора кажете ми, нормално ли е нищо да не мога да хапна, събуждам се с гадене, гади ми се само при мисълта за нещо за ядене. Ям плачейки, това нормално ли е? Какво да правя???

# 644
Хора кажете ми, нормално ли е нищо да не мога да хапна, събуждам се с гадене, гади ми се само при мисълта за нещо за ядене. Ям плачейки, това нормално ли е? Какво да правя???
Днес съм в същото състояние, но + световъртеж, главоболие и нали се сещаш, че веднага ми изниква репортажа в главата и твоя пост за повръщането. Не знам къде се намирам изобщо. Да тръгвам ли на ЯМР? Може ли рязкото спиране на АД да е довело до нещо в мозъка? Ей такива въпроси си задавам. Какви дози вземаше сега ти, че нали се обажда на стария си лекар?

Общи условия

Активация на акаунт